My weekly Moneyzz 16

My weekly Moneyzz 16. Vorige week konden jullie weer mee kijken met mijn uitgaven. Deze week laat ik jullie weer mee kijken met mijn inkomsten en uitgaven, want het was weer payday!

My weekly Moneyzz 16

My weekly Moneyzz 16. Afgelopen week was het weer payday en dus kwam er weer flink wat geld binnen. Hoe ik mijn geld verdeelde zie je in dit artikel. Maar ook gaf ik flink wat geld uit! Gepland, of ongepland? Dat lees je vandaag!

Salaris: 250 euro
Overuren: 264,41 euro
Overige inkomsten: 377,76 euro

Totaal: 892,17 euro

Super lekker bedrag weer! Deze keer waren vooral mijn overige inkomsten lekker veel, dus daar werd ik erg blij van. Dit kwam omdat ik diverse dingen verkocht via internet, maar ook omdat ik veel uitbetalingen achter elkaar kreeg van spaarsites.

Mijn overige inkomsten bestaan uit; maandelijkse toelage van mijn oma, om leuke dingen van te doen, maar eigenlijk betaal ik er meestal gewoon de belangrijkste rekeningen van. Verder zijn deze inkomsten: verkoop opbrengsten, uitbetalingen van spaarsites, losse opdrachten, crowdfunding, blog inkomsten en smaaktesten.

Van Google Adsense mag je namelijk niet precies bekend maken hoeveel geld je verdient, schijnt zo. Maar omdat ik jullie wel mijn inkomsten vertel, heb ik het kopje ‘overige inkomsten’ in het leven geroepen. Dit is dus een combinatie van diverse inkomstenbronnen zoals hierboven vermeld.

Dit betaal ik deze maand van mijn inkomsten

 • 12,52 Vodafone
 • 150,- Mijn deel van de hypotheek
 • 100,- Boodschappen
 • 20,- Kapper
 • 10,- Uitjes
 • 20,- Advent kalender enveloppe
 • 10,- Extra spaarpot
 • 22,05 Zorgverzekering
 • 50,- Spaarrekening vakantie (is alvast voor mijn fotoalbum na afloop te bestellen)
 • 180,- Freedom rekening
 • 306,50 Hypotheek Betalen Zonder Werk rekening
 • 4,- 2 Ovenhandschoenen

Totaal uitgegeven: 885,07 euro

Zoals jullie zien heb ik al 306,50 euro weer terug kunnen zetten op mijn ‘hypotheek betalen zonder werk’ rekening. Hier ben ik echt súper blij mee, want ik had daarvan 900 euro geleend voor mijn bed. Dus ik ben nu bezig om zo snel mogelijk die 900 euro weer terug te zetten. Ik wacht nog op 1 uitbetaling van 12,50 (die ik stiekem nu al verwacht had te hebben) en dan heb ik de hele 900 euro weer terug gezet! Dus dat spaardoel heb ik stiekem alvast een vinkje gegeven.

Mijn nieuwe spaardoel wordt 730 euro op de Freedom rekening zetten. Daar had ik al 100 euro op staan en ik wil ervoor zorgen dat ik daarvan 1 maand de Hypotheek & VVE van dit huidige huis kan betalen. En daarna dan dus nog gewoon die 100 euro over hou die er al op stond. Dus daarom is dat spaardoel 730 euro. Wanneer we gaan verhuizen zullen we namelijk minimaal 1 maand dubbele lasten hebben, dus daarom heb ik dat geld liever alvast staan. Dan is dat tenminste gewoon makkelijk te betalen.

Boodschappen & nog een grote uitgave

19 juli: Bol.com 619 euro
19 juli was het dan eindelijk zo ver! Ik had inmiddels al mijn cadeaubonnen ingewisseld bij bol, dus een mooi tegoed staan. Dus ik bestelde de iPhone 8 (64 gb). Die kostte mij 619 euro (betaald van de buffer rekening, waar ik nu zelfs nog 81 euro over heb).

Binnenkort volgt een uitgebreid artikel over mijn besparing op de aankoop van mijn nieuwe telefoon.

21 juli: AH Boodschappen

PB = Persoonlijke Bonus

verspakket groentesoep 3,29
kookroom 0,65 euro
milka reep 0,99 euro
komkommer 0,79 euro
groentemix 2,- euro
3x prei 1,24 euro (PB)
koopzegels 0,90 euro

Totaal 9,86 euro. De rest wat over bleef deed ik in mijn extra boodschappen potje, wat ervoor zorgde dat ik daar nu 30 euro in had zitten, dus dat pinde ik meteen minder zodat ik het direct op mijn spaarrekening kon zetten. Ik heb het overgemaakt naar de ‘Freedom’ rekening. Dus dan staat daar in totaal al 310 euro op, van de 730 die ik erop wil hebben als begin.

Vanaf nu wordt het extra boodschappen potje eerst weer even waar hij echt voor bedoeld is; extra boodschappen! Want met mijn verjaardag en de feestdagen in aantocht mag hij wel weer even goed gevuld worden. Dan kijk ik eind van het jaar wat ik over heb. En dan beslis ik wat ik daar mee ga doen op dat moment. Wees niet verbaasd als het dan alsnog naar mijn spaarrekening gaat voor de verhuizing!

Hebben jullie ook wisselende inkomsten elke maand, of echt een vast inkomen qua bedrag? Voor mij is het altijd weer spannend hoeveel het precies is en dus ook wat ik er precies mee kan doen.

 

 

 

3 thoughts on “My weekly Moneyzz 16”

 1. Een vast inkomen hier.
  Het lijkt me super-lastig om een wisselend inkomen te hebben maar zo te zien ga je er uitstekend mee om.

  1. Lijkt me wel een stuk prettiger hoor een vast inkomen! Ik zorg er altijd voor dat eerst de belangrijkste dingen betaald zijn en daarna kijk ik verder. Ik heb er altijd wel vertrouwen in dat er genoeg geld naar me toe komt om alles te kunnen betalen en ook nog te kunnen sparen. Tot nu toe is dat altijd gelukt dus dat komt wel goed! Straks als ik er 6 maanden uit moet, daar heb ik ook al een potje voor gemaakt zodat ik dan mijn rekeningen gewoon kan blijven betalen. Al zal er altijd wel iets aan (overige) inkomsten binnen komen, dus ook dan kan ik gewoon lekker blijven sparen. Vertrouwen doet een hoop! En thanks voor je compliment 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *