Lockdown en mijn inkomsten

Lockdown en mijn inkomsten

17 december 2020 4 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie over de Lockdown en mijn inkomsten. De meesten van mijn lezers weten wel dat ik naast het bloggen en de kliksites waarmee ik geld verdien, ook bij de post werk, als voorbereider.

Lockdown en mijn inkomsten

Lockdown en mijn inkomsten

Vandaag vertel ik over de Lockdown en mijn inkomsten, heeft het invloed op mijn inkomsten of niet? Om gelijk met de deur in huis te vallen ja en nee. Toen we de eerste keer in de zogenaamde intelligente lockdown zaten, heb ik een stuk minder inkomsten binnengehaald met mijn kliksites.

Leestip: Makkelijk online geld verdienen!

Verder heb ik niet persé minder of meer verdient met mijn blog, dat bleef gelijk. Ook heb ik qua salaris niet persé meer verdient bij de post, maar dankzij corona werd wel mijn contract verlengd. Eigenlijk was er namelijk het plan om iedereen met kleine contracten eruit te knikkeren, 12 uur is ook niet bepaald een groot contract, dus waarschijnlijk was ik daar ook gewoon onder gevallen. Maar toen werd het chaos en kon ik blijven. En met mij vele andere collega’s. Daar ben ik dus heel blij mee en dankbaar voor!

Inmiddels zullen ze wel gek zijn om mensen eruit te knikkeren, want ze hebben iedereen veel te hard nodig. Begin dit jaar werd de concurrent overgenomen en dus kregen we een berg meer post te verwerken. Nu rond de feestdagen is dat extra te merken. Want we hebben een stuk meer dan vorig jaar tijdens de feestdagen. Niet alleen meer brievenbus pakjes, maar ook meer post (en nee, niet alleen kerstkaarten). Daardoor werden er onlangs ook weer nieuwe mensen ingewerkt. In maart kan ik weer verlengd worden voor mijn laatste jaar (t/m eind maart 2022) bij de post. Ik kijk er nu alweer naar uit om verlengd te worden, want dankzij deze baan heb ik een steady inkomen waardoor ik weer veel kan bereiken op financieel gebied.

Wisselende inkomsten

Mijn inkomsten zijn eigenlijk geen maand hetzelfde bij de post, dit komt doordat ik minimaal standaard 12 uur krijg uitbetaald als basissalaris en daarnaast nog onregelmatigheidstoeslag krijg én omdat mijn overuren ook uitbetaald worden. Als ik eind van de periode in de plus sta, ook al is het maar 10 minuten, dan krijg je dat uitbetaald. Tenzij je ervoor kiest dat je het vergoed wilt krijgen in verlof uren, want dat kan ook, maar ik kies voor geld, want daar heb ik meer aan.

Daarom geef ik de reactie dat corona (en de lockdown) wel degelijk invloed heeft gehad (en nog steeds heeft) op mijn inkomsten, aan de ene kant meer geld, maar aan de andere kant ook een beetje minder geld. Als ik wil (en mijn been mee zou werken) zou ik nu nog véél meer geld kunnen verdienen omdat ik véél langer door kan werken als ik zou willen. Maar dat wil ik niet. Want rust is ook belangrijk. Zo zijn er gisteren (dinsdag) collega’s geweest die 11 a 12 uur gewerkt hebben op 1 dag.

De middagploeg heeft doorgewerkt tot half 7 in de avond (en ja ze kregen eten). Er word met heel veel mensen heel veel uren gewerkt om alle post (en brievenbus pakjes) op tijd de deur uit te krijgen. Ik vind het wel mooi om te zien hoeveel mensen er bereid zijn om langer door te werken met een hele groep om ervoor te zorgen dat alles (of in elk geval zoveel mogelijk) weggebracht kan worden. Ook postbodes lopen in de avond nog door tot in het donker. Zo hoorde ik een collega vertellen dat hij gisteren 6 uur gelopen had in totaal in zijn wijk(en). Dat is ontzettend zwaar, maar hij heeft het toch maar mooi gedaan. Echt respect voor!

conclusie

Dus ja de lockdown(s) hebben invloed op mijn inkomsten, maar grotendeels wel in positieve zin! Dat is helaas voor veel mensen wel anders, zeker nu ook de winkels deze keer moesten sluiten. Ik hoop dat we het virus er met zijn allen snel onder krijgen, de vaccins goed genoeg zijn en we ons écht normale leven weer kunnen oppakken!

Leestip: Sommige dingen zijn onbetaalbaar!

Hoeveel invloed hebben de lockdown(s) op jouw inkomsten (gehad)?

Lockdown en mijn inkomsten