My moneyzz Mei 2020

My moneyzz Mei 2020

23 mei 2020 6 Door Marìs

My moneyzz Mei 2020. Het is alweer mei, de maand van het vakantiegeld en wellicht ook van het ontvangen van je belastingteruggave.

My Moneyzz april 2020

My moneyzz Mei 2020

My moneyzz Mei 2020. Ook deze maand deel ik natuurlijk weer met jullie hoeveel inkomsten en uitgaven ik had. Zo kwam bij mij deze maand mijn vakantiegeld binnen, maar begin deze maand had ik zelfs al mijn belastingteruggave op mijn rekening staan! Dus ook dat heb ik hierin verwerkt.

Leestip: Auto gekocht!

Ik betaalde deze maand dingen, reserveerde geld, en zette natuurlijk ook geld terug bij mezelf wat ik eerder van mezelf geleend had. En uiteraard werden ook de rekeningen weer gewoon betaald 😉

Mijn inkomsten

Salaris: 1403,60 euro
Zorgtoeslag: 104,- euro
Overig: 832,63 euro

Totaal: 2340,23 euro. Dit was dus echt wel de beste maand sinds ooit. Mede doordat ook mijn belastingteruggave deze maand gestort werd. Dit heb ik onder het kopje overig erbij opgeteld. De belastingteruggave was 395 euro. Mijn vakantiegeld, daar ging ineens loonheffing vanaf, terwijl ons bedrijf dat voorheen zette onder ‘bijzonder tarief’ en daar voor mij nog nooit loonheffing vanaf gegaan was. Wellicht dat ik onder een bepaald bedrag gebleven was, of dat dit iets nieuws is. Geen idee. Maar ineens ging er dus nog zo’n 35% vanaf van het bedrag wat ik al die tijd op mijn loonstrook zag staan. Echt lelijk, want ik rekende op dat bedrag! Maar vooral een hele slecht timing vanwege dat de aanschaf van mijn auto betaald moet gaan worden. Ik had dus minder geld hiervoor dan waarop ik gerekend had, dus moest meer van mijn moeder lenen helaas. Dit betaal ik haar zsm weer terug.

Verder bestaan mijn overige inkomsten uit: smaaktest geld, geld wat ik met mijn blog verdien, kliksite uitbetalingen en een maandelijkse toelage van mijn oma. Verder ook nog: crowdfunding en losse opdrachten.

Zoals je kunt lezen zijn dit dus inkomsten vanuit diverse bronnen en dit wil ik het liefst nog verder gaan uitbreiden. De bron waarmee ik jaarlijks op dit moment het meeste verdien zijn de spaarsites. Momenteel heb ik geïnvesteerd in 3 crowdfunding projecten, maar dit worden er in de toekomst nog wel meer.

Leestip: Reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt!

Dit betaal ik deze maand van mijn inkomsten

 • 11,13 Vodafone
 • 83,25- Zorg
 • 100,- Boodschappen
 • 1,70 ING
 • 14,- Blog
 • 62,50 KPN
 • 750,- Vakantie
 • 140,- Meeneemgeld vakantie
 • 75,- Beleggen
 • 320,- Investeren
 • 4,57 Extra hypotheek aflossing
 • 395,- Buffer
 • 125,- Terugzetten op spaarrekening diverse aankopen waaronder puzzels deel 2
 • 155,- Aankoop auto reservering
 • 14,06 euro auto verzekering rest mei t/m 1 juni
 • 19,- euro reservering wegenbelasting rest mei t/m 1 juni (geen idee of dit er al af gaat)
 • 78,02 euro auto verzekering en wegenbelasting juni reservering

Totaal: 2348,23 euro. Ik budgetteerde weer helemaal tot de nul, dus het komt weer precies uit. Want die 8 euro die ik meer uitgaf dan mijn inkomsten stonden gewoon netjes op mijn betaalrekening.

Deze maand

Ik zette deze maand dus geld terug bij mezelf wat ik eerder geleend had, reserveerde al wat geld voor het kopen van de auto. En natuurlijk ook voor de nieuwe rekeningen die eraf zullen gaan zoals de verzekering en wegenbelasting. Geen idee of de wegenbelasting het gehele bedrag in rekening brengt voor mei (zou wel een beetje grof zijn, maar met belasting weet je het nooit). Maar ik reserveer gewoon het bedrag. Voor de eerste maand 19 euro, daarna even 20 euro voor de zekerheid. Ik kan die ene euro mocht ik die overhouden altijd dan later nog naar een spaarrekening zetten, of op mijn betaalrekening laten staan.

Mijn belastingteruggave stortte ik in zijn geheel naar mijn bufferrekening, dit was hiervoor bedoeld. Verder komt er binnenkort nog een artikel online over hoe het nu met mijn spaardoelen gaat en daarin licht ik mijn reserveringen/ spaarbedragen nog verder toe.

Leestip: My moneyzz April 2020!

Hoeveel geld kwam er deze maand bij jou binnen? En wat deed je ermee? Heb je veel gespaard of juist ook uitgegeven? En aan wat?

My moneyzz Mei 2020