My weekly Moneyzz 69

My weekly Moneyzz 69. Vorige week zagen jullie alleen mijn uitgaven, nu ook weer mijn inkomsten van de afgelopen maand erbij! Hoeveel geld gaf ik uit en waar ging dat aan op? Je leest het vandaag!

My weekly Moneyzz 69

My weekly Moneyzz 69. Zoals elke maand deel ik weer met jullie hoeveel geld er binnen kwam en waar ik dat geld aan uitgegeven heb. Hierbij benoemd ik natuurlijk ook de bedragen die ik gespaard heb. Want dat zie ik ook als uitgaven. Het gaat ten slotte naar een andere (spaar)rekening en blijft niet staan op mijn betaalrekening.

Leestip: My weekly Moneyzz 68!

Deze maand kwam er weer een leuk bedrag binnen!

Salaris: 705,28 euro
Zorgtoeslag: 99,- euro
Overig: 284,76 euro

Totaal: 1089,04 euro. Ik heb de 1000 euro weer gehaald, dat vind ik altijd zo mooi en fijn om te zien als dat gebeurt! Wat ik allemaal deed met dit geld lees je verderop in dit artikel.

Mijn overige inkomsten bestaan uit; een maandelijkse toelage van mijn oma. Verder zijn deze inkomsten: verkoop opbrengsten, uitbetalingen van spaarsites, losse opdrachten, crowdfunding, blog inkomsten en smaaktesten.

Leestip: Zo ontvang ik elke maand extra inkomsten!

Dit betaal ik deze maand van mijn inkomsten

 • 11,- Vodafone
 • 83,- Zorg
 • 80,- Boodschappen
 • 1,55 ING
 • 8,- Blog
 • 20,- Kapper
 • 10,- Extra spaarpot
 • 0,26 Buffer
 • 20,- Gran Canaria 2020
 • 35,- KPN
 • 45,23 Uitgave huis
 • 750,- Huis spaarrekening
 • 25,- Nieuwe kast spaarrekening

Leestip: Dit deed ik vorige maand met mijn geld!

Totaal: 1089,04 euro. Ik budgetteerde weer tot de nul, dus er bleef niks over. Dat vind ik meest prettige manier om mijn inkomsten te verdelen. De spaarrekening voor het huis werd deze maand weer flink aangevuld en dat was hard nodig, want er moest extra geld uitgegeven worden. Dus dat moet je dan wel hebben staan.

Volgende maand staat in het teken van het vullen van mijn bufferrekening, want omdat ik daar de nieuwe kast van betaal, staat daar nu nog maar 150 euro op. En dat is natuurlijk veel te weinig. Dus ik wil daar weer minimaal 500 euro van maken en het liefst nog meer!

Over het vullen van mijn spaarrekeningen kunnen jullie ook elke maand een artikel lezen!

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2019!

Hoeveel geld kwam er bij jou binnen deze keer? En wat deed jij met je geld?

11 Replies to “My weekly Moneyzz 69”

  1. https://moneyzz.nl/waarom-wij-extra-aflossen/ Dit artikel schreef ik een tijdje terug toen ik nog in mijn appartement woonde. Hierin staat de reden waarom ik dit niet zelf betaal, maar waarom mijn moeder dit betaald. Zij woont zelf bij haar vriend (op het laatst dat ik nog in het appartement woonde even tijdelijk bij mij omdat het daar niet meer veilig was ivm criminaliteit en samen voel je je dan toch veiliger). Haar vriend woont in een huis die in zijn geheel hypotheekvrij is (verhuisd vanuit een duurdere stad naar goedkopere stad). Daarom heeft zij geen woonlasten. Zijn belastingen betaald hij ook zelf, zij delen alleen boodschappengeld.

   Toen ik nog in het appartement woonde betaalde ik maandelijks een stukje hypotheek, maar dat geld zetten we weg op een spaarrekening en een paar keer per jaar losten we dat extra af. De afspraak was om nu in het nieuwe huis opnieuw te gaan kijken hoe we dit gaan aanpakken.

   Momenteel ben ik nog volop bezig met verbouwen wat we samen bekostigen. Ik had voor de verhuizing destijds ook een paar duizend euro gespaard wat al voor de verbouwing was en momenteel geef ik daar nog steeds geld aan uit van mijn salaris. Dit is dan altijd terug te vinden in het artikel ‘spaarplan hoe is het nu ‘maand’ 2019′. Per maand verschilt het nu echt waar mijn geld naartoe gaat. Dat is nu even puzzelen met wat op dat moment het belangrijkste is. Komende maand zal dat zijn; buffer zsm aanvullen tot er weer minimaal 1000 op staat, daarna gaat er weer geld naar verbouwen.
   We zijn nu bezig met een extra lening afsluiten speciaal voor de verbouwing omdat er veel meer extra geld nodig is ivm prutsers die bezig geweest zijn waardoor wij extra kosten hadden en wat andere onverwachte kosten die je altijd wel tegen komt, maar die hoger waren dan verwacht.
   Als dat rond is dan betaal ik daar het grootste deel van de maandlasten van. Daarnaast zal ik geld weg blijven zetten voor de verbouwing net zo lang totdat dat afgerond is. Wanneer dat afgerond is gaat geld wat ik extra kan sparen weer naar extra aflossen van de lening om daar zsm vanaf te komen.
   En pas daarna ga ik weer een stukje hypotheeklasten betalen (wat we dan weer extra gaan aflossen op de hypotheek).
   Nu ik in dit huis woon hebben we inmiddels ook een overlijdensrisico verzekering afgesloten zodat mocht er iets met mijn moeder gebeuren, ik hier gewoon kan blijven wonen.
   Recent sliep mijn moeder weer bij mij omdat haar vriend ook ging verhuizen en omdat hij zijn nieuwe huis weer zonder hypotheek kocht moest zijn oude huis eerst opgeleverd zijn voordat hij in zijn nieuwe huis kon. Daarom huurde hij tijdelijk een appartementje ergens vlakbij Duitsland, voor anderhalve week en omdat mijn moeder gewoon moest werken sliep zij bij mij. Hij heeft vandaag de sleutel gekregen van zijn nieuwe huis. Dus dan zal zij weer veel meer daar slapen.

   Sowieso is ze vaak bij mij, ze eet vaak gezellig bij mij een paar dagen per week. Zo kunnen we altijd gezellig bijkletsen. Wat vooral nu tijdens de verbouwing wel erg noodzakelijk en prettig is.

   1. Wow, ontzettend bedankt voor de uitgebreide reactie! Nu begrijp ik waarom bepaalde posten “ontbreken.” Wel erg fijn dat je het zo met je moeder kan regelen. Het regelen van een orv is een goede keuze geweest. Hopelijk is die nog lang niet nodig, en kunnen jullie vaak gezellig bijkletsen. Wel ontzettend balen van die “prutsers.”

    1. Graag gedaan 🙂 Ja dat is zeker fijn, ben ik ook heel dankbaar voor.
     Ja dat geeft gewoon een veilig gevoel omdat je nooit weet wanneer het gebeurt, maar ik zeg altijd tegen haar; ik hoop dat je heel gezond 100 word!
     Ja dat was zeker balen, dat heeft helaas ook veel extra geld gekost. Maar gelukkig is het nu goed opgepakt door de nieuwe klussers!

  1. Mijn contract is ook maar 12 uur per week, nu in de zomer zijn die uren echt moeilijk te halen, terwijl ik wel alle 5 de dagen werk, maar als het weer normaliseert draai ik met gemak 15 uur of richting de 20 uur. Dus dan stijgen de inkomsten ook weer. Volgens mij heb ik in de vorige 2 jaar binnen bij de post ook nooit 1 maand hetzelfde bedrag uitbetaald gekregen. Maar destijds had ik maar een contract voor 6 uur per week. Nu was er gelukkig meer te halen!
   Een vet salaris krijg je daar niet meer nee, maar als je bedenkt dat het ongeschoold werk is, is het uurloon wel echt netjes (bijna 11 euro).

 1. Ik zie ook geen riool/waterbelasting, gemeentelijke belastingen en belastingsdienst.
  Als ik die en de verzekeringen en energiekosten niet meereken kan ik ook uitkomen met 1000 euro per maand. Ik ben dus wel benieuwd hoe je die lasten dan wel betaalt.
  Het blijft verder een netjes rijtje uitgaven hoor, weinig boodschappengeld, lage vaste kosten.

  1. Ik probeer idd mijn vaste kosten zo laag mogelijk te houden en ben er ook heel blij mee dat dat vrij goed lukt!
   Ik kopieer even de reactie die ik bij iemand anders ook gaf voor uitleg:

   https://moneyzz.nl/waarom-wij-extra-aflossen/ Dit artikel schreef ik een tijdje terug toen ik nog in mijn appartement woonde. Hierin staat de reden waarom ik dit niet zelf betaal, maar waarom mijn moeder dit betaald. Zij woont zelf bij haar vriend (op het laatst dat ik nog in het appartement woonde even tijdelijk bij mij, omdat het daar niet meer veilig was ivm criminaliteit en samen voel je je dan toch veiliger). Haar vriend woont in een huis die in zijn geheel hypotheekvrij is (verhuisd vanuit een duurdere stad naar goedkopere woonplaats). Daarom heeft zij geen woonlasten. Zijn belastingen betaald hij ook zelf, zij delen alleen boodschappenkosten.

   Toen ik nog in het appartement woonde betaalde ik maandelijks een stukje hypotheek, maar dat geld zetten we toen weg op een spaarrekening en een paar keer per jaar losten we dat extra af. De afspraak was om nu in het nieuwe huis opnieuw te gaan kijken hoe we dit gaan aanpakken.

   Momenteel ben ik nog volop bezig met verbouwen wat we samen bekostigen. Ik had voor de verhuizing destijds ook een paar duizend euro gespaard wat al voor de verbouwing was en momenteel geef ik daar nog steeds geld aan uit van mijn salaris. Dit is dan altijd terug te vinden in het artikel ‘spaarplan hoe is het nu ‘maand’ 2019′. Per maand verschilt het nu echt waar mijn geld naartoe gaat. Dat is nu even puzzelen met wat op dat moment het belangrijkste is. Komende maand zal dat zijn; buffer zsm aanvullen tot er weer minimaal 1000 op staat, daarna gaat er weer geld naar verbouwen.
   We zijn nu bezig met een extra lening afsluiten speciaal voor de verbouwing omdat er veel meer extra geld nodig is ivm prutsers die bezig geweest zijn waardoor wij extra kosten hadden en wat andere onverwachte kosten die je altijd wel tegen komt, maar die hoger waren dan verwacht.
   Als dat rond is dan betaal ik daar het grootste deel van de maandlasten van. Daarnaast zal ik geld weg blijven zetten voor de verbouwing net zo lang totdat dat afgerond is. Wanneer dat afgerond is gaat geld wat ik extra kan sparen weer naar extra aflossen van de lening om daar zsm vanaf te komen.
   En pas daarna ga ik weer een stukje hypotheeklasten betalen (wat we dan weer extra gaan aflossen op de hypotheek).
   Nu ik in dit huis woon hebben we inmiddels ook een overlijdensrisico verzekering afgesloten zodat mocht er iets met mijn moeder gebeuren, ik hier gewoon kan blijven wonen.
   Recent sliep mijn moeder weer bij mij omdat haar vriend ook ging verhuizen en omdat hij zijn nieuwe huis weer zonder hypotheek kocht moest zijn oude huis eerst opgeleverd zijn voordat hij in zijn nieuwe huis kon. Daarom huurde hij tijdelijk een appartementje ergens vlakbij Duitsland, voor anderhalve week en omdat mijn moeder gewoon moest werken sliep zij bij mij. Hij heeft vandaag de sleutel gekregen van zijn nieuwe huis. Dus dan zal zij weer veel meer daar slapen.

   Sowieso is ze vaak bij mij, ze eet vaak gezellig bij mij een paar dagen per week. Zo kunnen we altijd gezellig bijkletsen. Wat vooral nu tijdens de verbouwing wel erg noodzakelijk en prettig is.

 2. Ik had begrepen dat je met je moeder samenwoont. Maar ik zie geen half deel van een hypotheekbedrag. Woon je dan gratis? En deel je de boodschappen door 2 of doe je alleen voor jezelf boodschappen? Ik snap het ook nooit helemaal precies.

  1. Ik heb al eerder gezegd dat ik niet met haar samenwoon. ik kopieer even een reactie die ik aan een ander ook gaf voor je, daarin staat uitleg:

   https://moneyzz.nl/waarom-wij-extra-aflossen/ Dit artikel schreef ik een tijdje terug toen ik nog in mijn appartement woonde. Hierin staat de reden waarom ik dit niet zelf betaal, maar waarom mijn moeder dit betaald. Zij woont zelf bij haar vriend (op het laatst dat ik nog in het appartement woonde even tijdelijk bij mij, omdat het daar niet meer veilig was ivm criminaliteit en samen voel je je dan toch veiliger). Haar vriend woont in een huis die in zijn geheel hypotheekvrij is (verhuisd vanuit een duurdere stad naar goedkopere woonplaats). Daarom heeft zij geen woonlasten. Zijn belastingen betaald hij ook zelf, zij delen alleen boodschappenkosten.

   Toen ik nog in het appartement woonde betaalde ik maandelijks een stukje hypotheek, maar dat geld zetten we toen weg op een spaarrekening en een paar keer per jaar losten we dat extra af. De afspraak was om nu in het nieuwe huis opnieuw te gaan kijken hoe we dit gaan aanpakken.

   Momenteel ben ik nog volop bezig met verbouwen wat we samen bekostigen. Ik had voor de verhuizing destijds ook een paar duizend euro gespaard wat al voor de verbouwing was en momenteel geef ik daar nog steeds geld aan uit van mijn salaris. Dit is dan altijd terug te vinden in het artikel ‘spaarplan hoe is het nu ‘maand’ 2019′. Per maand verschilt het nu echt waar mijn geld naartoe gaat. Dat is nu even puzzelen met wat op dat moment het belangrijkste is. Komende maand zal dat zijn; buffer zsm aanvullen tot er weer minimaal 1000 op staat, daarna gaat er weer geld naar verbouwen.
   We zijn nu bezig met een extra lening afsluiten speciaal voor de verbouwing omdat er veel meer extra geld nodig is ivm prutsers die bezig geweest zijn, waardoor wij extra kosten hadden en wat andere onverwachte kosten die je altijd wel tegen komt, maar die hoger waren dan verwacht.
   Als dat rond is dan betaal ik daar het grootste deel van de maandlasten van. Daarnaast zal ik geld weg blijven zetten voor de verbouwing net zo lang totdat dat afgerond is. Wanneer dat afgerond is gaat geld wat ik extra kan sparen weer naar extra aflossen van de lening om daar zsm vanaf te komen.
   En pas daarna ga ik weer een stukje hypotheeklasten betalen (wat we dan weer extra gaan aflossen op de hypotheek).
   Nu ik in dit huis woon hebben we inmiddels ook een overlijdensrisico verzekering afgesloten zodat mocht er iets met mijn moeder gebeuren, ik hier gewoon kan blijven wonen.

   Recent sliep mijn moeder weer bij mij omdat haar vriend ook ging verhuizen en omdat hij zijn nieuwe huis weer zonder hypotheek kocht moest zijn oude huis eerst opgeleverd zijn voordat hij in zijn nieuwe huis kon. Daarom huurde hij tijdelijk een appartementje ergens vlakbij Duitsland, voor anderhalve week en omdat mijn moeder gewoon moest werken sliep zij bij mij. Hij heeft vandaag de sleutel gekregen van zijn nieuwe huis. Dus dan zal zij weer veel meer daar slapen.

   Sowieso is ze vaak bij mij, ze eet vaak gezellig bij mij een paar dagen per week. Zo kunnen we altijd gezellig bijkletsen. Wat vooral nu tijdens de verbouwing wel erg noodzakelijk en prettig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *