Mijn eerste ervaring met crowdfunding

30 juni 2018 3 Door Marìs

Mijn eerste ervaring met crowdfunding. Vorige week konden jullie lezen dat je je geld maar 1x uit kunt geven. Wat ik daarmee bedoel lees je als je hier klikt. Deze week vertel ik jullie over mijn eerste ervaring met het crowdfunding project waarin ik investeerde.

Mijn eerste ervaring met crowdfunding

Vandaag vertel ik jullie over mijn eerste ervaring met crowdfunding. Dat wil zeggen over het project waarin ik investeerde. Want ik investeerde 500 euro in een crowdfunding project. In eerste instantie was het plan dat dat geld in 36 maanden (3 jaar) terugbetaald zou worden en daar zou ik 8% rente over krijgen, dus helemaal prima.

Wel vond ik 36 maanden iets aan de lange kant, want de meeste projecten krijg je terugbetaald in 2 jaar. In plaats van 3 jaar. Maar omdat ik er vertrouwen in heb investeerde ik toch. Het project was rond en ik betaalde mijn 500 euro. Super veel zin in om al die rente terug te krijgen! Al snel kreeg ik een email dat de rente omhoog ging naar 8,5%, nog beter!

Jammer dit!!

Maar waarschijnlijk heeft daar ook in gestaan dat de looptijd 60(!!!!) maanden werd, 5 jaar!!!!!! In plaats van de 3 jaar die het eerst zou zijn en daar ben ik alles behalve blij mee! Nu ben ik mijn geld 5 jaar kwijt in plaats van 3 jaar. En voor je eerste investering terwijl je dus ook wilt verhuizen is dat nou niet bepaald heel leuk. Maar wel te overzien.

Wat ik er jammer aan vind is dat dat ook betekend dat mijn maandbedrag wat ze storten een stuk lager is dan waar ik op gerekend had, zeg maar gerust de helft lager. En daar baal ik nog het meeste van. Het is nu namelijk maar 10 euro met een paar centen. Maar aan de andere kant betekend dat wel dat de persoon die het terug moet betalen dit natuurlijk makkelijker kan doen omdat het bedrag lager is. Dus goede kans dat ik gewoon al mijn geld terug krijg incl. alle rente.

Wel wil ik graag weer in een volgend project investeren, maar wel eentje met een looptijd van 2 jaar. Dan maar een iets lagere rente. Maar 2 jaar is goed te overzien. Al wacht ik met investeren wel eerst tot ik echt verhuisd ben. Want dat gaat nu gewoon even voor. Hier schreef ik van de week nog een artikel over, dat ik mezelf nu steeds de vraag stel; dit kopen, of verhuizen?

Kortom; niet zo’n lekkere start dus voor mijn eerste investering, maar het jaagt me ook niet meteen weg.

Hoe denk jij over investeren in crowdfunding? Doe jij dat ook? En waarom wel of niet?