Minstand hoe sta ik ervoor

26 oktober 2019 4 Door Marìs

Minstand hoe sta ik ervoor. Deze maand ben ik jarig geweest en mijn salaris is inmiddels ook weer gestort. Verder ontving ik nog een paar uitbetalingen, dus het ziet er alweer heel anders uit op dit moment.

Minstand hoe sta ik ervoor

Minstand hoe sta ik ervoor. Helaas vroeg ik recent 1000 euro roodstand aan op mijn betaalrekening, want het laatste restje van de badkamer moest betaald worden. En het geld was even op. Inmiddels ben ik jarig geweest, ontving ik uitbetalingen en natuurlijk ook gewoon mijn salaris. Dus ik sta er nu alweer heel anders voor en daarom geef ik jullie vandaag in dit artikel even een update.

Leestip: Hoe groot is de financiële schade?

Voor mijn verjaardag kreeg ik 212 euro, wat ik zelf nog met 8 euro aanvulde en op mijn rekening stortte nadat de laatste bezoekers geweest waren. In diezelfde week ontving ik ook mijn salaris waar wat overuren bij zaten. Helaas was het wel wat minder salaris dan verwacht omdat er best wel veel geld af ging aan loonheffing. Dus dat was een kleine tegenvaller. Maar ook niet onoverkomelijk.

In het begin..

Ik stond eerst 974,27 euro in de min. Inmiddels is dat bedrag gelukkig al een flink stukje gezakt. Dat mocht ook wel, want ik vind het idioot om zo een groot bedrag rood te moeten staan, maar helaas was het even niet anders. Omdat ik er een grote hekel aan heb wil ik er wel voor zorgen dat ik zo snél mogelijk weer helemaal in de plus kom te staan. Want je betaald er natuurlijk ook veel teveel rente over. Op dit moment kun je het op 2 manieren bekijken hoe ik ervoor sta.

Om met het slechtste scenario te beginnen; Ik sta nu 526,01 euro in de min. Als alles betaald is van dit salaris wat daarvan betaald moet worden. Maar onze klusser krijgt ook nog 1500 euro terug van ons. Dat bedrag wil hij graag in 1x terug ontvangen eind november. Dus dat geld heb ik tijdelijk op mijn betaalrekening laten staan, zodat het bedrag wat ik rood sta een stuk lager is. Hierdoor sta ik nu zelfs een paar tientjes in de plus. Daardoor hoef ik over komende maand in elk geval een stukje minder boeterente te betalen, dus daar ben ik wel blij mee! Dat komt goed van pas!

Dat dit minbedrag nu alweer zo omlaag gegaan is komt grotendeels door mijn verjaardaggeld. Daarnaast ook door diverse uitbetalingen en een stukje maandelijkse inkomsten.

Leestip: Zo verdien ik extra geld & het werkt goed! 

Ik ga van het slechtste uit

Omdat het geld er eind november weer vanaf gaat, ga ik dus even uit van het slechtste scenario. Want anders is het ook een beetje jezelf voor de gek houden vind ik. Maar wel fijn dat ik hierdoor minder boeterente hoef te betalen. Dat betekend dus dat ik 526,01 euro in de min sta en dat ik dat bedrag nog terug moet zetten op mijn betaalrekening vóór eind van het jaar.

Om écht dit jaar nog uit de rode cijfers te komen heb ik ook het geld nog nodig van de eerstkomende blog uitbetaling. Wanneer ik die minimale grens bereik, krijg ik de maand daarna het geld uitbetaald. Dit geld gebruik ik dus in zijn geheel voor het in mindering brengen van de minstand. Ik wil ervoor zorgen dat ik eind dit jaar mijn roodstand in zijn geheel kan opheffen, zodat ik volgend jaar met een schone lei kan beginnen. En ik hoop erop dat ik met mijn salaris van december zelfs alweer een mooi begin kan maken met het vullen van mijn bufferrekening. Daar staat nu maar 1,75 euro op.

Leestip: Financieel vooruit denken!

Wie van jullie heeft er ooit in het rood gestaan? Hoeveel was dat en hoe snel kon je dat weer oplossen?