My moneyzz December 2021

My moneyzz December 2021

23 december 2021 4 Door Marìs

My moneyzz December 2021 is het artikel wat jullie vandaag kunnen lezen. Hierin zien jullie mijn inkomsten en uitgaven van afgelopen maand.

My moneyzz December 2021

My moneyzz December 2021

Het laatste salaris van dit jaar is weer binnen en dat deel ik met jullie in; My moneyzz December 2021. Uitgaven die van de spaarrekening betaald zijn, deel ik nooit in mijn artikelen. Dat is het enige wat je hier dus niet terug gaat vinden.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Ik deed deze maand weer van alles met mijn geld en ontving weer uit diverse bronnen mijn inkomsten. Dus ik spaarde, reserveerde en vulde mijn spaarrekeningen aan. Uiteraard werden ook de rekeningen weer gewoon betaald 😉

Mijn inkomsten

Salaris: 529,18 euro
Zorgtoeslag: 111,- euro
Overig: 805,18 euro

Totaal: 1445,36 euro. Weer een prima maand! Dankzij onder anderen een bloguitbetaling, maar ook diverse andere uitbetalingen van kliksites.

Overige inkomsten

Verder bestaan mijn overige inkomsten uit: smaaktest geld, geld wat ik met mijn blog verdien, kliksite uitbetalingen en een maandelijkse toelage van mijn oma. Verder ook nog: crowdfunding en losse opdrachten.

Zoals je kunt lezen zijn dit dus inkomsten vanuit diverse bronnen en dit wil ik het liefst nog verder gaan uitbreiden. De bron waarmee ik jaarlijks op dit moment het meeste verdien is mijn blog. Momenteel heb ik geïnvesteerd in 10 crowdfunding projecten, maar dit worden er in de toekomst nog wel meer.

Wat betreft de overige inkomsten mag ik daarvan geen bedragen noemen van Adsense, maar ik kan wel vertellen waar ik het meeste mee verdiende afgelopen maand. Ideetje van een van mijn lezers. Wat bovenaan staat in het rijtje, daar verdiende ik afgelopen maand het meeste geld mee.

 • Losse opdrachten
 • Blog
 • Crowdfunding
 • Geld van oma
 • Kliksite uitbetalingen/ Spaarsites

Leestip: Reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt!

Dit betaal ik deze maand van mijn inkomsten

 • 11,64 Vodafone
 • 86,25- Zorg
 • 120,- Boodschappen
 • 103,- Vattenfall
 • 12,50 Vitens
 • 57,50 KPN
 • 49,13 Auto verzekering
 • 21,- Wegenbelasting
 • 10,- Extra
 • 20,- Kapper
 • 27,- Blog
 • 2,35 ING
 • 10,- Buffer
 • 150,- Auto spaarrekening
 • 1,- Cursussen
 • 0,05 Extra aflossen
 • 3,94 Betaal rekening
 • 190,- Investeren
 • 550,- Texel
 • 20,- Uitjes

Totaal: 1445,36 euro. Ik budgetteerde weer helemaal tot de nul. Het geeft altijd een heerlijk gevoel als al het geld weer helemaal netjes verdeeld is. En ik heb nu alweer zin in januari! Ik ben zo benieuwd hoeveel extra geld ik volgend jaar weer binnen ga halen. Er komt een mooi nieuw jaar aan met nieuwe kansen!
Momenteel doe ik het anders met sparen, ik ben nu eerst een lijstje met losse doelen aan het afwerken. Dit rond ik af voordat mijn contract bij de post stopt.

Ik spaarde/ reserveerde deze maand 921,05 euro in totaal. (dingen als ‘extra’ en ‘kapper’ tel ik hierbij niet mee). Deze keer spaarde ik veel minder dan 1060,- euro, omdat ik wat losse dingen kocht. Spaarbedragen meld ik sinds dit jaar maandelijks in mijn artikel, zodat ik eind van het jaar gemakkelijk een optelsom kan maken van wat ik dit jaar gespaard heb. In 2021 spaarde ik 14.225,81 euro in totaal. Een heel mooi bedrag, waar ik erg trots op ben!

Deze maand

Sloot ik een heel mooi financieel jaar af. Ook spaarde ik vooral voor mijn lijstje kleine spaardoelen. Maar ook maakte ik reserveringen en zette geld weg voor de reissom van mijn vakantie in het voorjaar. Ook heb ik wat maandlasten omlaag gekregen, waardoor ik vanaf januari net iets gemakkelijker mijn doelen zal kunnen gaan behalen.

Over mijn spaarbedragen kunnen jullie nog een apart artikel lezen!

Leestip: My moneyzz Januari 2020!

Hoeveel geld kwam er deze maand bij jou binnen? En wat deed je ermee? Heb je veel gespaard of juist ook uitgegeven? En aan wat?

My moneyzz December 2021