Mijn inkomsten dalen, wat nu?

Mijn inkomsten dalen, wat nu? Tegenwoordig hebben we bijna geen vaste contracten meer. En zo wel, dan heb je geluk! Het komt dus regelmatig voor dat je er 6 maanden uit moet. En dan dalen je inkomsten. Wat dan? Dat lees je in dit artikel!

Mijn inkomsten dalen, wat nu

Mijn inkomsten dalen, wat nu?

Mijn inkomsten dalen, wat nu? Zet voor jezelf op een rijtje hoe je inkomstendaling eruit gaat zien. Wat zijn je nieuwe inkomsten? Als het goed is heb je je uitgaven al allemaal op een rijtje staan, zo niet dan moet je dat heel snel gaan doen. En héél streng gaan kijken wat je écht nodig hebt.

Leestip: Zo krijg je je vaste lasten omlaag!

Ga eens terug naar de basis. Mijn inkomsten zijn ook gedaald. Maar ik ben mezelf mét inkomsten nooit veel rijker gaan gedragen dan mijn basisbehoeften/ plichten. Wanneer je een goede garderobe hebt hóéf je niet tig keer per jaar te gaan shoppen. Je hoeft niet elke 2 weken naar de kapper. Je hoeft geen abonnementen te bezitten en dure boodschappen te doen. Haal gewoon alleen wat je nodig hebt om gezond te blijven.

Het enige wat ik heb; mijn deel van de hypotheek, mijn zorgverzekering die ik voor komend jaar stripte naar alleen de basisverzekering, een sim only telefoon abonnement, de kosten voor mijn blog en bankrekening. En boodschappengeld wat ik verdeeld over diverse potjes. That’s it.
En ja natuurlijk worden de kosten voor een tv/ internet abonnement betaald, maar zonder internet kun je ook niet meer tegenwoordig. Verder horen er natuurlijk nog gemeentebelastingen bij, maar afgezien daarvan heb ik niet veel meer nodig. Ok warmte, water en elektra nog dan 😉

Leestip: Extra inkomsten nov 2018

Dus mijn advies is; kijk echt naar je basisbehoeften en naar welke rekeningen je nog omlaag kunt krijgen. En of je boodschappenbudget niet toch ook nog omlaag kan. Je hebt geen luxe nodig om te kunnen leven. Het is maar net wat je jezelf aanwent.

Wanneer je bij de basis weet te blijven kun je namelijk verrassend veel geld overhouden. Ook wanneer je straks wél weer een inkomen gaat krijgen. En hoe leuk is het dan als je je dan ineens heel rijk voelt en veel geld kunt sparen voor een van je spaardoelen die je vast wel hebt!

Verder kun je natuurlijk ook nog zelf voor wat extra online inkomsten zorgen. Dit kan op diverse manieren. Zo kun je bijvoorbeeld lid worden van spaarsites zoals Euroclix. Hoe dit precies werkt lees je hier. Zo verdien ik zelf ook wat extra geld bij.

Ben jij bij de basis gebleven? Of ben jij stukje bij beetje toch steeds meer uit gaan geven aan luxe dingen? En zou je weer gemakkelijk terug kunnen gaan naar de basis of zou dat je toch wel moeite kosten?

3 thoughts on “Mijn inkomsten dalen, wat nu?”

    1. Klopt. Alleen doe ik niet standaard wat de meeste mensen zouden doen. Ik volg graag mijn eigen weg. Ik solliciteer wel, maar alleen op werk wat echt bij mij past. Dus dat wil zeggen; geen fulltime baan en geen staand werk om maar even 2 voorbeelden te noemen. Want dat laatste gaat niet ivm met een kapotte rug. Ik vind het leuk om actief iets te doen qua werk, zoals dus bij de post (voorbereiden) waar ik het onwijs naar mijn zin had. Ik weet al dat ik daar half april weer terug mag komen, dus mijn nood om die 6 maanden werk te vinden is niet bepaald hoog. Het is geen uitzichtloze situatie. Ook omdat ik al gespaard had voor deze werkeloze periode. En daarnaast heb ik ook nog steeds diverse andere inkomsten, zoals soms wat losse opdrachten en natuurlijk inkomsten van smaaktesten en mijn spaarsites. Hierdoor blijven er wel wat inkomsten binnen komen. Alleen is mijn totale inkomen lager dan normaal. Geen wereldramp. Daarnaast wil ik ook graag een e-book schrijven waarvoor ik de tijd niet kon vinden toen ik nog werkte. Het heeft dus deels met mijn gezondheid te maken (beperktere keuze) en deels met dingen waar ik nu wel tijd voor heb om te doen en normaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *