Mijn afscheid van de post

Mijn afscheid van de post

29 april 2022 2 Door Marìs

Vandaag lezen jullie over mijn afscheid van de post. Het heeft deels met geld te maken, want ik heb straks geen inkomsten meer vanuit deze inkomstenbron. Omdat ik in totaal 5 jaar bij de post gewerkt heb, vond ik het leuk om hierover te schrijven.

Mijn afscheid van de post

Mijn afscheid van de post

Omdat ik af en toe ook persoonlijke artikelen wil kunnen schrijven, lezen jullie vandaag over mijn afscheid van de post. Deze week waren veel collega’s vrij. Natuurlijk heb ik niet met iedereen een even goede band, dus ik ga niet letterlijk dik 70 mensen langs om gedag te zeggen, maar wel de mensen met wie ik een goede band heb. Van hen waren er in mijn laatste werkweek 4 vrij, die ik daarom deze week al gedag wilde zeggen.

Leestip: Onderhoud en APK 2022, mijn kosten!

In mijn een na laatste werkweek vroeg ik diverse mensen of ze deze week vrij zouden zijn, waarop er een aantal inderdaad vertelden dat ze vrij zouden zijn. Daarom was het voor mij afgelopen donderdag al tijd om wat mensen gedag te zeggen. Met 3 van hen werkte ik 3 jaar samen en met eentje 5 jaar. Helaas heb ik wat mensen gemist. Eentje omdat we elkaar zijn misgelopen en de andere is afgeleid vlak voordat hij weg ging en daarom vergeten om mij gedag te zeggen. Dat vond ik zelf wel erg jammer, omdat dat precies degene was waar ik 5 jaar mee samengewerkt heb en ook erg veel mee gelachen heb. Maar wie weet komen we elkaar nog wel tegen bij de supermarkt, want hij loopt vlakbij mijn wijk de post en komt weleens in mijn supermarkt na zijn werk.

Dan de échte laatste werkweek. De week waarin ik écht veel mensen gedag moest gaan zeggen. Het was een gekke week omdat koningsdag midden in de week viel. Sommige collega’s hadden daarom vrij genomen op dinsdag. Zo kostte het ze maar 1 dag om 2 dagen langer vrij te zijn, lekker! Donderdag was mijn laatste werkdag.

Er liep een leidinggevende rond om een zakje dadels uit te delen en toen ze bij mij kwamen, vroegen ze of ik op kantoor wilde komen voordat ik naar huis zou gaan. Dat doen ze altijd bij mensen die weg gaan. Ik kreeg een mooie bos bloemen (zie de foto) en een bol bon ter waarde van 25 euro. Altijd leuk!

Persoonlijke cadeau’s

Dan waren er ook nog 2 collega’s van wie ik persoonlijk iets kreeg. Eentje had een mooie sleutelhanger voor me gemaakt en een persoonlijke boodschap erbij geschreven en ook kreeg ik chocola. Echt heel erg lief! Van 1 collega had ik wat verwacht, van de andere niet. Ik had gedacht zij regelt een kaart en laat iedereen daar wat op schrijven. Vorige keer toen ik weg ging had namelijk iemand een kaart geregeld en kreeg ik er chocola bij. Dus wel grappig hoe anders dat dan deze keer is. Eigenlijk kwam ook iedereen met wie ik veel te maken gehad heb me wel gedag zeggen en nog even een praatje maken voordat ik weg ging. Dat geeft wel echt een heel warm gevoel als zoveel mensen even naar je toe komen. Zelf ben ik ook naar wat mensen toe gelopen die nog niet eens wisten dat het mijn laatste dag was.

Ook was mijn lieve Canarische vriendin jarig, dus toen ik uit mijn werk kwam heb ik gebak gehaald om haar verjaardag mee te vieren op grote afstand. Ze had mijn kaartje ontvangen en was er heel erg blij mee. En daar was ik dan weer heel erg blij mee!

Leestip: 2 nieuwe kleine spaardoelen!

Hoe deed jij dat toen je afscheid nam op je werk? Dat hebben we vast allemaal weleens een keer gedaan. Nam je bewust afscheid of niet? En heb je toen ook iets gekregen?

Mijn afscheid van de post