Meer me-time – diary 99

Meer me-time – diary 99

25 februari 2020 0 Door Marìs

Meer me-time – diary 99. Ik neem de laatste tijd meer me-time en ik merk dat me dat goed doet. Ik ga weer iets eerder naar bed, zodat ik op tijd ín slaap val en ik lees een stuk meer.

Meer me-time - diary 99

Meer me-time – diary 99

Meer me-time – diary 99. Ik kies wat meer voor mezelf sinds deze maand. Ik neem meer me-time. Ga op mijn werk écht weg als ik mijn kast klaar heb. Tenzij het heel vroeg is, dan doe ik wel extra werk. En als ik thuis kom ga ik meteen boven in bed liggen. En het lijkt goed te werken. Want ik begon me laatst ziek te voelen, maar dat heeft niet doorgezet! Gelukkig!

Ik merk ook meteen dat ik me weer wat creatiever voel en meer ideeën heb om over te schrijven. Wellicht komt dat ook omdat ik nu weer veel lees.

Leestip: Nieuw bieb-boek – diary 98!

Dinsdag 18 februari

Meer me-time - diary 99

Zo las ik vandaag dit boek uit! Ik heb in geen jaren de concentratie kunnen opbrengen om zó lang achter elkaar te lezen als met dit boek. Dus dat voelde heel erg fijn. Kan je na gaan dat het dan gewoon écht een goed boek is! De foto van de voorkant kun je terug zien in mijn vorige diary via de leestip vrij bovenaan dit artikel.

Donderdag 20 februari

Meer me-time - diary 99

En vandaag was ik alweer bijna halverwege dit boek. Wat op zich geen kunst was, want dit boek is niet zo dik als het vorige boek. Maar bijna de helft dunner.

Meer me-time - diary 99

Natuurlijk kwam ook de Donald Duck weer. Dus ook daar maakte ik tijd voor. Toch zit er altijd wel weer een verhaaltje tussen wat me aan het lachen weet te krijgen! Looove mijn Duckie! Jammer dat het alweer een van de laatsten is.

Leuk weetje: ik las vorige week dat veel van de striptekeningen in Spanje worden getekend. Ze worden dan wel weer in Nederland ingekleurd. Zo grappig!

Vrijdag 21 februari

Meer me-time - diary 99

Yes! Ik investeerde in een heel leuk project in kijkduin! Deze gaat mij 12,09 euro per maand opleveren. Nu ik er 2 vlak achter elkaar heb gedaan, ga ik eerst weer rustig verder sparen.

Vandaag was het ook payday! Dus ik kon mijn geld weer over diverse spaarrekeningen en spaardoelen/ reserveringen verdelen. Ik heb hierdoor veel kleine doelen kunnen afvinken en daar werd ik heel erg blij van! Het voelt zó lekker dat nu het eind van die kleine doelen in zicht is gekomen. Dan kan ik eindelijk verder met de grotere doelen!

Zaterdag 22 februari

Meer me-time - diary 99

Deze foto heb ik even van Melissa, van Emigreren Gran Canaria‘ geleend. Zij verblijft momenteel op Gran Canaria. En zelfs in Nederland was het in het nieuws dat het daar zaterdag en zondag extreem weer was. De calima was er weer. Ofterwijl: de Oostenwind die zand uit de Sahara doet overwaaien naar Gran Canaria. Dat gebeurt meerdere keren per jaar, maar deze keer was het de meest heftige calima in jaren.

Het ging gepaard met harde windstoten tot 120 km per uur. Dus ook daar heeft het flink gestormd. Door het slechte zicht en de storm, is het vliegveld afgelopen weekend meerdere keren gesloten geweest en op diverse plaatsen op het eiland is brand uitgebroken. Momenteel is dat grotendeels weer onder controle.

De luchtkwaliteit was daar afgelopen weekend het slechtst van de hele wereld. 40x meer dan wat slecht is voor de luchtwegen. De luchtkwaliteit was op dat moment even slechter dan in New Delhi en Shanghai, plaatsen die bekend staan om aanhoudende slechte luchtkwaliteit. Het fijnzand tijdens de calima is slecht voor de ademhaling, zeker als je luchtwegproblemen hebt. Maar natuurlijk ook heel vervelend voor je ogen.

Ik heb zelf ook vaker een calima meegemaakt, waarbij het zand dan uit je neus komt bij het snuiten. Maar ik heb het (gelukkig) zelf nooit zo erg meegemaakt als dat het nu was. Er werd ook geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. En om niet naar buiten te gaan, jezelf rustig te houden (geen zware inspanning te doen) en genoeg te drinken. Want een calima neemt altijd een hoop warmte met zich mee.

Zondag 23 februari

Meer me-time - diary 99

Vandaag heb ik het Suzanne Vermeer boek uit gelezen tot de helft. Ik kon me niet concentreren op het schrijven van artikelen, omdat ik steeds na zat te denken over de huidige situatie op mijn werk. En dingen die ik in het gangpad opgevangen heb. Ik heb voor mezelf een beslissing genomen. Wanneer ik zekerheid heb, zal ik meer met jullie delen.

Meer me-time - diary 99

Tot slot doe ik dit tegenwoordig steeds als ik ga slapen! Deze app van Stingray music (afgekort SRAY), gebruik ik bij het slapen gaan. Ik zet natuurlijk altijd SRAY España aan via de radio op tv, maar als je hem synchroniseert met je tv kun je de app ook gratis gebruiken. Mits je Ziggo of KPN gebruikt. Want daar zit deze radiozender in het pakket. In de app kun je giga veel zenders kiezen maar ik heb altijd España aan natuurlijk. Hij heeft ook een sleeptimer. Soms lig ik lang wakker maar met 1,5 uur ben ik altijd wel in slaap gevallen en dan gaat hij vanzelf uit. Ideaal!

Leestip: Snel je financiële doelen behalen!

Hadden jullie de nieuwsberichten over Gran Canaria meegekregen?