Miljardairs rijker dan ooit

Miljardairs rijker dan ooit

10 oktober 2020 4 Door Marìs

Tijdens deze crisis werden miljardairs rijker dan ooit tevoren. Hun vermogen steeg met meer dan een kwart in de eerste maanden van deze crisis. Blijkt uit onderzoek van de Zwitserse bank en een accountantskantoor.

Miljardairs rijker dan ooit

Miljardairs rijker dan ooit

Tijdens de eerste maanden van de Corona crisis werden miljardairs rijker dan ooit tevoren. Zo blijkt uit onderzoek. Hun vermogen groeide namelijk met meer dan een kwart. Dit kwam mede door een stijging van de aandelenkoers.

Leestip: Waar doen ze het van?

Wellicht voelen jullie nu mijn vraag al aankomen; hoe ging het met jullie vermogen? Zijn jullie dit jaar rijker geworden, juist armer, of is er niks veranderd? Dan praat ik echt puur over je vermogen, en niet over je inkomsten. Dat speelt natuurlijk wel mee met de oorzaak.

Zelf vind ik het lastig om antwoord te geven op deze vraag. Juist omdat ik ook nog aan het verbouwen ben, waardoor er wel steeds ook extra geld binnen komt, maar ook weer eruit gaat. Daarom denk ik dat mijn antwoord moet zijn dat het voor mij gelijk gebleven is. Ik kocht namelijk ook een auto. Als ik kijk naar begin dit jaar en eind dit jaar (dus een klein beetje vooruit), dan sta ik eind dit jaar qua spaargeld weer zo’n beetje op hetzelfde als wat ik begin dit jaar had.

Wel ben ik tussendoor ook blijven investeren en beleggen, dus mijn ‘inkomsten’ zijn wel wat gestegen. Dit is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen, want zo kan ik volgend jaar mijn vermogen sneller verder opbouwen! En daar heb ik nu al heel erg veel zin in. Want het is zo leuk om een mooi begin gemaakt te hebben! Dat voelt echt heel erg lekker.

Daarnaast is natuurlijk ook mijn blog na de zomer maandelijks gaan uitbetalen, dus ook dat is wel gegroeid, maar ondanks alles ben ik voor mijn gevoel dus dit jaar wel vooruit gekomen, maar is mijn vermogen nog niet gegroeid. Maar het is ook niet achteruit gegaan (ja tijdelijk eventjes tussendoor). Maar ik doel nu puur op het feit hoe het begin dit jaar was en hoe het eind dit jaar zal zijn.

Leestip: Jouw belangrijkste punten!

Is jouw vermogen vergeleken met begin dit jaar gegroeid, geslonken of juist gelijk gebleven? Wat was de oorzaak hiervan?

Miljardairs rijker dan ooit