Meer offertes of toch niet?

Meer offertes of toch niet?

14 april 2021 10 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie wat mij bezig hield vorige week; Meer offertes of toch niet? Want ik wilde een derde offerte voor zonnepanelen en de tuin.

Meer offertes of toch niet?

Vandaag vertel ik jullie over mijn gedachte; Meer offertes of toch niet? Want ik wilde eigenlijk graag een derde offerte voor zowel zonnepanelen als de tuin. De derde offerte voor zonnepanelen is er gekomen, maar dat bedrijf is ook al gelijk weer af door zijdeur.

Leestip: Dit kost een (nieuwe) tuin aanleggen!

En een derde offerte voor de tuin is er niet gekomen. Er stond eigenlijk voor vandaag een afspraak gepland met een derde tuinman, maar meneer zei deze afspraak op het laatst af. Er ‘was iets tussen gekomen’. Geen excuses of niks. De manier waarop het gebracht werd, dachten zowel mijn moeder als ik; ok, laat maar!

De keuze voor zowel de tuinman als bedrijf voor zonnepanelen is nu dus inmiddels gemaakt. En het grappige is dat het van beiden het bedrijf wordt wat als 2e bij mij thuis geweest is om een offerte te maken. De 2e tuinman belde nog op om te vragen of de offerte een beetje was wat ik gehoopt had en dat hij eventueel wel langs wilde komen om het door te spreken, er werd ook gevraagd of de prijs een beetje was wat ik verwacht had. Dus daar valt ook nog wel over te praten, anders vraag je dat niet op die manier.

Conclusie

Het derde zonnepanelen bedrijf was erg opdringerig en viel daarom al direct af. Ik vind het daarom ook niet nodig om een bedrag te noemen. Maar ik kan wel zeggen dat ze qua prijs tussen bedrijf 1 en 2 in zaten. Maar bijvoorbeeld vogelwering werd al afgedaan als onzin. Terwijl hier ook veel katten over het dak lopen en die ook onder de panelen kunnen kruipen, dat zien wij aan de overkant wel eens gebeuren. Mij niet gezien dat ze dan net je kabels slopen.

Om terug te komen op de tuin offerte, daar heb ik nog eens heel goed naar zitten kijken. Het enige wat ik nog bereid was om weg te halen zodat de prijs zakt, is de trap die ik in gedachten had om naar het watervalletje te laten lopen. Daarmee zakt de prijs namelijk ruim 1000 euro, dus dat is fijn! En ik heb alweer iets anders leuks bedacht. In plaats van met een trap een leuk hoogteverschil creëren, dat te doen met losse bakken van diverse hoogtes. Daar kun je dan natuurlijk niet op zitten, maar je kunt wel een leuk verschil in hoogte creëren. Dus daarop wil ik dan wel een concessie doen. Zo kom ik toch weer een klein stapje dichterbij het budget wat ik voor ogen had.

Wanneer tuinman 2 dan nog eens komt praten (nadat wij gekeken hebben om zelf materiaal te kopen), kan er wellicht nog wat van de prijs af. En wellicht dat de buren nog meedoen met de schutting, dat scheelt mij dan ook weer veel geld. Dit gaat dus binnenkort verder uitgewerkt worden en de werkzaamheden staan dan gepland voordat de herfst begint/ eind van de zomer.

Leestip: Offertes en prijzen inschatten!

Hoe zou jij reageren als je op een niet al te aardige manier wordt afgezegd? Iemand als nog een kans geven? Of denk je dan ook; ok doei, laat maar, het hoeft al niet meer!?