Mijn weg met investeren en beleggen

Mijn weg met investeren en beleggen

20 september 2020 12 Door Marìs

Mijn weg met investeren en beleggen. Vandaag vertel ik jullie over de weg waarop ik nu zit met investeren en beleggen. Zo beschrijf ik ook mijn meest recente belegging.

Mijn weg met investeren en beleggen

Mijn weg met investeren en beleggen. Vandaag (vrijdag) kocht ik weer 5 stuks Idvy (ishares) a 15,68 euro per stuk. Dit was maar 3 cent duurder dan vorige maand, dus dat viel me alles mee, omdat de prijs per stuk afgelopen maand wel hoger heeft gestaan.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Dit betekent dat ik nu 10 stuks Idvy in bezit heb en 7 stuks VWRL. De waarde van mijn portefeuille is op moment van schrijven 709,98 euro. Ik sta op dit moment namelijk 60,23 euro in de plus. Op dit moment kan ik al zien dat er 1,21 euro dividend op mij staat te wachten van Idvy voor 5 aandelen. Deze kocht ik pas vorige maand, dus ik vind dit al een heel mooi bedrag! Hier ben ik erg blij mee.

Dit was dan ook de reden dat ik deze maand Idvy opnieuw bijkocht. Want hoe meer dividend ik ontvang hoe sneller mijn portefeuille zal blijven groeien. Mijn doel is op dit moment namelijk om zo snel mogelijk zoveel mogelijk dividend te verdienen met beleggen.

Investeren

Dan over het investeren. Ook met (blijven) investeren wil ik graag meer ‘inkomsten’ opbouwen. Niet iedereen is het ermee eens om het inkomsten te noemen, maar ik doe dat wel, omdat het op maandelijkse basis terugbetaald word. Op dit moment staat het geld niet op mijn eigen rekening, en wordt er elke maand een stukje terugbetaald van de projecten en daarom noem ik het inkomsten. Dat vind ik zelf het makkelijkste.

Door ook deze inkomstenbron te vergroten, wil ik bereiken dat ik straks een extra inkomstenstroom heb wanneer ik klaar ben met werken bij de post. Maar afgezien daarvan wil ik die stroom gewoon steeds verder vergroten. Want uiteindelijk werk ik er met deze 2 manieren naartoe dat ik dus passieve inkomsten verdien zonder (fulltime/ veel) te hoeven werken.

Helemaal omdat ik daarnaast ook mijn bloginkomsten nog heb, die ik ook graag verder wil laten groeien. Door middel van deze 3 stromingen én mijn kliksites daarnaast als 4e inkomstenstroom hoop ik daar genoeg inkomsten uit te halen om niet verplicht te hoeven solliciteren als het afgelopen is bij de post. Fysiek werk vind ik namelijk erg leuk, dat past goed bij mij, maar het is wel een aanslag op mijn lichaam. Mijn rug en nek zitten vol met knopen die er bijna niet uit willen. Ik hoop ze eruit te zwemmen tijdens mijn vakantie, maar omdat ik niet zo heel lang weg ben, weet ik niet of dit gaat werken.

Deze weg die ik nu bewandel wilde ik met jullie delen, omdat dat een belangrijke stap is voor mij op weg naar mijn financiële onafhankelijkheid, zo kan iedereen altijd teruglezen welke weg ik gevolgd heb/ hoe ik begon.

Leestip: Zo spaar jij 30.000 euro!

Welke wegen bewandel jij om rijk(er) te worden?

Mijn weg met investeren en beleggen