Niet gevoelig voor reclame

4 juli 2018 2 Door Marìs

Niet gevoelig voor reclame. Vorige week konden jullie lezen wanneer ik blij word van geld. Deze week vertel ik dat ik niet gevoelig ben voor reclame.

Niet gevoelig voor reclame

Ik durf wel te zeggen; ik ben niet gevoelig voor reclame. En ik vind het heerlijk om elke week de reclamefolders door te bladeren van de winkels die ik leuk vind. En vroeger had ik dan wel vaak dat ik er ook dingen van wilde kopen. Maar nu heb ik dat eigenlijk helemaal niet meer.

Ik kan rustig maanden lang die folders doorbladeren zonder dat ik er ook maar 1 ding van koop. De supermarkten uitgezonderd. Want daar koop ik natuurlijk wel regelmatig dingen die in de aanbieding zijn, maar wel écht alleen dingen die ik anders ook zou kopen. Dingen die ik dus toch al nodig heb. En geen dingen die ik koop omdát ze toevallig in de aanbieding zijn.

Wanneer je dit beheerst en ook rustig folders door kunt kijken zonder dat je gelijk alles wilt kopen dan weet je dat je goed bezig bent. Want dat scheelt je echt zó veel geld. Hoe deze switch bij mij ontstaan is weet ik niet precies. Ik denk dat dat begonnen is omdat ik héél graag wil verhuizen en als je héél graag iets wilt dan zet je daar (bijna) alles voor opzij.

Nee!

Ik stel mezelf nu ook altijd de vraag; heb ik dit écht nodig? En vaak komt daar als antwoord ‘nee’ uit en koop ik het dus ook niet. En niet omdat ik persé heel streng voor mezelf ben, maar gewoon omdat ik dan tot de conclusie kom dat ik er uiteindelijk waarschijnlijk toch niks mee doe. Of te weinig. En dat ik het dus het geld niet waard vind.

In combinatie met de kennis dat veel van de dingen die ik vroeger op die manier kocht vaak maar kort of bijna nooit gebruikt werden. Dat ik het alleen maar wilde hebben om te hebben en niet omdat het écht nodig was. Hierdoor verkocht ik het dan later weer, of wanneer dat niet ging bracht ik het naar de kringloop. En dat is gewoon enorm zonde van mijn geld. Want het is leuk om dingen te kopen, maar dan moet ik er wel blij van blijven. En niet alleen blij van worden omdat ik iets koop. Want dat gevoel zakt zo snel weer. En als je alleen voor dat gevoel dingen gaat kopen, kost dat je onwijs veel geld. Daar kan ik veel leukere dingen mee doen!

Lees ook: Dit kopen, of toch liever verhuizen?

Hoe gevoelig ben jij voor reclame? Wil je altijd de helft van de folder inhoud kopen? Of denk je ook; ja leuk, maar ik heb het eigenlijk niet écht nodig?