My weekly Moneyzz 34

My weekly Moneyzz 34. Vorige week konden jullie zien dat ik nog wat extra uitgaven deed. Deze week weer een uitgebreide versie voor jullie! Met mijn laatste loon van de post (voor dit jaar!)

My weekly Moneyzz 34

My weekly Moneyzz 34. Deze week zien jullie mijn inkomsten en uitgaven! Dus weer een uitgebreide versie met een mooi laatste salaris van de post (voor dit jaar).

Mijn laatste salaris bestond uit nog wat overuren die ik in oktober werkte voordat ik op vakantie ging, mijn toeslag van beginnen voor 7 uur in oktober. En tot slot natuurlijk mijn opgebouwde vakantie geld, maar ook mijn vakantie uren die ik nog had staan. Deze uren had ik bewust opgespaard zodat ik nog een leuk laatste salaris zou krijgen.

Salaris: 854,13 euro
Overige inkomsten: 306,26 euro
Verjaardag: 220 euro
HBZW: 150 euro (ik haalde dit van de hypotheek betalen zonder werk rekening, omdat ik nu geen werk heb en mijn laatste salaris volledig vrij wilde gebruiken)

Totaal: 1530,39 euro

Van tevoren had ik verwacht dat er veel loonheffing van mijn laatste salaris af zou gaan omdat dit een hoog bedrag was. Ik was blij verrast te zien dat er niks vanaf ging. Mijn vakantie uren én vakantiegeld vielen namelijk beiden onder bijzonder tarief. Zo hield ik dus veel meer geld over dan ik dacht.

Mijn overige inkomsten bestaan uit; maandelijkse toelage van mijn oma, om leuke dingen van te doen, maar eigenlijk betaal ik er meestal gewoon de belangrijkste rekeningen van. Verder zijn deze inkomsten: verkoop opbrengsten, uitbetalingen van spaarsites, losse opdrachten, crowdfunding, blog inkomsten en smaaktesten.

Van Google Adsense mag je namelijk niet precies bekend maken hoeveel geld je verdient, schijnt zo. Maar omdat ik jullie wel mijn inkomsten vertel, heb ik het kopje ‘overige inkomsten’ in het leven geroepen. Dit is dus een combinatie van diverse inkomstenbronnen zoals hierboven vermeld.

Dit betaal ik deze maand van mijn inkomsten

 • 150,- Mijn deel van de hypotheek
 • 12,64 Vodafone
 • 100,- Boodschappen
 • 20,- Kapper pot
 • 10,- Uitjes
 • 10,- Extra spaarpot
 • 184,39 Buffer spaarrekening
 • 945,- Verhuizen spaarrekening
 • 25,- Vakantie spaarrekening
 • 50,- Op betaalrekening voor diversen
 • 10,- gepind voor kerstenveloppen 2020

Totaal: 1517,03 euro. Er werd deze maand dus flink wat geld binnen gehaald en ook ging er flink wat geld uit, maar dit laatste voornamelijk naar de spaarrekeningen dus daar werd ik helemaal blij van!!

Over het vullen van mijn spaarrekeningen kunnen jullie ook elke maand een artikel lezen. Deze heet ‘spaarplan, hoe gaat het nu?’ met daar achter de maand en het jaartal. Mijn artikel voor deze maand staat al online.

Overige uitgaven

Deze week deed ik wat extra inkopen qua boodschappen. Dus die zien jullie natuurlijk terug in mijn uitgaven deze week. Daarnaast deed ik ook nog wat losse uitgaven.

Maandag 19 november: AH Boodschappen

melk campina 1,25
vanille yoghurt campina 1,29
2x pannenkoekenmix 1,70
4x runder soepballen 8,80
banaan 0,27 (B)
3x Quorn 7,47
prei 0,55
2x kleine macaroni 1,38
5x mora kip loempia 6,45
2x frikandelbroodje 1,58
groentemix 2,-
half brood 0,65
koopzegels 3,30

Totaal: 36,69 euro. Hier zitten diverse dingen bij die ik insloeg als voorraad voor volgend jaar. Daarom gaf ik meer geld uit dan normaal. Normaal had ik 20 euro te besteden gehad deze week, maar ik had 20 euro extra meegenomen. Ik ben dus netjes binnen dat extra budget gebleven. Het geld wat daarvan overbleef deed ik weer terug in de ‘extra boodschappen’ spaarpot. Daar spaar ik op dit moment in voor de kerstboodschappen.

23 november: tabakswinkel, verjaardagkaart voor een vriendin 2,25 euro.

23 november: Bruna, verjaardagkaart voor een andere vriendin, 2,75 euro.

24 november: Kruidvat, kerst inpakpapier 6 rollen 4,65 euro.

24 november: Nog een verjaardagkaart voor een vriendin in een van alles winkeltje 0,70 euro.

Ik kocht dus diverse verjaardagkaarten omdat ik echt naar passende kaarten op zoek was voor deze meiden. Uiteindelijk betaalde mijn moeder ook nog 1 andere verjaardagkaart en zo heb ik er in totaal 4. 2 voor vriendin nummer 1 en 2 voor vriendin nummer 2. Ofterwijl ik ben voor deze meiden compleet voor 2019 én 2020. De kaarten passen echt perfect bij hun als persoon, dus daarom heb ik ze apart weggelegd in een zakje met hun namen erop. Zo kan ik ze niet kwijt raken en ook niet in de war raken welke nou voor wie was, of ze per ongeluk gebruiken voor iemand anders.

Verder kocht ik alvast wat inpakpapier omdat ik nu leuk papier zag. Voor dit jaar waren we al voorzien, maar ik vind het wel fijn om dit papier alvast te hebben voor volgend jaar (en dat jaar daarna doen we er ook zeker weten nog mee). Dan kan ik volgend jaar gewoon meteen inpakken als ik bijvoorbeeld in oktober al een kerstcadeau koop.

Kopen jullie nog wel eens gewone verjaardagkaarten voor vrienden/ familie? En zoek je dan gewoon naar leuke kaarten en zie je wel wat je naar wie stuurt, of zoek je soms ook naar iets specifieks wat bij hun als persoon past? Zelf stuur ik altijd echte kaartjes, dat vind ik veel persoonlijker dan een saaie felicitatie via social media of whatsapp. Dat is zo onpersoonlijk! En wanneer je een echte kaart stuurt laat je iemand ook zien dat je écht moeite voor iemand gedaan hebt. En hoe ging het sparen bij jullie afgelopen maand?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *