Mijn uitgaven Gran Canaria 2023

Mijn uitgaven Gran Canaria 2023

14 november 2023 7 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn uitgaven Gran Canaria 2023. Want zelf kocht ik natuurlijk ook allerlei dingen, vooral veel kleding. Na 5 jaar weinig tot geen kleding gekocht te hebben, had ik natuurlijk weer flink wat nodig.

Mijn uitgaven Gran Canaria 2023

Mijn uitgaven Gran Canaria 2023

Alles wat ik uitgaf, betaalde ik uiteraard van mijn eigen meegenomen geld. Ik had bijna 800 euro bij me, een heel mooi bedrag. Expres nam ik zoveel geld mee, omdat ik wist dat ik veel kleding nodig had. Zo had ik een aantal zomerbroeken al jaren, die waren aan vervanging toe. Maar ook had ik shirtjes nodig. Ik ben héél goed geslaagd voor kleding, maar ook voor andere leuke souvenirs.

Leestip: Dividend van september 2023!

Zo waren bijvoorbeeld mijn klokken thuis aan vervanging toe, dus ik dacht; dan kijk ik op Gran Canaria of ik wat leuks zie. Ook mijn portemonnee was aan vervanging toe evenals mijn agenda omslag. Het eerste dat ik kocht, kocht ik meteen ook op de eerste dag. Al een tijdje wilde ik graag een thermosfles hebben, zodat ik thee mee kan nemen, in plaats van kopen als ik op pad ga. Deze vond ik voor 7 euro. Een agenda omslag vond ik voor 10 euro.

Toen we naar Mogán gingen, kocht ik een heleboel dingen! Daar slaagde ik zo goed. Het was heet dus ik kocht een waaier, ik kocht een shirt en een trui, 2 sjaals, een kurken portemonnee met print erop 2x Aloe Vera zeep, die kan ik dan heerlijk tussen mijn kleding leggen, want ik kwam nog wat te kort om echt overal zeep bij te kunnen leggen. En tot slot kocht ik nog een glazen waxinelichthouder, een Gran Canaria bordje waar kuiltjes in zitten voor 2 waxinelichtjes en 2 ovenwanten. Hiervoor betaalde ik in totaal, alles bij elkaar opgeteld 121,09 euro.

Natuurlijk pakten we ook de markt van Playa del Inglés mee (normaal eigenlijk in het marktgebouw van Maspalomas, maar dat wordt gerenoveerd). Er stonden veel kraampjes, maar het was wel kleiner dan op het oude terrein. Dat mocht de pret niet drukken, want ik scoorde toch 5 dunne broeken en 2 geurkaarsen. Hiervoor betaalde ik in totaal 67 euro.

We shoppen veel, dus de uitgaven gaan verder

In San Fernando en op de boulevard van Playa kocht ik 10 leuke Spaanse kaarten om te versturen (bijvoorbeeld voor verjaardag, maar ook ander soort kaarten), ik kocht slingers voor mijn verjaardag en tot slot kocht ik ook nog 2 jurken, 1 dunne broek en 1 leuk Gran Canaria bordje die je kunt ophangen. Hiervoor betaalde ik in totaal 85 euro.

Ook gingen we naar de Kasbah en de boulevard van Maspalomas (hier wilden we namelijk een zonsondergang vastleggen, alleen was dit tijdens de Calima en verdween de zon tussen het zand in de lucht, in plaats van dat we hem helemaal onder zagen gaan. Maar eerder leek het vrij helder. Helaas kun je je dan toch vergissen. Maar al met al is het toch altijd leuk om daar even rond te lopen. Ik kocht deze dag 1 dunne broek, 2 Gran Canaria pennen en een leuke spaarpot met de tekst ‘Haz que tu sueño se cumpla’. Of terwijl; Maak je droom waar. Dat vond ik zo’n mooie tekst! Ik had nog wat glazen potjes staan waar ik in spaarde, dus een van die glazen potjes vervang ik nu voor deze spaarpot. In totaal kostte deze spullen mij 21 euro.

Tijdens onze dagtocht naar Las Palmas kocht ik ook nog wat leuke/ handige dingen. Zo was mijn zonnebril koker kapot van binnen, dus kocht ik een nieuwe met een leuke opdruk van Las Palmas erop. Verder kocht ik nog 2 leuke glaasjes waar waxinelichtjes in kunnen (er zat al een kaars in, maar als die op is, past er precies een waxinelichtje in). En tot slot nog een hele mooie tropische puzzel van 500 stukjes waar ik erg blij mee ben. Hiervoor betaalde ik in totaal 16,95 euro.

Voorraad lippenbalsem, en meer!

Ook sloeg ik tijdens onze 2e keer op de markt een voorraad lippenbalsem in, waar ik minstens een jaar mee vooruit kan. En wie weet nog wel langer. Het zijn er 16, maar in de winter in Nederland gebruik ik altijd zoveel lippenbalsems, dus met 16 stuks red ik het in elk geval makkelijk tot onze volgende keer Gran Canaria. In Nederland kan ik gewoon geen goede balsem vinden die echt lang blijft zitten. Ze drogen binnen no time in bij mij.

Daarom koop ik gewoon lekker echt góéde balsem voor mijn lippen op Gran Canaria. Daarnaast kocht ik bij diverse winkelcentra pennen en stickers, 2 jurken en 2 papegaai klokken. Ook betaalde ik nog een lunch in een restaurant. Dit kostte mij in totaal 198,60 euro. Een duur dagje dus, maar wel met mooi resultaat. Zo had ik bijvoorbeeld de klokken ook al in een ander winkelcentrum gezien, maar daar waren ze 9 euro per stuk duurder! Door ze ergens anders te kopen, bespaarde ik dus al 18 euro.

Tot slot gaf ik op de laatste avond ook nog geld uit. Het aantal weet ik niet meer, want dat heb ik in mijn haast om in te pakken niet opgeschreven (niet zo slim nee, I know). Maar ik kocht nog een aantal shirtjes in een winkeltje dat we onderweg tegenkwamen. Het waren er zeker weten minstens 6. Wat ik nog wel weet is dat ik 69,93 moest betalen, maar omdat wij in Nederland geen centen gebruiken mocht ik 69,90 euro betalen. Het is maar 3 cent, maar toch een lief gebaar.

Geld over?

In totaal alles bij elkaar gaf ik op Gran Canaria zelf dus 596,54 euro uit. Die ene cent heb ik nog ergens achtergelaten als onderdeel van een fooi. Dus eigenlijk werden mijn uitgaven Gran Canaria 2023 596,55 euro. Uiteraard had ik van tevoren aan mijn moeder al geld gegeven voor lunch en taxi. Dus die kosten lees je in dit artikel niet terug. Ik had dus 200 euro over, waarvan ik 50 euro gebruikte om een Spaans kussen te bestellen. En ik heb nog 150 euro heb staan om 2 lampenkappen te laten bedrukken met een foto van de duinen.

We hadden eigenlijk ter plekke naar een bedrijf willen gaan om Spaanse kussens te kopen en die naar huis te sturen (zij versturen het namelijk alleen maar naar de eilanden). Maar dat lukte helaas niet meer. Daarom kocht ik nu online (heel duur) 1 Spaans kussen van zo’n 50 euro (terwijl ze daar nog geen 10 euro per stuk kosten!!!). En de volgende keer gaan we meteen in het begin van onze vakantie daar kussens erbij kopen en naar huis opsturen. Want zelfs met de kosten voor het opsturen mee zijn we dan nog goedkoper uit.

Leestip: Helaas!

Wat kopen jullie weleens in het buitenland in dat daar een stuk goedkoper is? Of wat ze hier niet hebben?

Mijn uitgaven Gran Canaria 2023