Meubels en stoelen gekocht

Meubels en stoelen gekocht

3 augustus 2023 8 Door Marìs

Recent heb ik meubels en stoelen gekocht. Tenminste, ik heb ze besteld. Nog niet letterlijk gekocht, want op bijvoorbeeld de stoelen zit nog een flinke levertijd.

Meubels en stoelen gekocht

Meubels en stoelen gekocht

Recent heb ik meubels en stoelen gekocht. Hoe ik hierop kwam zal ik jullie vandaag in dit artikel gaan vertellen. Op moment van schrijven van dit artikel heb ik de meubels en stoelen pas net besteld. Ik weet nu dus nog niet wat ik voor mijn oude meubels en matrassen ga krijgen. Als jullie dit lezen zijn ze inmiddels waarschijnlijk verkocht!

Leestip: Dividend van juni 2023!

Ik begin mijn verhaal bij de stoelen. Toen ik nog op de flat woonde had ik maar plek voor een kleine eettafel, waar eigenlijk maar 2 stoelen bij pasten, want meer stoelen kon ik niet kwijt. Dit heb ik in zijn geheel meegenomen naar mijn huidige huis. Inmiddels zijn die stoelen alweer 10 jaar oud en destijds zijn ze goedkoop gekocht, dus ze zijn op. Ze zitten te laag en niet meer lekker. Kortom; ze zijn toe aan vervanging. Dus ik ging op zoek naar stoelen.

Mijn kleine eettafel staat inmiddels op zolder, omdat die wel erg klein is. Momenteel staat de oude eettafel van mijn moeder nu bij mij in de woonkamer. Al een hele tijd is dat zo. Maar omdat hij niet bij mijn meubels gekocht is, matcht hij niet met mijn meubels. Jammer maar het is beiden een eikensoort, dus het was niet mega storend. Hoewel wel 2 verschillende tinten zijn, was het niet mega lelijk.

Stoelen en een eettafel, of toch niet?

Maar mooi is anders natuurlijk. Dus ik dacht; als ik dan voor stoelen ga kijken, dan ook meteen voor een eettafel. Nu is mijn dressoir destijds met verhuizen dusdanig beschadigd dat hij niet meer uit elkaar gehaald kan worden, dat kan wel, maar dan is het echt klaar. Terwijl het nu nog prima gebruikt kan worden. Daarbij werd ook de ruimte van binnen wel erg klein. Sinds ik zo’n fan ben van legpuzzels, zie ik het nog wel gebeuren dat ik voorlopig nog lang niet klaar ben met puzzels aanschaffen. En die moeten ergens worden opgeborgen. Je kunt dit zien als een nieuwe hobby van me.

Toen dacht ik erover na; maar wat voor kleur eettafel moet ik dan kiezen? Want ik ga in de toekomst ook mijn meubels vervangen, maar wat voor kleur gaan die worden? Dat weet ik nog niet. Dus kan ik eigenlijk alleen maar stoelen aanschaffen en nog geen eettafel. Tenzij ik nu ook meteen mijn meubels ga vervangen. En zo kwam het dat ik tijdens mijn zoektocht naar nieuwe stoelen ook meteen voor meubels aan het kijken was. Kijken kan ten slotte geen kwaad.

Een meubelserie

Zo vroeg ik in een winkel al een offerte aan van een serie meubels in de kleur van mangohout. Maar deze serie bevatte ook staal, waardoor het een industriële stijl is. Mijn stijl is eigenlijk landelijk. Daardoor was ik heel erg aan het twijfelen of ik dat dan over 10 jaar nog wel mooi zou vinden. En het dressoir van die serie was maar 22 cm breder, wat nou niet bepaald heel veel extra opbergruimte geeft. En om nou heel veel geld te gaan betalen voor maar 22 cm extra vind ik het ook niet waard. Maar in mijn woonplaats had ik verder niks gezien. Toen kwam ik via internet een hele leuke landelijke serie tegen bij een woonwinkel waar ik nog niet geweest was.

Online was ik al meteen verliefd, maar ik wilde de meubels wel in het echt zien. Op de foto komen kleuren natuurlijk altijd anders over. En ik wilde ook zien of de kwaliteit echt goed was, dat kun je toch het beste in het echt bekijken. Dus ik naar de winkel toe en meteen toen ik binnen kwam stond die serie daar. Nog steeds verliefd. En dan is het goed. Als je dat niet hebt, moet je het ook niet kopen.

Persoonlijk vind ik het heel erg fijn om een serie in huis te hebben, omdat dit gewoon veel rust uitstraalt. Wanneer ik dit allemaal in huis heb, ben ik voor de eerstkomende tig jaar gewoon weer klaar. Ik loop er namelijk al 4 jaar mee in mijn hoofd rond; ik moet nog een eettafel en stoelen kopen. En andere meubels, want die van mij zijn niet meer geschikt voor mij.

De kosten

De kosten; 1857,95 euro voor de stoelen. Aanbetaling; 300 euro. Deze stoelen hebben namelijk een vering in plaats van een houten plaat met schuim als vulling voor de zitting. Daardoor zijn ze een stukje duurder, maar zitten ze ook zóveel lekkerder. Ik wil gewoon lekker lang aan tafel kunnen zitten puzzelen, zonder dat er een houten plaat in mijn benen drukt (zoals nu het geval is). De levertijd; eind november is het binnen, maar ik maak er zelf waarschijnlijk eind december van. Eind november nemen ze contact op en kan ik zeggen wanneer het bezorgd moet worden. De stoelen worden dan ook in elkaar gezet (de poten eronder). Vind ik altijd wel zo prettig, dan hoef je tenminste niet zelf te klooien. Daar heb ik zo’n hekel aan.

Wat betreft de meubelserie heb ik dus een dressoir besteld, een eettafel en een salontafel. Geen tv meubel, want voor onder de tv heb ik al iets anders bedacht! Daarover lezen jullie later meer. Waarschijnlijk pas in september. De kosten voor de meubels, het bezorgen en in elkaar zetten én verzorgingssetjes zijn 3340 euro. Dit zijn prijzen waar je u tegen zegt, maar iedereen weet dat hout gewoon enorm duur geworden is. En daardoor zijn ook meubels een stuk duurder geworden helaas.

Wat betreft de meubels heb ik gelukkig niks hoeven aanbetalen, dat hoeft pas bij vlak voor levering betaald te worden. De meubels zijn wel al voor me besteld. De winkel heeft een groot centraal magazijn, waardoor ik zelf kan aangeven wanneer ik mijn meubels wil ontvangen. Voor nu heb ik de levering op eind maart 2024 gezet, maar dit kan ik eventueel nog wat verder doorschuiven mocht het financieel nog niet uitkomen. Als ik het op tijd aangeef, kan het eventueel ook naar voren geschoven worden. Dus dat is helemaal top!

Met de verkoop van mijn oude meubels en oude matrassen hoop ik al flink wat geld te ontvangen, waarvan ik dan de stoelen deels zal betalen, omdat die als eerste geleverd zullen worden. Daarom hoop ik ook dat mijn blog verdiensten en affiliate verdiensten, smaaktesten en enquete sites zoals Euroclix extra veel geld zullen opleveren de komende tijd. Dan kan ik dat geld ook allemaal bij de aanschaf van mijn nieuwe spullen leggen. Pas daarna zal ik dan mijn spaarrekeningen allemaal weer gaan vullen.

Leestip: ETF’s bijgekocht!

Ga jij voor kwaliteit meubels die járen mee zullen gaan? Of ben jij juist trendgevoelig en koop je liever iets wat je over een jaar of 5 weer kunt vervangen? Zelf ga ik graag voor een serie die járen mee zal gaan.

Meubels en stoelen gekocht