Meer bezoekers op je blog met Pinterest

Meer bezoekers op je blog met Pinterest

27 september 2018 2 Door Marìs

Meer bezoekers op je blog met Pinterest. Vorige week konden jullie lezen dat je zelfbeheersing leert ontwikkelen. Deze week vertel ik jullie hoe je meer bezoekers op je blog kunt krijgen door Pinterest te gebruiken.

Meer bezoekers op je blog met Pinterest

Meer bezoekers op je blog met Pinterest

Meer bezoekers op je blog met Pinterest. Hoe dat precies kan? Omdat Pinterest eigenlijk een hele goede zoekmachine is. Ik ben nu denk ik 6 of 8 weken lid van Pinterest. En in die periode heb ik al dik 2000 bezoekers via Pinterest op mijn blog gekregen! Even ter vergelijking; via Instagram kreeg ik er 93.

Wanneer je pins maakt die gerelateerd zijn aan je blog en daarbij de link toevoegt naar het betreffende artikel gaat het als een malle! Je pins worden gezien door mensen, dus je site/ artikel wordt bezocht en mensen pinnen jouw pins weer op hun eigen borden waardoor je nóg meer bezoekers krijgt. En zo gaat het balletje langzaam maar zeker steeds harder rollen.

Het kostte mij even wat tijd, want ik wilde zoveel mogelijk oude artikelen op Pinterest pinnen, dus daar was ik echt wel even mee bezig. Je kunt namelijk het beste verticale foto’s gebruiken voor Pinterest. Deze worden het beste weergegeven en het beste aangeklikt door bezoekers van Pinterest. Ik heb dus heel wat foto’s opnieuw gemaakt, maar sommige ook maar gewoon zo gelaten, dan maar even niet verticaal, anders ging er écht bijna een hele dag extra werk in zitten. Bij toekomstige artikelen denk ik eraan om al mijn foto’s zowel horizontaal als op zijn minst verticaal te maken. Zodat ik in elk geval een verticale foto heb voor Pinterest. Het was even wennen, maar het begint al steeds meer routine te worden.

Ook heb ik ervoor gekozen om mijn fotodagboeken niet te pinnen op Pinterest, maar écht alleen alles wat met geld te maken heeft. Dus gewoon mijn overige artikelen. Zo blijf ik op 1 onderwerp en ik denk dat dat toch wel de meeste mensen aantrekt. Zo weten mensen wat ze kunnen verwachten.

Ik merk zelf ook heel erg dat ik nog wel eens op blogs terecht kom die ik helemaal nog niet kende, dus erg leuk om ook op deze manier weer wat nieuwe interessante blogs te vinden over hetzelfde onderwerp. Hoe meer hoe beter! Tot op zekere hoogte dan 😉 Ik moet natuurlijk wel tijd hebben om dan ook echt alles te lezen wat ik interessant vind.

Gebruik jij Pinterest ook al om meer bezoekers naar je blog te trekken?