Lezen en afscheid – diary 140

Lezen en afscheid – diary 140

1 december 2020 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie Lezen en afscheid – diary 140. Een week waarin ik veel las en dus ook mijn been redelijk kon laten rusten. En het was tijd voor een afscheid van een collega.

Lezen en afscheid - diary 140

Lezen en afscheid – diary 140

Vandaag deel ik mijn diary met jullie; Lezen en afscheid – diary 140. We vonden een goede stukadoor/ schilder! En ik was veel aan het lezen, zodat ik mijn been ook goed kon laten rusten na het werk. Want het is weer erg druk, dus de rust daarna is hard nodig. Ik doe nog steeds geen buspakjes, alleen de post. De rest bereiden andere collega’s voor, zodat ik meer kan zitten. Ook hadden we taart vanwege een afscheid.

Leestip: Jij kunt ook extra geld verdienen met Euroclix!

Woensdag 25 november

Vandaag kwam de stukadoor/ schilder langs om te kijken wat er allemaal gedaan moet worden. We vonden deze man via mijn oma. We liepen door het huis met hem. En muren waarvan wij dachten dat krijg je nooit meer mooi, dat moet opnieuw gestuckt, hoeft niet opnieuw! Het is toch een kwestie van bijwerken/ aanhelen. Dus dat scheelt een hoop geld. Daar zijn we erg blij mee. We hebben nu afgesproken dat het per ruimte/ kamer aangepakt wordt. Soms meerdere tegelijk. Zodat wij echt alles per kamer kunnen afmaken en ook lekker veel vinkjes kunnen gaan zetten het komende jaar. Wij werden er helemaal blij van!

Er zijn namelijk bepaalde ruimtes die we persé af willen hebben komend jaar. Zoals de slaapkamer aan de voorkant zodat ik eindelijk alle losse rotzooi uit mijn slaapkamer kan opruimen in een kast, die dan in de slaapkamer voor kan staan. Want die troep staat nu al anderhalf jaar in mijn slaapkamer. Niet erg fijn, maar het kon nergens anders omdat steeds overal geklust werd.

Het zijn voornamelijk kerstspullen die er staan, dus wegdoen is geen optie. Verder wat losse klapstoeltjes en een ventilator voor hete zomerdagen. Dat zijn dingen die gewoon lekker in een kast opgeborgen moeten zijn. Ik verheug mij er nu al op om dit in het voorjaar allemaal een vaste plek te kunnen gaan geven!

Donderdag 26 november

Lezen en afscheid - diary 140

Vandaag was ik dus weer lekker veel aan het lezen, nadat ik de boodschappen deed. Er staan inmiddels alweer 3 nieuwe boeken voor me klaar in de bieb die mijn moeder voor me gaat ophalen (want veel lopen is geen goed plan vanwege mijn been, en gratis dichtbij parkeren gaat niet)

Zij levert dan meteen 3 andere boeken in die uit zijn, dus dat is top!

Vrijdag 27 november

Gratis gebak op Black Friday! De baas en een collega namen afscheid, want beiden gaan ze met vervroegd pensioen. Mijn collega is tevens mijn Amsterdamse maatje naast wie ik 2 jaar gezeten heb tijdens mijn vorige keer bij de post. We hebben zoveel gelachen! En hij barstte vaak spontaan in zingen uit. Hij is bijna 50 jaar in dienst geweest en gaat met welverdiend pensioen.

Een echt afscheid is er natuurlijk niet ivm corona. Maar de gebakjes stonden op een stapel omgekeerde kratten, daarvan hadden ze een tafel gemaakt. Er stonden bordjes naast en vorkjes. Je kon het vanuit de taartdoos pakken. En met je pauze-groepje het opeten buiten of in de kantine. Net waar je altijd heen gaat als je pauze hebt.

Toen ik stopte met werken ben ik dus zelf even naar mijn collega toe gelopen om hem gedag te zeggen. Eerder deze week had ik al een leuk kaartje gegeven. Toch een gek idee! Het zal erg stil worden. Langzamerhand gaan steeds meer leuke mensen met pensioen. Volgend najaar vertrekken er ook weer een paar. Altijd jammer als de leukste mensen vertrekken! Gelukkig zijn er nu nog wel leuke mensen over die nog gewoon doorwerken.

Zaterdag 28 november

Ook vandaag heb ik weer flink zitten lezen en in de avond had ik het boek waarin ik bezig was uit! Gelukkig! Want dat was nodig voor mijn andere blog, anders had ik niks om een review over te schrijven voor komende woensdag. Morgen begin ik in een gewoon leesboek tussendoor. Daarvan komt er dan een zaterdag review online op mijn andere blog.

Stiekem schrijf ik deze diary zaterdagavond, zodat ik zondag minder artikelen hoef te schrijven en lekker veel kan lezen.

Leestip: Wat doe ik nu allemaal met sparen 11!

Wat doe jij zoal in deze donkere dagen voor de kerst? (want het is me toch grijs buiten!)