Midweek Holten – diary 134

Midweek Holten – diary 134

20 oktober 2020 6 Door Marìs

Midweek Holten – diary 134. Afgelopen week was ik een midweek op mini-vakantie in Holten. Het was heerlijk om er even helemaal tussenuit te zijn in een heel andere omgeving.

Midweek Holten - diary 134

Midweek Holten – diary 134.

Deze week zien jullie een Midweek Holten – diary 134. Ik zat in een Landalpark genaamd Twenhaarsveld, samen met mijn moeder en oma. We hadden er alle 3 erg veel zin in en hebben veel gelachen met elkaar.

Leestip: De financiële wereld van René van H.

Maandag 12 oktober

We kwamen om kwart voor 3 ’s middags aan en inchecken kon vanaf 3 uur. Dus we waren netjes op tijd. Mijn moeder ging de receptie binnen en kwam al netjes om 7 minuten voor 3 weer naar buiten, waarna we gelijk naar ons huisje reden om uit te pakken.

Midweek Holten - diary 134

We hadden een huisje op ongeveer 10 minuutjes lopen van het centrale gedeelte. Dus helemaal prima!

Midweek Holten - diary 134

Dit was het zitgedeelte van het huisje.

Midweek Holten - diary 134

En het eetgedeelte met keuken.

Midweek Holten - diary 134

Al vrij snel hadden we bezoek van een eekhoorntje, omdat we pinda’s neergelegd hadden.

Dinsdag 13 oktober

Midweek Holten - diary 134

Zo schattig hoe ze dat nootje oppakken met hun bekkie, om hem dan vervolgens met hun pootjes goed erin te stoppen en rond te draaien, net zo lang tot het goed zit. En dan ermee wegrennen om hem te begraven. Of soms gelijk op te eten.

Midweek Holten - diary 134

Bij de parkshop haalden we steeds onze broodjes voor de lunch. In de ochtend werd er beschuit en crackers gegeten, en ik nam in de ochtend mijn maaltijdshake.

Midweek Holten - diary 134

Er werden veel spelletjes gespeeld deze vakantie, waaronder yahtzee.

Daarna gingen mijn moeder en ik naar het zwembad, waar we al snel ook weer uit gingen, want het werd veel te druk. Er mogen 55 mensen in (je moet reserveren). Maar het is zo een klein zwembad, dat je met die hoeveelheid mensen geen afstand meer kunt houden. In het begin konden we nog zwemmen, omdat nog niet iedereen binnen was, maar na 25 minuten zijn we vertrokken. Toen kwamen er teveel mensen. Dat is teveel risico, die wij niet willen nemen.

Midweek Holten - diary 134

Eind deze middag gingen we naar Holten zelf. Daar hebben we wat buiten rondgelopen tot we het tijd vonden om eten te halen. Dat deden we op ditzelfde pleintje bij het pannenkoekenrestaurant

Midweek Holten - diary 134

Dat werd deze overheerlijke pannenkoek met spinazie, brie en kaas. Eigenlijk hoorde daar zalm op, maar dat lust ik niet, dus gaf ik op: zonder zalm. Ze verpakten de pannenkoek in zilverfolie en dat ging in een pizzadoos. Toen we 25 minuten later aan tafel zaten, was het nog steeds warm. Top!

Woensdag 14 oktober

Midweek Holten - diary 134

Vandaag was het tijd om te gaan minigolfen! Dit park heeft maar 12 banen, waar de parken waar ik vroeger kwam er meestal allemaal 18 hadden. Dus we waren vrij snel klaar. Met een paar puntjes verschil zaten we alle 3 dicht bij elkaar, maar ik won!

In de middag maakten we een korte wandeling over het park en bestelden we alvast ons eten bij de Brasserie. We gaven de tijd door dat we het af kwamen halen en in een gekke bui ging ik van de glijbaan af.

Midweek Holten - diary 134

Verder speelden we rummikub, wat mijn oma de meeste keren won, ik 1x.

Midweek Holten - diary 134

Het avondeten bestond voor alle 3 uit: poffertjes. Daarnaast had ik een kinderportie pasta bolognese, mijn oma een kinder biefstuk en mijn moeder een kinderportie gegrilde zalm. Het was erg lekker!

Midweek Holten - diary 134

Ook het toetje, die mijn moeder en ik beiden hadden genomen, zag er mooi uit en was erg lekker!

Donderdag 15 oktober

Midweek Holten - diary 134

Vandaag maakten we een grote wandeling over het park, want het is een groot park en dus kun je lang wandelen. Heerlijk tussen de bomen.

Midweek Holten - diary 134

Dit was het paadje waar wij vanaf een parkeerplaats steeds overheen liepen, naar het centrale gedeelte van het park.

Midweek Holten - diary 134

Het was deze week overigens prima weer in Holten! We zagen zelfs diverse dagen de zon. Wat wel echt bijzonder is in deze tijd van het jaar. We hebben maar 1x heel even een kleine bui gehad en 1x in de nacht regende het. Verder was het droog! Echt een wonder voor oktober!

Midweek Holten - diary 134

In deze tipi werden activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo hebben we kinderen zien lopen die een egeltje gemaakt hadden, een lampion voor een Halloween tocht over het park. En een geknutselde heksenhoed. De tent was open aan de voorkant, dit was de achterkant die op de foto staat.

Midweek Holten - diary 134

Zoals ik al benoemde was het een bosrijk park. Vandaar ook de eekhoorntjes. Dit ziet er toch super gezellig uit!

Midweek Holten - diary 134

Onderweg kwamen we nog een schommel tegen op het park en mijn moeder en ik konden het niet laten om even te schommelen. Dit was voor mij echt minstens 20 jaar geleden. En ik vond het nu gewoon zelfs een beetje eng! Ik was bang om te vallen en de wereld draaide een beetje. Dus ik was er ook zo weer af.

Midweek Holten - diary 134

Tot slot van onze wandeling kwamen we ook nog een ander soort huisjes tegen met rieten dak. Een prieeltje in het midden, met weer een speeltuin. Dat zag er ook gezellig uit!

Midweek Holten - diary 134

Deze laatste avond haalden wij eten bij de snackbar op het park. Via deze deur ging je erin, en via de deur rechts eruit.

Midweek Holten - diary 134

Je kreeg dan een pieper mee, die af ging als je eten klaar was. Zo bleef het binnen rustig genoeg. Ideaal!

Midweek Holten - diary 134

Ik had een cheeseburger. Verder deelden we 2 kinderpatat met zijn 3en en een portie bitterballen. Het smaakte prima!

Tijdens het eten kwam er een berichtje binnen waar ik erg verdrietig van werd, want de enige persoon die wél op mijn verjaardag zou komen zei af. Ik deelde op mijn privé facebook dat ik verdrietig was en waarom en kreeg later op de avond meteen hele lieve berichtjes van mijn Canarische vriendinnen, die mij van zo ver weg probeerden op te vrolijken. Dat vond ik weer zo lief, dat ik wéér moest huilen. Eentje zei: Volgend jaar vieren we het hopelijk weer samen en ben ik je 2 héle dikke knuffels verschuldigd!

Zo lief!

Vrijdag 16 oktober

Midweek Holten - diary 134

In de ochtend pakte ik de laatste dingen in en stopte mijn vuilniszak met was in de zwemtas.

Midweek Holten - diary 134

Het eekhoorntje kwam afscheid van ons nemen door eerst op de mat bij de schuifpui te komen zitten met 1 pootje voor zijn borst en zo keek hij naar binnen, naar ons. Daarna sprong hij op tafel en dronk hij water van tafel.

Midweek Holten - diary 134

Om vervolgens nog een paar keer heen en weer te rennen voor de laatste pinda’s. Zo lief!

Midweek Holten - diary 134

Toen we alles in de auto ingepakt hadden, liepen we nog een laatste keer naar de parkshop om broodjes te halen voor de lunch die we bij oma thuis op zouden eten. Ik maakte deze foto even terwijl ik buiten voor de ingang stond.

Midweek Holten - diary 134

Thuis genoten we voor de laatste keer van de heerlijke verse broodjes en verse jus.

Het was echt een hele leuke midweek waarin we veel gelachen hebben met zijn 3en. Mooie herinnering!

Zaterdag 17 oktober

Vandaag was een dag die ik gereserveerd had voor bezoek, maar ja…

Midweek Holten - diary 134

In de ochtend haalden we taart, want ook zonder bezoek wil ik taart eten op mijn verjaardag. En we kochten een kacheltje. En oh wat is het nu heerlijk warm in huis! Hij kostte nog geen 30 euro (want: 15% korting!). Ik ben er zo blij mee! Eindelijk een fijne temperatuur in de woonkamer!

Uiteindelijk kreeg ik vandaag wel 2 kaarten met de post binnen, dus dat was leuk. Verder draaiden we omstebeurt een was weg, want mijn moeder bleef nog het hele weekend bij mij. Daarnaast keek ik veel tv programma’s terug die ik gemist had, omdat we tijdens de vakantie bewust bijna geen tv keken. Behalve gtst en Rutte.

Zondag 18 oktober

Midweek Holten - diary 134

Er kwam vandaag niemand, want ze hadden afgezegd afgelopen donderdag. Dus in de ochtend keek ik eerst mijn twee meest favoriete tv programma’s van dit moment terug. Daarna maakte ik worstenbroodjes (knakworst in bladerdeeg) en mijn moeder de scones.

Eind van de middag en gingen we naar mijn oma. Daar bestelden we Chinees en aten gezellig met zijn 3en. Een prima dag en gewoon gezellig, maar jarig voelde ik mij niet. Daar was deze dag te leeg voor.

Leestip: Vakantie uitgaven 2020!

Wat vinden jullie leuk om te doen op een bungalowpark? Onze midweek Holten – diary 134 was wel echt een succes en voor herhaling vatbaar vonden wij alle 3.