My weekly Moneyzz 5

My weekly moneyzz 5. Vorige week konden jullie zien dat ik voornamelijk geld uitgaf aan boodschappen. Deze week ging er wat meer geld uit dan alleen boodschappengeld.

My weekly moneyzz 5

My weekly Moneyzz 5

My weekly Moneyzz 5. Deze week gaf ik geld uit aan diverse dingen. Veel eenmalige dingen of kosten die eens in de zoveel tijd eens om de hoek komen kijken.

Woensdag 2 mei; 500,- crowdfunding project. Vandaag maakte ik het geld over voor het project waarin ik geïnvesteerd heb. Vanaf volgende maand ga ik standaard een bedrag per maand terug betaald krijgen, die zal ik vermelden onder inkomsten bij ‘overig’ in de week waarin ik mijn inkomsten ga vermelden. Dit was trouwens vakantiegeld wat ik nog over heb en wat ik pas over 5 jaar weer verwacht nodig te hebben. Terwijl ik dit bedrag inclusief rente over 3 jaar weer terug heb. Als alles goed gaat, maar daar ga ik in dit geval wel vanuit.

Donderdag 3 mei; 6,- horlogebandje. Die van mij was kapot gegaan, dus pinde ik van mijn betaalrekening voor een nieuw bandje. Die kostte overigens geen 6 euro, maar 26. Maar ik had 20 euro contant betaald uit mijn extra pot.

Zaterdag 5 mei; 13,- pakketje naar Spanje sturen. Dat was het retourtje van de Spaanse webshop, want de kleding was helaas véél te klein. Ondanks dat ik gekeken had hoe groot alles viel qua centimeters viel het toch kleiner uit dan ik verwacht had, waardoor ik de trui niet eens over mijn schouders kreeg (en zó breed ben ik nou ook weer niet) en het shirt toch ook net te strak vond zitten. Dus helaas ging alles weer retour. In feite ben ik die 13 euro dus kwijt, want die kosten komen voor mijn rekening, maar ik krijg alsnog iets van 41 euro retour, dus dat vind ik het zeker waard! Dat laat ik mooi niet liggen.

Boodschappen

B = Bonus
PB = Persoonlijke Bonus

Zaterdag 5 mei; AH boodschappen

2x halfvolle milde yoghurt 2,- (B)
pakket verse groentesoep (om zelf te maken) 3,29
pompoen pureersoep 2,99
groentemix 2,19
aardappelen geschild in zak 1,89
4x Milka reep 2,97 (PB)
vermicelli 0,27
komkommer 0,85
1 grote zoete aardappel los 0,84
half brood 0,65
koopzegels 1,80

Totaal: 19,74 euro. Ik hield dus 0,25 cent over en die stopte ik weer in mijn spaarpot ‘extra boodschappen’. Ik doe nu extra zuinig omdat ik eind juni de 70 euro gehaald wil hebben. Zodat ik die dan alvast op mijn spaarrekening terug kan storten waarvan ik geld moet lenen voor mijn bed. Hoe sneller dat geld weer terug staat op die spaarrekening, hoe beter! Des te eerder kan ik die uitgave weer ‘vergeten’.

Heb jij vaak te maken met onverwachtse kosten? En hoe ga je daarmee om? Heb je daar een potje voor of moet je dat altijd weer bij elkaar harken?

One thought on “My weekly Moneyzz 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *