Mijn ervaring met de huizenjacht tot nu toe

7 maart 2019 1 Door Marìs

Mijn ervaring met de huizenjacht tot nu toe. Vandaag vertel ik jullie over mijn ervaring met de huizenjacht tot nu toe. Hoe beleef ik dit allemaal?

Mijn ervaring met de huizenjacht tot nu toe

Mijn ervaring met de huizenjacht tot nu toe. Hoe ervaar ik deze huizenjacht terwijl er zo’n gekte op de huizenmarkt heerst? Zijn er veel of juist weinig woningen te koop? Je leest het vandaag!

Van nature ben ik nogal ongeduldig. Niet met alles, maar wel wanneer ik iets héél graag wil of wanneer het gewoon nodig is voor mijn gezondheid. Op dit moment komen er vrij weinig woningen online die nog betaalbaar zijn (voor ons). Bieden vanaf 2 ton komt niet heel vaak voor en áls het voor komt is het lang niet altijd in mijn favoriete wijk. En na 3 bezichtigingen ben ik er inmiddels wel achter dat een andere wijk voor mij toch echt geen optie is. Locatie is gewoon zó belangrijk. Al is een huis nóg zo mooi, je kunt hem niet oppakken en ergens anders neerzetten.

Leestip: Tweede bezichtiging en bod gedaan!

Verder vind ik het ook belangrijk dat er genoeg ruimte in zit, zodat ik mijn huidige spullen erin kwijt kan. En nog een tweede 2 persoonsbed. That’s it. Op zich zou dat niet zo heel moeilijk moeten zijn, behalve dat ik maar in 1 bepaalde wijk kijk.

Bijna 4 weken!

Zo is er inmiddels al zeker 3,5 week geen nieuw huis meer online gekomen om te bezichtigen, dus op dat moment voel ik me dan soms wel een beetje moedeloos en gefrustreerd omdat ik gewoon zo snel mogelijk weg wil hier. Maar ja dat laat zich natuurlijk niet afdwingen. Wel zijn we eruit dat klushuizen ook tot de mogelijkheden behoren, maar de enige die we online gezien hebben stond in een niet zo prettig stukje van de buurt.

Dat huis zag er van de achterkant uit alsof iemand zijn woede daar eens flink op losgelaten had, want de  poort was scheef getrapt, er was een plank uit de schutting gerukt aan de kant van de steeg. En daarnaast lag ook de schuurdeur in twee stukken getrapt in de tuin met het glas ernaast. Daar voelde ik me dus niet bepaald veilig. Dus die viel af, want jezelf veilig voelen in je nieuwe omgeving is wel zo belangrijk! Dus daarvoor hoefden we al geen bezichtiging aan te vragen!

Inmiddels kijk ik gewoon naar wat er hier allemaal online komt, om te zien dat de woningmarkt niet stil staat. Als ik dat niet zou doen zou ik mezelf helemaal gek kunnen maken. Zo lang ik maar zie dat de markt in beweging blijft stelt me dat gerust. En weet ik dat er vanzelf in mijn favoriete wijk ook wel weer een woning te koop komt die geschikt is.

Leestip: Extra inkomsten januari 2019!

Kortom; hoe ik ervaar ik de huizenjacht tot nu toe? Best stressvol en vooral heel erg hectisch! Daarom hebben wij ook recent besloten om toch een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze kan ons dan wellicht net even het zetje geven wat we nodig hebben door ons naar voren te schuiven.

Hoe ervaar jij de huidige huizenmarkt als je ook nu op zoek bent naar een woning, of recent op zoek was?