Nieuw bieb-boek – diary 98

Nieuw bieb-boek – diary 98

18 februari 2020 1 Door Marìs

Nieuw bieb-boek – diary 98. Deze week begon ik weer aan een nieuwe puzzel, maar ook in een nieuw bieb-boek!

Nieuw bieb-boek - diary 98

Nieuw bieb-boek – diary 98

Nieuw bieb-boek – diary 98. Afgelopen week begon ik dus weer in een nieuw bieb-boek. De titel is ‘de Mitford moorden’. In de eerste twee hoofdstukken moest ik echt inkomen maar daarna zat ik meteen in het verhaal. Het boek is al meteen redelijk in het begin spannend!

Leestip: Nieuwe bron van inkomsten!

Maandag 10 februari

Nieuw bieb-boek - diary 98

De tuinstoelen hebben de storm overleefd! Ze stonden zo opgestapeld en geloof het of niet, ze zijn gewoon zo blijven staan! Hoe het kan? Geen idee! Mijn voetenbankje stond ernaast en is de halve tuin door geblazen, maar deze stapel is praktisch onbewogen zo blijven staan. Heel maf!

Nieuw bieb-boek - diary 98

Ook ben ik weer aan een nieuwe puzzel begonnen! Deze keer een puzzel die ik ook weer te leen heb van mijn moeder. Ze kocht ooit op haar vakantie 2 Malta puzzels. Hij is wel lastig! Heel veel dezelfde kleur, dus ik denk dat dit me wel weer even van de straat houdt!

Dinsdag 11 februari

Nieuw bieb-boek - diary 98

Ik schreef de Spaanse tekst op van ‘Pa’ Olvidarte’. Ik zag 2 verschillende teksten, dus heb een combi gemaakt van deze 2 om het kloppend te krijgen. Want beide versies klopten niet helemaal en dat zingt niet lekker mee!

Alleen achter ‘enterer’ stond een vraagteken. Op de ene site stond ‘enterer’, op een andere weer ‘entera’. Maar zelf hoorde ik toch echt ‘enterar’. Uiteindelijk na navraag gedaan te hebben bij mijn Canarische vriendinnen, bleek ik dat goed gehoord te hebben.

Enterar el muerto betekend ‘begraaf de doden’. Of anders gezegd; iets of iemand onder de grond stoppen (lekker luguber😂 ). El muerto betekend: de doden. In dit geval is ‘un muerto’ dus gewoon: een dode. Zo kwam ik uiteindelijk toch nog uit met een tekst die wel gewoon helemaal klopt!

Vrijdag 14 februari

Nieuw bieb-boek - diary 98

Toen ik thuis kwam uit mijn werk, lag dit boven op mijn bed. Mijn moeder weet dat ik meteen naar boven ga, naar bed als ik thuis kom. Dus zij had dit stiekem boven voor me neergelegd op bed, zodat ze zeker wist dat ik het zou vinden. Lief! En lekker!

Zaterdag 15 februari

Nieuw bieb-boek - diary 98

Een shitload aan spam zit er elke keer in mijn prullenbak! Allemaal van die berichtjes over pillen en dat soort ongein. Ongewenste links naar webshops, tig engelse berichten en weet ik het wat voor troep nog meer. Ik lees dit dus al niet meer! Ik klik al een hele tijd standaard op ‘prullenbak legen’. En hop weg is de troep! Heerlijk om in 1 klap van die rotzooi af te zijn!

Zondag 16 februari

Nieuw bieb-boek - diary 98

In dit bieb-boek ben ik dus begonnen! Dit is het eerste boek uit een reeks van 6 waarvan de tweede nog uit moet komen. Ik geloof dat binnenkort deel 2 uit komt als ik het goed onthouden heb. Dus we zullen zien hoe snel dat boek dan in de bieb te leen is. Het schijnt dat je suggesties kunt doen voor boeken die de bieb ‘moet’ aankopen. Ik wist helemaal niet dat dat kon!

Leestip: Geld verdienen via internet doe je zo!

Wist jij dat je suggesties door kon geven aan de bieb van welke boeken ze ‘moeten’ aankopen?