Namen van de  spaarrekening aangepast

Namen van de spaarrekening aangepast

7 november 2021 0 Door Marìs

Gisteren heb ik de namen van de spaarrekening aangepast. Want ik ga natuurlijk switchen van doel en kom vanaf nu meer met mijn overige spaarrekeningen in aanraking. Dan wil ik wel motiverende namen zien. Een tip van mij, omdat dit voor mij goed werkt!

Namen van de  spaarrekening aangepast

Namen van de spaarrekening aangepast

Ik heb dus daarom gisteren de namen van de spaarrekening aangepast. Ik heb diverse spaarrekeningen en natuurlijk heb ik lang niet alles aangepast. Want sommige spaarrekeningen zoals bijvoorbeeld die voor de Buffer, Aankopen of de Auto, blijven gewoon heten hoe ze heten.

Leestip: Extra motivatie nodig? Maak een financieel visionboard!

Maar daarnaast had ik een paar spaarrekeningen die niet 1 naam hadden, maar meerdere. Want je kan maar maximaal 10 spaarrekeningen (spaardoelen) aanmaken. Veel te weinig als je het mij vraagt, want ik heb veel meer categorieën. Kijk alleen al naar bijvoorbeeld tandarts, kapper, kleding, uitjes, hoppa! Je zit zo aan de 10 stuks.

Nu vind ik het niet erg als bepaalde doelen samen in 1 potje staan, mits ik maar meteen weet hoeveel er voor elk doel in dat potje zit. Daarom verwerkte ik dit in de namen. Dan kan ik elke keer als het bedrag veranderd, dat aanpassen. Klinkt wellicht ingewikkeld, maar ik vind het ideaal! Aangezien ik nu meer met de overige spaarrekeningen te maken ga krijgen, wilde ik dit graag aanpassen.

Zo heb ik bijvoorbeeld de Uitjes naar een ander potje geschoven, omdat er geen plek meer was op de naam-regel van de spaardoelen waar hij eerst bij stond. Ook heb ik ergens mijn doel; 6 maanden naar Gran Canaria erbij geschreven, omdat ik dat toch wel graag wil gaan realiseren en dan wel op het moment dat allebei mijn vriendinnen nog bij het hotel werken. Omdat zij én ouder zijn dan ik én je daar nog vroeger met pensioen kunt, is het wel nodig om dat in de gaten te houden.

Omdat ik geen baan zal zoeken op moment dat ik op het eiland verblijf, maar me dan echt op mijn blogs ga focussen en op een boek of cursus schrijven, is er flink wat geld nodig. Dit is een hele bewuste keuze van mij, maar wel een waar ik mezelf het lekkerste bij voel. En dan is het goed! Als je je er goed bij voelt dan mógen dingen soms ook wel duur zijn. De ervaring zal namelijk onbetaalbaar zijn voor mij.

Ook is er een doel Aquafit toegevoegd, want ik ontdekte op vakantie dat ik dat erg leuk vond. Ik had al geld weggezet om te kunnen gaan zwemmen als mijn contract afgelopen is, maar Aquafit is wat duurder, dus staat het bedrag ervoor wat ik hiervoor al spaarde; 120. Er staat dus omschreven; 120 Aquafit. Zo weet ik precies hoeveel geld ik ervoor heb staan. Voor een jaar Aquafit natuurlijk nog te weinig, maar dat wordt later nog aangevuld.

Nu ik deze aanpassingen gedaan heb, voel ik me meteen weer helemaal extra gemotiveerd om met al deze (sommige kleinere) doelen aan de slag te gaan. Ik heb er echt al helemaal zin in om de komende maand mijn geld te gaan verdelen. Al zal de komende maand het geld vooral besteed worden aan een groter spaardoel. Ik vind het zelf namelijk het prettigste om te beginnen met het grootste bedrag. Dat motiveert mij heel erg, omdat je dan meteen ziet dat dat grote bedrag al een heel stuk omlaag zakt, waardoor je meteen meer vertrouwen erin krijgt dat de rest je ook wel gaat lukken. Zo werkt dat tenminste bij mij 😉

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Verander jij ook regelmatig de namen van je spaarrekeningen of spaardoelen op de manier zoals ik dat nu deed? Of schuif je wel eens met je doel naar een ander potje omdat dat beter uit komt? Omdat het bijvoorbeeld beter op de naam-regel past? Het geld voor dat doel schuift dan overigens gewoon mee!

Namen van de  spaarrekening aangepast