My moneyzz December 2022

My moneyzz December 2022

28 december 2022 0 Door Marìs

In My moneyzz December 2022 zien jullie mijn inkomsten en uitgaven van de maand december. Het is weer tijd om wat dingen op een rijtje te zetten.

My moneyzz December 2022

My moneyzz December 2022

Vandaag lezen jullie mijn artikel; My moneyzz December 2022. Ik deel mijn inkomsten en uitgaven met jullie. Uitgaven die van de spaarrekening betaald zijn, deel ik nooit in mijn artikelen. Dat is het enige wat je hier dus niet terug gaat vinden. Hier vallen bijvoorbeeld de uitjes en hotelovernachtingen dus ook onder.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Ik deed deze maand weer van alles met mijn geld, en ontving weer uit diverse bronnen mijn inkomsten. Dus ik spaarde, reserveerde en vulde mijn spaarrekeningen aan. Uiteraard werden ook de rekeningen weer gewoon betaald 😉

Mijn inkomsten

Zorgtoeslag: 154,- euro
Overig: 1072,75 euro

Totaal: 1226,75 euro. Weer een prima maand! Dankzij onder anderen een bloguitbetaling, maar ook diverse andere uitbetalingen van kliksites en losse opdrachten.

Overige inkomsten

Verder bestaan mijn overige inkomsten uit: smaaktest geld, geld wat ik met mijn blog verdien, kliksite uitbetalingen en een maandelijkse toelage van mijn oma. Verder ook nog: crowdfunding en losse opdrachten.

Zoals je kunt lezen zijn dit dus inkomsten vanuit diverse bronnen en dit wil ik het liefst nog verder gaan uitbreiden. De bron waarmee ik jaarlijks op dit moment het meeste verdien is mijn blog. Momenteel heb ik geïnvesteerd in 13 crowdfunding projecten, maar dit worden er in de toekomst nog wel meer.

Wat betreft de overige inkomsten mag ik daarvan geen bedragen noemen van Adsense, maar ik kan wel vertellen waar ik het meeste mee verdiende afgelopen maand. Ideetje van een van mijn lezers. Wat bovenaan staat in het rijtje, daar verdiende ik afgelopen maand het meeste geld mee.

 • Losse opdrachten
 • Crowdfunding
 • Blog
 • Kliksite uitbetalingen/ Spaarsites
 • Geld van oma

Leestip: Reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt!

Dit betaal ik deze maand van mijn inkomsten

 • 11,96 Vodafone
 • 102,95 Zorg
 • 140,- Boodschappen
 • 41,47 ORV
 • 59,- KPN
 • 34,77 Auto verzekering
 • 55,- Vattenfall
 • 11,- Vitens
 • 20,- Wegenbelasting
 • 10,- Extra
 • 23,- Kapper
 • 32,50 Zanggroep
 • 40,- Blog
 • 3,15 ING
 • 165,- Buffer
 • 200,- Auto spaarrekening
 • 130,- Vakantie
 • 80,– Uitjes
 • 0,- Investeren
 • 30,- Belasting reservering
 • 16,95 Betaalrekening
 • 20,- Huis overkopen

Totaal: 1226,75 euro. Ik budgetteerde weer helemaal tot de nul. Het geeft altijd een heerlijk gevoel als al het geld weer helemaal netjes verdeeld is. En ik heb nu alweer zin in januari, de eerste maand van het nieuwe jaar! Een jaar waar ik heel veel zin in heb, omdat er al veel leuks op het programma staat.

Wat sparen betreft ben ik nu even bezig met geleend geld bij mezelf terugzetten. Want ik had van mijn buffer diverse keren geld afgehaald voor diverse dingen. En recent betaalde ik nog een groot bedrag, wat ik normaal gezien eigenlijk van mijn buffer betaald zou hebben. Dus ook dat moet eerst terug. Hoe dat precies in elkaar zit, daar lezen jullie morgen meer over.

Ik spaarde/ reserveerde deze maand 625,- euro in totaal. (dingen als de ‘kapper’ tel ik hierbij niet mee). Deze keer spaarde ik minder dan 1060,- euro. Het totale spaarbedrag per maand meld ik sinds 2021 maandelijks in mijn artikel, zodat ik eind van het jaar gemakkelijk een optelsom kan maken van wat ik dit jaar gespaard heb. Hier komt een apart artikel online van.

Deze maand

Ik spaarde vooral weer voor wat grotere spaardoelen. Zoals geld terugzetten. Maar ook maakte ik reserveringen. Over mijn spaarbedragen kunnen jullie nog een apart artikel lezen!

Leestip: My moneyzz November 2022!

Hoeveel geld kwam er deze maand bij jou binnen? En wat deed je ermee? Heb je veel gespaard of juist ook uitgegeven? En aan wat?