Mis jij de horeca?

Mis jij de horeca?

9 januari 2022 16 Door Marìs

Omdat de restaurants en overige horeca alweer een tijdje dicht zijn vroeg ik mij af; mis jij de horeca? Zelf ging ik nooit zo vaak ergens wat eten of drinken, maar toch mis ik de horeca wel.

Mis jij de horeca

Mis jij de horeca?

Omdat de horeca alweer een tijdje dicht is vroeg ik mij af; mis jij de horeca? Zelf ging ik bijvoorbeeld nooit vaak uit eten, ook eten afhalen deed ik niet zo vaak. Uit eten gaan of iets afhalen is voor mij echt een uitje/ traktatie. Ook ergens iets spontaan gaan drinken deed ik bijna nooit. Maar nu je al zo vaak niks kunt en mag, mis ik het des te meer.

Leestip: Visionboard 2022 wensen!

Best apart hoe dat werkt in je hoofd, dat je iets meer gaat missen zodra het niet meer kan. Alleen eten afhalen kan natuurlijk nog wel. Of laten bezorgen, maar dat valt wat mij betreft onder hetzelfde kopje. Alleen wordt het gebracht in plaats van dat je het zelf moet ophalen. Er is onwijs veel keuze in eten laten thuis bezorgen, maar dat is natuurlijk lang zo gezellig niet als het opeten in een restaurant.

Zelf ging ik altijd een paar keer per jaar uit eten en meestal werd ik daarop getrakteerd door anderen. Zo gaan wij bijvoorbeeld altijd uit eten voor mijn oma’s verjaardag, maar ook voor mijn eigen verjaardag. Dit laatste krijg ik altijd van mijn moeder cadeau (dat is dan niet het enige cadeau). Ik geniet er daarom ook altijd des te meer van als ik uit eten kan. Zo ook op vakantie gaan wij regelmatig uit eten.

Of ik de horeca mis? Ja veel meer dan ik verwacht had! Niet dat ik er persé echt wakker van lig, omdat je ook eten kunt afhalen, maar de sfeer kun je niet afhalen. Je gaat niet elke keer je woonkamer helemaal ombouwen tot restaurant en je hebt ook geen meerdere tafeltjes waardoor dat gezellige geroezemoes klinkt tijdens het eten.

Inmiddels ben ik natuurlijk een derde blog ‘Reismetmijmee.nl‘ begonnen, waarin ik ook restaurants review. Alleen al daarom zal ik in de toekomst vaker ervoor kiezen om in een restaurant te eten wanneer dit weer mogelijk is. Naast dat het gezellig is, is het voor mij ook leuk om het te reviewen. Zo heb ik weer extra content op mijn site. Ook vind ik dat mij nu zo lang leuke dingen onthouden zijn, dat ik extra wil genieten zodra dit weer mogelijk is. Daarom heb ik ook een budget voor uitjes in het leven geroepen. Deze had ik in het verleden ook al eens, maar weer afgeschaft vanwege de verhuizing naar dit klushuis. Al mijn geld ging op aan klussen.

Vanaf dit jaar (de maand weet ik nog niet precies), ga ik weer maandelijks geld wegzetten voor uitjes en daaronder vallen voor mij ook restaurants. Dit kan ook een restaurant van een hotel betreffen waar ik op dat moment verblijf. Want ook een hotel-verblijf in Nederland of in de toekomst andere landen zal vaker plaats gaan vinden dan voorheen. Voorheen verbleef ik alleen tijdens een vakantie in een hotel en nooit af en toe eens een nachtje of wellicht 2 nachtjes. Dat zal ik in de toekomst ook vaker gaan doen. Want ik wil voor mezelf vaker dingen gaan doen waar ik echt van geniet.

Voorheen wilde ik altijd alles alleen maar zo goedkoop mogelijk doen, dus bij een theaterbezoek dezelfde avond weer meteen naar huis. Maar soms was dat zo haasten om de laatste trein te halen, dat ik die stress niet meer wil. Dat verpest het genieten wat je eerder op de avond deed. Tenminste, voor mij doet het dat. Het is heerlijk als na een theaterbezoek naar je hotel kunt lopen en je bent in kunt rollen. Dat maakt het voor mij nóg veel meer een uitje. Nóg meer genieten. En dat deed ik soms te weinig. Ik was te streng voor mezelf.

Leestip: Extra online inkomsten kun je gebruiken voor uitjes!

Mis jij de horeca? En ga jij straks vaker als het weer open is? Of wellicht ook vaker naar een hotel in Nederland?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Mis jij de horeca