Mijn motivatie was even zoek

Mijn motivatie was even zoek. Soms heb je dat wel eens. Dan ineens denk je; hoe ga ik dit zo snel mogelijk voor elkaar krijgen!? Maar dan is er altijd wel een oplossing te bedenken.

Mijn motivatie was even zoek

Mijn motivatie was even zoek. Wat doe je dan? Ik ging na hoe dit kwam. En ik kwam tot de conclusie dat het de kleine spaardoelen waren waardoor het kwam. Want die gaven mij steeds het gevoel; als ik dit niet had hoeven sparen, had ik dit geld bij een groot spaardoel kunnen leggen en had ik meer vooruitgang gezien!

Maar de reden dat ik begon met de kleine spaardoelen zijn juist omdat ik weet dat wanneer ik verhuis, ik dat geld anders niet meer aan die kleine spaardoelen ga besteden. Want dan steek ik het liever in het nieuwe huis. Maar deze kleine spaardoelen dit jaar afronden vind ik wel noodzakelijk. Omdat het deels nodig is en deels volgend jaar een hoop stress scheelt. Dus dan maar liever nu stress, want nu zit ik toch nog even zonder werk. En kan ik het dus beter opvangen dan wanneer ik weer werk.

Leestip: Hoe kun je gemotiveerd blijven om te sparen?

Ook zag ik geen vooruitgang meer, omdat ik voor mijn kleine spaardoelen geen spaarmeter had. En eigenlijk werkt het best wel een beetje verslavend om steeds zo’n spaarmeter in te kunnen kleuren wanneer je weer geld gespaard hebt. Dus ik besloot hierop meteen om voor mijn 2 kleine spaardoelen ook spaarmeters te maken. Voor het meeneemgeld Gran Canaria 2020 werd het natuurlijk een palmboom! Die zien jullie op de foto bovenaan in het artikel. Voor kleding, tekende ik een jurk, die werd redelijk lelijk, dus een foto zal ik jullie besparen. Maar het gaat om het idee dat ik wat in te kleuren heb wat met kleding te maken heeft. En dat is gelukt.

De palmboom kon ik meteen voor een klein deel al in gaan kleuren. Dus zo was ik weer heerlijk bezig met een spaarmeter inkleuren, dat gaf een super goed gevoel. Ik vind het dus wel een goed idee om gewoon voor elk spaardoel, hoe klein ook, een spaarmeter te maken. Je kunt natuurlijk gewoon hele simpele maken zoals ik voor de grote doelen deed, maar je kunt er ook je creativiteit in gooien zoals ik bij de kleinere doelen gedaan heb. Anders vond ik mijn deur namelijk wel erg saai worden!

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Op dit moment heb ik mezelf dus gelukkig weer goed weten te motiveren. Ook omdat ik weet dat de kleine spaardoelen relatief snel behaald kunnen worden. Dus dat ik daarna wel gewoon weer rustig verder kan werken aan mijn grotere spaardoelen. En naar dat moment kijk ik gewoon heel erg uit!

Hebben jullie ook wel eens de motivatie verloren voor je spaardoelen al vrij aan het begin van het jaar en wat heb je er toen aan gedaan?

3 Replies to “Mijn motivatie was even zoek”

 1. Leuk die palmboom! (Ben wel benieuwd naar de jurk nu… ;))Ik speel al een tijd met het idee om ook zoiets te doen voor onze doelen, alleen merk ik dat ik het eigenlijk niet nodig vind… Ik hou alles ook al in lijstjes en in Excel bij en dat werkt best prima. Maar goed, nu zit het met mijn motivatie ook wel goed, ik hoop dat dat zo blijft!

  1. Dankje! Haha šŸ˜‰
   Mooi dat excel voor jou ook prima werkt! Zelf vind ik het fijner als ik het doel steeds kan zien en excel moet je speciaal openen. Deze meters kan ik ook zien als al mijn apparatuur uit staat. Dat vind ik voor mezelf wel een stuk prettiger.
   Hopelijk blijf je idd lekker gemotiveerd! Ik zat vooral even in een dip omdat er zoveel tegelijk op me af komt, juist vanwege de huizenjacht naast de andere spaardoelen. En omdat ik nu natuurlijk even een paar maanden geen werk heb (als het goed is vanaf half april weer, dat hoor ik in maart) ontvang ik ook even geen salaris en gaat het sparen een stuk trager. Zo her en der door de maand heen komen er wel losse bedragen binnen, maar niet op 1 datum een groot bedrag zoals eerst wel het geval was. En dat is lastig als je nog zoveel spaardoelen hebt merk ik!

 2. Knap dat je die nooit verliest! Ik merk dat ik het nu lastiger vind omdat ik juist even geen salaris ontvang. Maar her en der wel wat losse bedragen door de gehele maand. Dus ik heb niet echt 1 moment per maand om naar uit te kijken. Daardoor lijkt het sparen gewoon een stuk trager te gaan. En dat is frustrerend juist omdat ik nog zoveel wil bereiken qua spaardoelen. Maar gelukkig duurt dat niet lang meer, als het goed is kan ik half april weer gewoon aan de slag! Dat hoor ik in maart. Dus ik heb nu al zin in maart!
  Voorheen vond ik dat idd ook het leukste moment van de maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *