Mijn volgende extra doel

Mijn volgende extra doel

11 januari 2021 3 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie wat mijn volgende extra doel gaat worden. Want de Achternaamwijziging gaat zo goed, dat ik binnenkort iets anders toe kan voegen.

Mijn volgende extra doel

Mijn volgende extra doel

Vandaag vertel ik jullie dus wat mijn volgende extra doel gaat worden. Als ik het gehele bedrag voor alles wat met de achternaamwijziging te maken heeft bij elkaar heb, ga ik iets anders doen met het geld wat over blijft naast de 1060 euro per maand die ik sowieso al spaar/ reserveer.

Leestip: Mijn visionboard van 2021!

Er zijn veel diverse doelen door mijn hoofd gegaan; zoals het ophogen van sommige maandbedragen, omdat ik toch eigenlijk elke maand wel meer kan gaan sparen dan de 1060 die ik ingepland heb. Zo kan ik natuurlijk het maandbedrag voor mijn auto ophogen, of die van de aankopen. Maar ik kan ook gewoon per maand bekijken wat ik met dat extra geld doe wat ik kan sparen of uitgeven.

Of ga ik beiden doen? Bijvoorbeeld van het maandbedrag voor investeren ophogen met 50 euro per maand en dáárnaast per keer kijken wat ik doe met het geld wat daarnaast dan nog extra over is. Ik vond het best wel lastig om hier een beslissing over te nemen. Maar voor nu heb ik een besluit genomen.

Ik ga inderdaad het bedrag om te investeren ophogen met 50 euro per maand, zodat dat 250 euro per maand wordt in totaal. En alles wat daarnaast nog over blijft, ga ik op mijn bufferrekening zetten, zodat ik dat bedrag sneller naar 2000 euro kan krijgen. Want dat is namelijk mijn nieuwe streefbedrag geworden. Nu ik doel 2021 zo snel bij elkaar heb kunnen krijgen (ik verwacht in februari namelijk het laatste restje hiervoor bij elkaar te hebben), kan ik dus mijn geld weer deels een nieuwe bestemming geven.

Januari en februari of maart

De 250 euro per maand daar start ik wel al meteen nu in januari mee, zo begin ik het nieuwe jaar gewoon erg lekker! Ik voel me erg blij dat het nieuwe jaar financieel zo een lekkere start heeft, dat geeft meteen weer extra motivatie om extra veel uit dit jaar te halen op financieel gebied. En dus ook al mijn doelen te bereiken en nog net een beetje meer! Het is zo fijn dat er zoveel extra geld naar me toe gekomen is, nu al in de eerste paar weken van dit nieuwe jaar. Ik voel me hierdoor echt rijk. Hoewel ik dat qua cijfers gezien natuurlijk zeker niet ben, maar wat niet is, komt nog 😉 Stapje voor stapje!

Leestip: Hoe betaal ik die 835 euro?!

Wanneer hadden jullie verwacht dat ik het gehele bedrag (incl. voor de diploma’s) bij elkaar zou hebben? Zelf dacht ik aan Maart als ik erg mijn best zou doen.

Mijn volgende extra doel