Merchandise budget

Merchandise budget

17 februari 2022 7 Door Marìs

Heb jij een merchandise budget? Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar jullie gewoontes als het gaat om merchandise.

Merchandise budget

Merchandise budget

Stiekem ben ik heel benieuwd naar jullie merchandise budget. Ben jij een type die nooit merchandise koopt van wat dan ook? Of een type die alles aan merchandise koopt wat er te krijgen is, of iets daar tussenin?

Leestip: Grip op je geld, regels!

Je kunt op zoveel verschillende plekken merchandise kopen, dat je soms niet eens door hebt dat je het koopt. Zo kun je merchandise kopen van tv-programma’s, bij musicals, bij concerten, maar ook in bijvoorbeeld Disneyland Parijs of bij de Efteling. Noem het maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel wat te koop.

Als ik bij mezelf na ga wanneer ik heel bewust merchandise koop, dan is dat vooral bij een musical bezoek. Vroeger vond ik het leuk om allerlei merchandise hiervan te sparen. Zo kocht ik destijds ook deze mok van De drie Musketiers. Maar ook kocht ik vaak programmaboekjes. Daarnaast ging ik ook via internet op zoek naar mensen die merchandise verkocht wat niet te koop was zoals bijvoorbeeld een vest of jas die de cast/ crewleden kregen. Natuurlijk kon ook een cd van de musical niet ontbreken.

In de loop der jaren heb ik al deze spullen ook weer verkocht. Behalve de cd’s. Die waren alweer uit toen ik ze weg deed, dus dat kocht niemand meer. En sommige cd’s heb ik wel nog liggen. Wat musicals betreft koop ik nu eigenlijk alleen nog maar een vest, trui of shirt als dat in de musicalshop van het theater verkocht wordt.

Van tv programma’s koop ik eigenlijk vrijwel nooit iets. Ik ben bijvoorbeeld echt een fan van het programma Wie is de mol? Maar daarvan heb ik nog nooit iets gekocht. Daar voel ik ook niet de behoefte toe. Wat betreft mijn bezoeken aan pretparken ligt dat net iets anders. Daar koop ik alleen merchandise als ik iets echt heel leuk vind en het ook écht kan gebruiken. Bijvoorbeeld een notitieblok zou ik dus gemakkelijk kunnen kopen, omdat ik heel veel noteer op papier.

Ook vind ik het leuk om op dat soort plekken cadeautjes te kopen voor kinderen van vrienden van mij, omdat dat toch weer net even iets unieker is dan weer een speelgoedwinkel in duiken. En uit de speelgoedwinkel hebben ze toch zo goed als alles al. Dat is natuurlijk een tikkeltje overdreven, maar ik ben van mening dat ze meer dan genoeg speelgoed hebben en probeer daarom altijd iets anders leuks te bedenken. Zoals bijvoorbeeld een kleurboek, die gebruik je tot hij vol is, daarna gaat het weg, dus het levert geen permanente extra zooi op in huis.

Nu vind ik het leuk om te weten; hoe ga jij om met diverse merchandise? Koop jij wel eens wat van tv programma’s, musicals of concerten, of bij bijvoorbeeld pretparken of dierentuinen? Wat voor soort merchandise koop je dan en reserveer je daar van tevoren een budget voor?

Leestip: Schulden? Onderneem actie!

Wat voor soort merchandise koop jij het vaakste?

Merchandise budget