Mijn nieuwe spaarbedragen

Mijn nieuwe spaarbedragen

5 augustus 2020 4 Door Marìs

Mijn nieuwe spaarbedragen. Ik ben er even voor gaan zitten afgelopen weekend. Om in de huidige situatie en met mijn huidige inkomsten opnieuw te bepalen wat ik per maand wil sparen.

Mijn nieuwe spaarbedragen

Mijn nieuwe spaarbedragen. Het was even puzzelen, zoals ik vorige week al schreef, maar het is me gelukt! Hierbij ben ik ook uitgegaan van de wet van de aantrekkingskracht, dus ervoor zorgen dat je met geld meer geld maakt, door te beleggen en investeren en het pay yourself first principe toe te passen. Dit zijn belangrijke elementen voor mij. En voor mij werkt dit ook goed, altijd als ik extra geld nodig heb, komt er ook wat extra geld naar me toe en daarom ga ik hier ook zeker mee door.

Leestip: Wet van de aantrekkingskracht!

Ten eerste wil ik alvast zeggen dat er een afspraak gemaakt is tussen mijn moeder en mij wat betreft de verbouwing. Voordat er weer allemaal commentaar komt dat ik ook meer geld zou kunnen sparen voor de verbouwing. Dat gaat niet gebeuren. Vorig jaar was ik degene die steeds hele grote bedragen spaarde/ betaalde voor de verbouwing omdat mijn moeder toen financieel dingen te regelen had. Dit jaar is dat omgedraaid.

Zij wil dat ik nu ga sparen voor mezelf en voor de dingen die ik nog wil kopen (ook wel een beetje voor in huis natuurlijk, maar toch zijn dat dingen voor mezelf). Dat is dus de reden waarom het spaarbedrag voor de verbouwing laag uitvalt. Zij kan dit jaar een stuk meer daarvoor sparen, waardoor ik de mogelijkheid krijg om mezelf weer een stuk vooruit te helpen. Financieel gezien. Zo helpen wij elkaar altijd.

Mijn verdeling

Ik heb eerst even uitgerekend een bedrag wat ik sowieso moet reserveren voor diverse rekeningen van mijn salaris en dat is 110 euro. Dat ga ik verder even niet toelichten, want dat heeft niks te maken met het onderwerp van dit artikel.

Dan wilde ik elke maand deze geldbedragen sparen voor het volgende:

  • Aankopen (laptop, bed en kast) 260,- euro
  • Auto rekening (onderhoud en eventueel vervanging ooit) 220,- euro
  • Buffer (die mag langzaam aan verder groeien) 50,- euro
  • Mijn buitenlandse vriendinnen bezoeken 100,- euro (blijft dus gelijk)
  • Investeren (dit was 100 euro) 150,- euro
  • Beleggen (dit was 70 a 80 euro per maand) 100,- euro
  • Verbouwing 50,- euro (dit bedrag zal wisselend blijven)

Daarnaast zal ik mijn belasting teruggave en vakantiegeld ook over diverse doelen verdelen.

Toelichting

Aankopen; Ik weet heel goed wat ik wil en koop dus alleen dingen waar ik 100% tevreden over ben en die járen mee zullen gaan. Want ik vind goede kwaliteit belangrijk. Dat kost nou eenmaal wat. Zeker omdat ik dit geld het beste bij elkaar kan sparen zo lang ik nog werk heb. En daarom wil ik deze bedragen in 1 jaar bij elkaar sparen. Dat geeft mij rust.

Auto rekening; Deze auto is 8 jaar oud, dus een goed spaarbedrag per maand is van belang. Dit bedrag is puur voor onderhoud en het eventueel ooit vervangen van deze auto.

Buffer; Mijn startbedrag is straks 1000 euro buffer. Graag laat ik dat bedrag nog verder groeien, maar dat heeft wat mij betreft geen haast. Dus daarom het bedrag van 50 euro per maand. Daarnaast zal ik ook een deel van het belasting- en vakantiegeld naar deze rekening overmaken wanneer dat weer gestort wordt.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Mijn buitenlandse vriendinnen bezoeken; Heeft geen uitleg nodig. Dit bedrag blijft ook gewoon wat het was, maar hoort natuurlijk wel in het rijtje spaarbedragen thuis.

Investeren; Dit bedrag was 100 euro per maand, maar met de terugbetalingen meegerekend kan ik daar nu 150 euro per maand van maken, waardoor het bedrag wat ik per maand terugbetaald krijgt ook weer wat sneller zal groeien.

Beleggen; Ik vond de 70 a 80 euro per maand wat aan de lage kant. Daarom hoog ik dit bedrag nu op naar 100 euro per maand. Ik wil hiermee het liefst ook niet meer gaan wisselen, maar gewoon 100 euro naar mijn account overmaken. Dan zal ook mijn winst daar sneller gaan groeien. Beleggen doe ik puur en alleen voor de lange termijn met geld wat ik wil/ kan missen voor járen.

Verbouwing; 50 euro per maand. Dit bedrag zal waarschijnlijk per maand erg wisselen. Maar toch heb ik er even een vast bedrag bij gezet. Mocht het een maandje wat minder gaan qua inkomsten, dan spaar ik wellicht niks hiervoor. Maar gaat het een maandje erg goed kan het maar zo zijn dat ik er 3x zoveel of meer voor spaar. Maar het streven is minimaal 50 euro.

Tevreden

Ik heb hier wel eventjes op zitten puzzelen, ook met de inkomsten die ik zeker krijg én verwacht te krijgen of waarvan ik zie dat ik het wel zou moeten kunnen halen elke maand. Het is dus een klein stukje wet van de aantrekkingskracht (mijn inkomsten zullen groeien). En natuurlijk een stuk zekerheid. Juist doordat ik ook maandelijks uitbetalingen van kliksite’s ontvang, wisselen de inkomsten nog wel eens en natuurlijk nog soms een blogbetaling, waarvan ik toch ook nog wel wat groei verwacht. Dus deze bedragen zijn weloverwogen besloten op basis wat voor mij persoonlijk belangrijk is het komende jaar.

Het moment waarop ik begin met het sparen van deze bedragen staat voor mij nog niet helemaal vast. Ik wil namelijk eerst nog de bedragen bij mezelf terugzetten die ik van mezelf geleend heb toen ik mijn auto kocht. Het zou zo kunnen zijn dat ik sommige bedragen al wel vanaf oktober invoer en andere weer pas vanaf januari. Dat bekijk ik per keer en kan ik nu nog niet inschatten. Jullie zullen dat vanzelf wel zien in mijn maandoverzicht waarin ik de inkomsten en uitgaven met jullie deel.

Leestip: Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste!

Hoe tevreden zijn jullie met je huidige spaarbedragen?

Mijn nieuwe spaarbedragen