Mijn geld delen? Nee dankje!

14 maart 2019 14 Door Marìs

Mijn geld delen? Nee dankje! Stel ik zou een relatie hebben, zou ik mijn geld dan met diegene delen? Je kunt het antwoord al lezen aan de titel.. Nee dankje!

Mijn geld delen? Nee dankje!

Mijn geld delen? Nee dankje! Ik lees natuurlijk vrij veel geld gerelateerde blogs en soms kom je dan zelf op ideeën! Zo lees ik vaak over of partners hun geld met elkaar delen of niet. Ik dacht er niet lang over na wat ik zelf zou doen, want daar heb ik een uitgesproken mening over!

Leestip: Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste!

Mijn geld wat ik verdien en spaar, dat doe ik helemaal zelf. En dus is en blijft dat geld van mij. Of ik nou ooit een partner krijg of niet. Dat geld is niet voor die persoon bestemd, want daar heb ik jaren lang keihard voor geknokt zonder dat die persoon in de buurt was. Daarbij zou ik alleen maar kwaad worden als die partner dan teveel geld uit zou geven terwijl ik m’n best doe om zoveel mogelijk geld te sparen en in de toekomst wil gaan beleggen zodat ik vroeger met pensioen kan.

No way dat een partner dat gaat verpesten omdat die persoon bijvoorbeeld wel met geld smijt. Is diegene nou wel net zo verstandig met geld als ik, dan is dat mooi meegenomen. Maar dan zou ik nog steeds mijn geld niet willen delen. Natuurlijk ga je dan wel kosten samen delen, dat vind ik vrij vanzelfsprekend. Maar mijn geld delen? No way!

Je hoort genoeg van die verhalen dat een partner bijvoorbeeld schulden opbouwt zonder dat je het weet, of zelfs op jouw naam schulden opbouwt. Dat is in mijn nabije omgeving ook voorgevallen. Dit soort dingen wil ik voorkomen en zou ik dan ook zeker in een samenlevingscontract vaststellen. Ik laat me niet gebruiken. Natuurlijk is het niet zo dat iedereen dit doet, maar het risico wil ik terugdringen tot nihil. En als mijn toekomstige partner wel super betrouwbaar is, waar je op zich toch ook wel van uit mag gaan, dan is het alleen maar extra fijn om op 1 lijn te zitten! Maar helaas is niet iedereen dat.

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

En dus vermijd ik risico. Als ik al überhaupt ooit aan een partner begin. Want ik ben niet persé op zoek. Ik vermaak me in mijn eentje ook prima (ja wel met vrienden/ familie in mijn leven dan hoor, anders wordt het zo saai!)

Wat zou jij doen, of hoe doe jij dat mocht je op dit moment een partner hebben?