Niet meer verlengen

Niet meer verlengen

11 augustus 2022 2 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie over welke blog ik onlangs besloten heb; deze ga ik niet meer verlengen. Ik haal hier niet meer genoeg uit voor mezelf. Dus na 3 jaar ga ik dit pakket daarom niet langer verlengen.

Niet meer verlengen

Niet meer verlengen

Even geleden heb ik het al eens benoemd, nu heb ik besloten dat ik niet meer ga verlengen. Dit gaat over mijn boekenblog. Jaarlijks moet ik namelijk mijn ssl-certificaat, domein én hosting pakket verlengen. Voor al deze 3 dingen betaal ik een bepaald bedrag. Wat betreft je hosting pakket verschillen de kosten, omdat het er vanaf hangt hoeveel ruimte je nodig hebt online.

Leestip: Waarom verschillende potjes?!

Voor mij komen de totale kosten voor mijn boekenblog neer op 90,58 euro per jaar. Deze blog heb ik momenteel zo’n 2,5 jaar. Mijn pakket zou pas eind februari verlengd moeten worden, dus tot die tijd blijft mijn blog nog wel bestaan. Daar heb ik begin dit jaar al voor betaald 😉
Naast dat de kosten hiervoor vrij hoog zijn en ik deze er niet uit haal, haal ik er ook geen plezier meer uit om boeken te reviewen.

Ik merkte echt dat ik mijn boeken steeds langer liet liggen nadat ik ze uit had. Dit omdat ik gewoon geen zin had om een review te schrijven. Wel vind ik het nog steeds erg leuk om te lezen, dus dat zal ik ook zeker blijven doen. En wanneer er een financieel boek op mijn pad komt die ik ga lezen, zal ik er wellicht op deze blog iets over schrijven.

Helaas heb ik dus om bovenstaande redenen besloten om mijn blog die ik als 2e startte, te stoppen. Zo kan ik meer tijd steken in mijn overige 2 blogs, zoals deze blog en natuurlijk ook reismetmijmee.nl, waar ik beiden nog wél veel plezier uit haal. Ik verheug mij er dan ook op om met frisse zin verder te gaan aan deze 2 blogs. Ik merk nu namelijk dat ik vaak werk laat liggen voor mijn reisblog en dat is jammer! Op deze manier kan ik daar verandering in aanbrengen en daar heb ik nu al zin in!

Wellicht hadden jullie al gemerkt dat er de laatste tijd op mijn boekenblog ook niks meer online gekomen is. Zelf ben ik nog in twijfel of ik nog wat reviews zal gaan plaatsen of niet, maar op dit moment denk ik dat ik dat niet meer ga doen, omdat het werk dan eigenlijk voor niks is, aangezien het begin volgend jaar dan toch offline gaat. Dat voelt voor mij als zonde van mijn tijd, maar wie weet als ik tussendoor toch zin krijg, dat er nog iets online gaat.

Leestip: Besparen op dagelijkse dingen!

Wanneer stopte jij voor het laatst met een activiteit omdat je jezelf daarmee vooruit kon helpen? Hoeveel geld heb je daarmee bespaard op jaarbasis? Ik dus ruim 90 euro!

Niet meer verlengen