Mijn gezin gaat failliet

Mijn gezin gaat failliet

6 september 2020 5 Door Marìs

Mijn gezin gaat failliet. Dit is een nieuw programma op tv op de vrijdagavond om half 9 op 5.

Mijn gezin gaat failliet

Mijn gezin gaat failliet

Mijn gezin gaat failliet. Dit programma is nieuw op tv op de vrijdagavond. In de eerste aflevering werd er een miljonair gekoppeld aan het gezin.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Deze miljonair gaat kijken naar hoe dit gezin het financieel doet. Waar gaat het mis? Daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt. Op diverse punten krijgt het gezin opdrachten om uit te voeren, waarna de verbetering zichtbaar moet gaan worden in het financiële plaatje.

Het gezin van deze eerste aflevering had ook een persoonlijk drama te verwerken gekregen. Hun kind van nog net geen 3 jaar oud verdronk in hun zwembad. Heel triest. Daarna hebben ze diverse dingen laten versloffen en raakten ze beiden hun baan kwijt. Hierdoor dreigden ze nu dus hun huis te moeten verkopen waar ze eigenlijk niet weg wilden. Zonder hulp zouden zij het nog maar 4 maanden redden.

Het programma deed mij deels ook een beetje denken aan uitstel van executie. Maar toch is het net weer iets anders vind ik. Wat ik leuk vind is dat er een miljonair aan het gezin gekoppeld werd. Deze man had zijn eigen miljoenenbedrijf opgezet. Dus hij weet hoe je (goed) moet omgaan met geld. Voor veel mensen zal zoiets denk ik ook motiverender werken dan alleen maar iemand die je streng toespreekt met wat je wel en niet moet doen. Juist omdat je door die miljonair het besef hebt, dat je het beter kunt hebben dan je het nu hebt.

Uiteindelijk kwamen deze mensen dus ook weer uit de put en werden zij weer op weg geholpen. Ik heb wel even gemist hoe het nou uiteindelijk afgelopen is (of ik dat nou zelf gemist heb, of dat het programma dat niet liet zien, weet ik even niet).

Leestip: Zo spaar jij 30.000 euro!

Heb jij dit programma ook gezien? Wat vond jij ervan? 

Mijn gezin gaat failliet