My weekly Moneyzz 38

My weekly Moneyzz 38. Deze week heb ik weer een uitgebreide versie voor jullie met zowel mijn uitgaven als mijn inkomsten. Dus kijk lekker mee!

My weekly Moneyzz 38

My weekly Moneyzz 38

My weekly Moneyzz 38. Deze week zien jullie mijn inkomsten én uitgaven. Voor het eerst dit jaar zitten er nu geen inkomsten van de post meer bij. Ik moest er even 6 maanden uit, maar komend voorjaar kan ik weer gewoon terug komen is mij al beloofd. Wel heb ik maandelijks diverse overige inkomsten en die deel ik natuurlijk weer gewoon met jullie!

Leestip: Dit deed ik vorige week met mijn geld!

Overige inkomsten: 348,01
AH zegelboekje: 52,-
Adventkalender: 184,-
Zorgtoeslag: 99,-
HBZW: 150 euro. (ik haalde dit van de hypotheek betalen zonder werk rekening, omdat ik nu geen werk heb en hiervoor op deze rekening gespaard heb)

Totaal: 832,89 euro

Ik ben erg blij met mijn overige inkomsten, het is weer een stuk meer dan ik van tevoren verwacht had, dus dat maakt me altijd weer erg blij! Helemaal nu ik het eventjes met minder geld moet doen.

Mijn overige inkomsten bestaan uit; maandelijkse toelage van mijn oma, om leuke dingen van te doen, maar eigenlijk betaal ik er meestal gewoon de belangrijkste rekeningen van. Verder zijn deze inkomsten: verkoop opbrengsten, uitbetalingen van spaarsites, losse opdrachten, crowdfunding, blog inkomsten en smaaktesten.

Van Google Adsense mag je namelijk niet precies bekend maken hoeveel geld je verdient, schijnt zo. Maar omdat ik jullie wel mijn inkomsten vertel, heb ik het kopje ‘overige inkomsten’ in het leven geroepen. Dit is dus een combinatie van diverse inkomstenbronnen zoals hierboven vermeld.

Dit betaal ik deze maand van mijn inkomsten

 • 150,- Mijn deel van de Hypotheek
 • 83,- Anderzorg
 • 12,64 Vodafone
 • 100 Boodschappen
 • 20 Kapper pot
 • 10 Uitjes
 • 10,- Extra spaarpot
 • 151,37 Buffer spaarrekening
 • 205,- Verhuizen spaarrekening
 • 16,11 Eigen Risico medicijnen
 • 80,- Advent kalender enveloppen 2020
 • 2,- GC spaarpot

Totaal: 840,20 euro. Er kwam deze maand dus weer een leuk bedrag binnen, waarvan ik toch nog een mooi bedrag kon sparen en daar ben ik super blij om en ook echt wel trots op! Volgens dit sommetje zou ik 7,11 euro te kort komen, maar die betaalde ik gewoon van mijn betaalrekening waar dat geld gewoon op stond. Dus kwam ik gewoon uit met mijn geld.

Over het vullen van mijn spaarrekeningen kunnen jullie ook elke maand een artikel lezen. Deze heet ‘spaarplan, hoe gaat het nu?’ met daar achter de maand en het jaartal. Mijn artikel voor deze maand staat al online.

Leestip: Dit deed ik vorige maand met mijn inkomsten!

Overige uitgaven

Deze week deed ik eigenlijk alleen maar de weekboodschappen, dus dat zien jullie hier onder! Daarvoor had ik 25 euro te besteden en ik bleef precíés netjes binnen het budget. Uiteindelijk hield ik nog 40 cent over.

17 december: AH Boodschappen

halfvolle melk 1,25
vanille yoghurt Campina 1,25
2x smeerbrie president 3,78
half brood 0,65
groentemix 2,-
2x prei 1,10
banaan 0,37
5x penne 5,95
5x fusilli 5,95
koopzegels: 2,20

Totaal: 24,58 euro. Ik hield deze week dus 40 cent over, dat stopte ik bij het geld van volgende week omdat ik dan de laatste feestboodschappen moet halen. Zo hoef ik dan minder uit de extra boodschappen spaarpot te halen.

Zoals jullie wel zullen begrijpen kocht ik zoveel pasta, omdat dat alvast weer voorraad is voor volgend jaar. Helaas was het niet in de aanbieding, maar daar kan ik nu niet meer op wachten, aangezien 2019 al erg snel dichterbij komt. En nodig heb ik het sowieso.

Hadden jullie veel extra inkomsten afgelopen maand? Of gaven jullie juist al extra veel geld uit vanwege de aankomende feestdagen?

 

7 thoughts on “My weekly Moneyzz 38”

  1. Ja bij de ah kosten ze 10 cent per zegel. Uiteindelijk heb je dan 49 euro betaald en je krijgt er 52 voor terug. Over 49 euro op je spaarrekening krijg je geen 3 euro rente. Dus het levert meer op dan het geld wegzetten op je spaarrekening. Toch weer een leuk extraatje!

 1. Ik zie dat je 83 euro premie betaalt voor je zorgverzekering. Is dat premie voor alleen de basisverzekering? Dan blijft jouw maandelijkse premie dus gelijk in 2019? Ik ben dan verzekerd bij Anderzorg, zonder aanvullende verzekering, en ga 83 euro premie betalen.

  1. Nee ik heb laatst al een keer geschreven dat ik overgestapt ben. Geen idee meer in welk artikel precies. Je betaald in feite altijd een maand vooruit. Dus in november betaalde ik voor december. Daarom heb ik nu bij december al de premie gezet die ik voor januari betaal. Ze halen het er alleen maar in januari af omdat je kunt overstappen. Dus voor het goede overzicht heb ik daarom alvast mijn premie van volgend jaar neergezet. Ik zit ook bij Anderzorg komend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *