Mijn financiële beslissingen

Mijn financiële beslissingen

12 april 2020 2 Door Marìs

Mijn financiële beslissingen. Nu bekend is dat mijn contract met een jaar verlengd is kon ik echt knopen gaan doorhakken wat mijn financiën betreft. Ik wil namelijk wel iets bereiken dit jaar. Meerdere dingen.

Mijn financiële beslissingen

Mijn financiële beslissingen

Mijn financiële beslissingen. Het zal wel weer eens zo zijn dat dit geen standaard beslissingen zijn, maar het gaat erom dat het beslissingen zijn waar ik mij goed bij voel. Dat is het allerbelangrijkste.

Leestip: Sparen? Top! Maar ontzeg jezelf niet alle leuke dingen!

Tijdens mijn eerste (2) contracten bij de post heb ik alleen maar geld gespaard wat uiteindelijk weer uitgegeven is, door de verhuizing en bijbehorende verbouwing. Dat was op dat moment nodig om te kúnnen verhuizen. En ook het afgelopen jaar ging mijn salaris hier helemaal aan op. Maar het voelde niet fijn dat alles opgegaan is, terwijl ik daar zelf financieel gezien niet op vooruit gegaan ben. Ik eindigde zelf met een hele lege bufferrekening. Daarom ga ik dat nu anders aanpakken.

Er gaat eind dit jaar een buffer zijn van 2500 euro. Deels staat dit nu al op mijn rekening, deels gaat mijn belastingteruggave er volledig bij en deels zal het pas echt aan het einde van dit jaar op mijn rekening gezet worden.

Daarnaast ga ik dus verder met verbouwen. Maar wel op een iets rustiger tempo dan afgelopen jaar. Wat betekend dat ik niet ál mijn inkomsten alleen maar ga sparen voor de verbouwing. Dit jaar worden wel vooral de duurdere klussen aangepakt. Ik betaal dit niet alleen. En dit is in overleg besloten en akkoord. Ik ben niet van plan om dit jaar ál mijn geld in te leveren voor een verbouwing en dan weer te eindigen zonder geld voor mezelf. Dat voelt niet goed.

Toekomst

Daarom heb ik het besluit genomen dat ik ook aan mijn financiële toekomst wil werken. Wat betekend dat ik maandelijks ga beleggen. Hoeveel aankopen ik maandelijks ga doen, of welk bedrag ik ga beleggen, bepaal ik per maand. Aan de hand van mijn salarisbedrag wat ik die maand krijg. Tevens blijf ik geld wegzetten voor vakantie, want ontspanning is zó belangrijk.

Daarnaast blijf ik ook geld wegzetten om te investeren. Dit bedrag zal maandelijks grotendeels een vast bedrag zijn, maar soms zal het een keer wat meer zijn. Hierdoor zullen mijn maandelijkse ‘inkomsten’ namelijk ook groeien, waardoor ik nog meer kan bereiken.

Dit zijn beslissingen die ik genomen heb en waar ik mij zelf nu al veel beter bij voel, dan hoe ik de vorige keer geëindigd ben. Op deze manier kan ik namelijk aan al mijn (spaar)doelen werken en blijf ik uiteindelijk achter mét geld. In plaats van zonder. Sinds ik dit besloten heb, voel ik mij ook een heel stuk rustiger. En tevreden. Wat er dan na dit contract gaat gebeuren zie ik dan wel weer. Hoe gaaf zou het zijn, als ik dan nóg een jaar verlengd kan worden! Ik heb hele voorzichtige stille hoop. Want de verhuizingen die vóór onze locatie op de planning staan, zijn vanwege de huidige situatie natuurlijk uitgesteld. Ze willen dit nu eind 2020 voor elkaar zien te krijgen, maar of dat gaat lukken is maar de vraag. Op onze locatie wordt er dan inmiddels ook al niet meer gepraat over verhuizen. Maar een jaar duurt lang, dus het is echt afwachten.

Leestip: Je kunt je geld maar 1x uitgeven!

Heb jij ook belangrijke financiële beslissingen genomen dit jaar? Zo ja, welke beslissingen waren dat?

Mijn financiële beslissingen