Mijn spaardoelen voor 2021

Mijn spaardoelen voor 2021

5 december 2020 17 Door Marìs

Mijn spaardoelen voor 2021 deel ik vandaag met jullie. Ik som eerst een rijtje op en daarna ga ik er per onderwerp verder op in.

Mijn spaardoelen voor 2021

Mijn spaardoelen voor 2021

Vandaag deel ik met jullie mijn spaardoelen voor 2021. Om te beginnen som ik zometeen een rijtje met doelen op die ik in het komende jaar graag wil bereiken. Sommige doelen zullen wat losser zijn in de zin van; als ik ze niet haal, jammer dan, het is meer een streven dan een echt doel. Andere zijn wel échte doelen en wil ik dus ook écht behalen.

Leestip: Spaardoelen 2020!

Alles op een rijtje:

 • 1500 euro buffer rekening in december 2021
 • ? euro badkamer opnieuw en de wc beneden afmaken
 • ? euro de slaapkamer (naast de badkamer) afmaken
 • plus minus 2000 euro keuken afmaken
 • aftimmeren van de kozijnen (binnenkant)
 • minimaal 1500 euro vakantierekening in december 2021
 • 200 euro maandelijks investeren (in crowdfunding)
 • 100 euro maandelijks beleggen
 • 1750,- euro alle plafonds en muren verven incl. stucwerk repareren
 • ? euro alle voorbereiding (elektra) voor de rolluiken laten maken
 • 150 euro per maand sparen (en eenmalig 1000 euro extra) voor ‘aankopen’
 • 964,55 euro doel 2021 (later toegevoegd)

1500 euro op de bufferrekening

Dit bedrag wil ik er eind december 2021 op hebben staan. Zo kan ik stapsgewijs mijn buffer ophogen totdat er in 2023 een bedrag van 2500 euro op staat. Dus dat betekend; 500 euro per jaar erbij. Dat is een doel wat in mijn ogen redelijk gemakkelijk haalbaar moet zijn als ik een beetje mijn best doe. Wel zal dit tijdens de verbouwing misschien nog iets lastiger zijn dan daarna, maar toch ga ik ervoor!

Badkamer opnieuw en wc beneden afmaken

De badkamer moet opnieuw gedaan worden (de hele vloer moet er opnieuw in) vanwege een lekkage, dit zal grotendeels door de verzekering vergoed gaan worden, maar ik heb dus nog geen idee hoeveel we hiervoor precies zelf moeten gaan bijleggen. Maar wel is hier al een apart potje voor. Dit potje is tevens ook meteen voor de wc beneden af te maken. Want dit project laten we tegelijk (na elkaar natuurlijk) uitvoeren. Dit zodat de wc’s en badkamer dan meteen helemaal af zijn. Wel zo prettig, ook als we straks wel weer bezoek mogen ontvangen!

Leestip: Spaardoelen 2020 bijgesteld!

Slaapkamer naast de badkamer afmaken

Dit betekend dat er stucwerk geheeld moet worden en de hele kamer moet geverfd worden. Tevens moet er alvast stroom (voorbereiding) komen voor het rolluik wat daar in de toekomst ook komt (aan de buitenkant). Dan hoeft de muur tegen die tijd niet meer gesloopt te worden om de stroom aan te leggen. Als dat allemaal gedaan is (daar heb ik nog geen prijsopgave van), dan kan ik mijn kast kopen. Hiervan weet ik al wel een prijs. En dan kan ik EINDELIJK alle losse rotzooi opruimen die al anderhalf jaar los in mijn slaapkamer staat.

Keuken afmaken

Plus minus 2000 euro om te keuken af te maken. Er moet nog 1 stopcontact geplaatst worden als voorbereiding voor het rolluik wat er gaat komen, tevens moet er aan de rechterkant nog 1 bovenkastje opgehangen worden en de lampjes die we erbij hebben.
Afgezien daarvan moet ook de afzuigkap opgehangen worden en daarvoor moet een koof gemaakt worden. Dan worden er ook nieuwe bovenkastjes bij besteld en een achterwand omdat de muur toch vies wordt daar. Alles bij elkaar zal dit dus zo’n 2000 euro gaan kosten denk ik. Ik heb nog niet alle prijzen compleet, maar dat bedrag zal zeker in de richting komen.

Aftimmeren binnenkant kozijnen

Hiervoor was een prijs berekend voor hout, maar aangezien het kunststof gaat worden, zal daar een kleine meerprijs voor betaald moeten worden omdat dat nu eenmaal duurder is dan hout. Het precieze bedrag waarvoor dit gedaan wordt horen we nog. Dit gaat in elk geval in 2021 gebeuren in het hele huis.

Minimaal 1500 euro op de vakantierekening

Ik wil minimaal 1500 euro op de vakantierekening hebben staan eind december 2021. We gaan komend jaar nog niet naar Gran Canaria, maar naar Landal. Dit moet nog voor een deel betaald worden (alleen de aanbetaling is gedaan). Wel wil ik evengoed eind 2021 al 1500 euro klaar hebben staan, zodat ik dat elk moment wanneer het nodig is kan gebruiken om de volgende Gran Canaria vakantie naar mijn vriendinnen te betalen.

200 euro maandelijks investeren

Dit doel spreekt voor zich en behoeft geen verdere uitleg. Het gaat om crowdfunding projecten waarin ik wil investeren.

Leestip: Nieuwe CAO!

100 euro maandelijks beleggen

Ook dit doel spreekt voor zich. Ik hoop hiermee te bereiken dat de waarde van mijn portefeuille eind 2021 op 2500 euro zal staan.

? euro stucwerk aanhelen

Spreekt voor zich. Prijsopgave volgt nog.

? euro schilderwerk plafonds en muren

Prijsopgave volgt nog. We laten dit waarschijnlijk per kamer doen. En soms ook per meerdere kamers of ruimtes in het huis. Afhankelijk van de kosten. Hopelijk kan alles in 2021 aangepakt worden.

? euro voorbereiding rolluiken

Hiervan moeten we nog een prijsopgave opvragen. Alle kosten voor de verbouwing draag ik niet alleen, dus deze bedragen hoef ik niet in mijn eentje op te hoesten.

Aankopen rekening

Ik start in januari volgend jaar een ‘aankopen’ rekening. Het streven is om hier 150 euro per maand naartoe over te schrijven en eenmalig 1000 euro van mijn belasting- en vakantie-geld van 2021. Hiervan ga ik diverse aankopen doen waarvan ik weet dat ze eraan zitten te komen, zoals de nieuwe kast, een nieuw bed (voor logeerkamer) en een nieuwe laptop en wat er nog meer zal volgen in de toekomst.

964,55 euro doel 2021

Hierover later meer.

Leestip: Jij kunt ook online geld verdienen!

Dit waren mijn spaardoelen voor 2021! Wat zijn jouw spaardoelen voor 2021? Of heb jij daar nog niet over nagedacht? 

Mijn spaardoelen voor 2021