Leveren de verkiezingen jou geld op?

Leveren de verkiezingen jou geld op?

12 maart 2022 0 Door Marìs

De verkiezingen komen eraan en ineens dacht ik; leveren de verkiezingen jou geld op? Want je hebt natuurlijk de mogelijkheid om je op te geven om op een stembureau te zitten.

Leveren de verkiezingen jou geld op

Leveren de verkiezingen jou geld op?

Leveren de verkiezingen jou geld op? Of laat jij dat lekker aan je voorbij gaan? Ik heb het hier niet over de uitslag van de verkiezingen en over de standpunten in de politiek, maar over het stembureau zelf. Want een paar maanden voordat de verkiezingen plaats vinden heb je natuurlijk de kans om je op te geven bij de gemeente.

Leestip: Belastingteruggave maart 2022!

Bij je gemeente kun je je opgeven om op het stembureau te zitten. Je kunt in de ochtend geplaatst worden of in de middag/ avond. Wanneer je voor de avond kiest moet je vaak ook de stemmen tellen. Vaak komen er dan nog tellers bij in de avond om je te helpen met het tellen van alle stemmen. Sommige mensen hebben een voorkeur voor de ochtend, en sommigen juist voor de avond.

Heb jij ooit overwogen om jezelf op te geven om op het stembureau te zitten tijdens de verkiezingen? Of heb jij hier ervaring mee? En hoe beviel het jou toen? Zelf heb ik hier geen interesse in, gewoon omdat je er flink wat uurtjes zit en dan de hele dag maar aardig moet blijven tegen mensen, die misschien niet altijd even aardig zijn tegen jou. Hoewel de meerderheid van de mensen natuurlijk wel gewoon aardig is, maar toch 😉 Ik heb iets tegen verplicht aardig moeten zijn. En de hele dag steeds dezelfde tekst moeten herhalen is ook niet iets waar ik blij van word.

Zo’n dagje zitten op het stembureau kan jou al snel 175 euro opleveren. Ik ken iemand die dit jaar alle 3 de dagen zit, dus 175 euro keer 3 is natuurlijk een heel lekker bedrag! Maar let wel goed op, dat wanneer je het geld ontvangt, hier nog geen belasting van is ingehouden. Deze inkomsten moet je dus het jaar erop zelf aangeven bij je belastingaangifte. Het bedrag dat je ontvangt kan ook per gemeente verschillen. Er is geen landelijk vastgesteld bedrag. Het is ook een manier om makkelijk geld te verdienen.

Hoeveel zijn jullie bezig met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen? Zelf ben ik er nauwelijks mee bezig. Ik heb degene die ik ken die op het stembureau zit gemachtigd om voor mij te stemmen, zo kost het mij geen tijd. Kiezen waar ik op ga stemmen vond ik deze keer lastig, want niemand dacht over de punten die ik belangrijk vind precies hetzelfde als ik. Er was altijd wel iets waar ze compleet anders over dachten. Dus dan moet je een beslissing nemen over wat je het belangrijkste vind en kijken wie dan de meeste overeenkomsten heeft met jou. Dit is natuurlijk meestal zo, maar met de stemwijzer bij de landelijke verkiezingen, kun je aangeven welke punten je belangrijk vind. Dat is dus makkelijker vergelijken, want dat kon bij deze stemwijzer van mijn gemeente helaas niet!

Weten jullie al waar je op gaat stemmen? Of vindt je het ook lastig kiezen net als ik? Laat je het aan je voorbijgaan? Of vindt je het ook belangrijk om wel je stem te laten horen? En zit jij op een stembureau? Of vindt jij dat ook maar niks?

Leestip: Zoeken naar nieuwe maandbedragen!

Heb jij weleens geld verdiend door op het stembureau te zitten en hoe beviel dat?

Leveren de verkiezingen jou geld op