Nieuw matras gekocht

Nieuw matras gekocht

13 juni 2023 6 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie waarom ik nu wéér een nieuw matras gekocht heb. Heel simpel gezegd heb ik vorige keer gewoon slechte kwaliteit gekocht, helaas.

Nieuw matras gekocht

Nieuw matras gekocht

Ik heb vorige week een nieuw matras gekocht. Mijn matras die ik vorig jaar kocht mét topper, ligt gewoon niet goed. Nu moet ik om het in logische volgorde te vertellen eerst terug naar de flat. Waar ik dit bed kocht.

Leestip: Grip op je geld, regels!

Toen ik op de flat woonde, kocht ik een tweepersoons boxspring (2 losse delen) met 2 losse matrassen en 1 topper. Omdat ik daar soms letterlijk hele dagen in bed zat (tv te kijken, lezen, met mijn laptop op schoot, noem maar op), waren die matrassen al snel niet goed meer. Dacht ik. In het begin sliep het echt heerlijk. In mijn oude matras zat toen letterlijk een kuil en daar had ik zoveel rugklachten door. Dat ik dus besloot om het toen goed te doen en een boxspring te kopen, omdat dat jaren mee gaat.

Toen ik dus hier woonde, liet ik de kern van mijn oude matrassen vervangen en ik kocht een nieuwe topper voor erop. Tegelijkertijd kocht ik toen ook zo’n zelfde logeerbed, maar dan gewoon voor 1 persoon. Want het lag ten slotte heerlijk toen ik het pas gekocht had. Maar we zijn nu net 1 jaar verder en het ligt gewoon alweer niet goed meer.

Wellicht omdat het niet meer bij mijn lichaam van nu past, of omdat je behoeftes kunnen veranderen, maar ik denk eerder doordat de kwaliteit gewoon niet goed is. Dit bed had ik gekocht bij een filiaal van Totaalbed. Maar dat het nu alwéér niet goed ligt, en doordat ook mijn moeder die tegelijkertijd vorig jaar met mij het bed kocht óók al niet goed meer ligt, denk ik dat het toch echt aan de matrassen zelf ligt. Die zijn kennelijk gewoon niet van goede kwaliteit. Anders ligt het niet een jaar later al niet meer goed.

Omdat ik me recent verdraaide toen ik mijn autoriem wilde vastmaken (omdat ik volle handen had) heb ik last van mijn ribben en dan voel je het dus extra goed. Omdat mijn matras niet goed is gaat mijn herstel ook trager. Helaas. Nu ben ik bij diverse winkels geweest, zo ook bij het nu zo populaire Emma in Leidschendam. Bij Beter Bed, waar iemand alleen maar woordelijk advies gaf en me niet eens iets liet testen (dus dikke doei!) en bij Auping. Bij Emma was er niet zoveel keuze en het lag nét iets minder lekker dan bij Auping. Dus is mijn keuze gevallen op Auping, in principe ook een merk dat bekend staat om goede kwaliteit.

Totale kosten

Voor de kenners onder ons; het word een Adagio medium. Omdat ik bestelde terwijl zij een kortingsactie hadden, kreeg ik 10% korting (plus een heel klein beetje extra, omdat de verkoper het leuk vond om het bedrag af te ronden). Maar nu komt het! Ik heb momenteel natuurlijk beddengoed waarmee je een topper kunt opmaken en ik krijg straks een gewoon matras van 24 cm hoog ipv 10 cm.

Daarom passen mijn oude moltons en hoeslakens niet meer en heb ik nieuwe nodig. Die bestelde ik dus direct mee. Ik bestelde 3 witte moltons en 3 hoeslakens in 3 verschillende kleuren. Er zit natuurlijk een levertijd op, dus ik heb op dit moment pas 350 euro betaald. Maar het totale bedrag wat het mij gaat kosten is 1233,95 euro.

Best een fors bedrag dus weer. En dan heb ik pas het matras voor het logeerbed vervangen. Momenteel lig ik daar nu zelf in. Ik wissel namelijk altijd tussen mijn bed aan de voorkant van het huis en mijn bed aan de achterkant van het huis. Zomers slaap ik voor, omdat er achter dan teveel gefeest wordt en gekletst tot ’s avonds laat. En in de winter slaap ik achter, want dan is het voor een stuk kouder, omdat dat op het noorden ligt.

En omdat het dan in de avond wél stil is achter en dus ook iets warmer dan voor. Al met al ging het saldo op mijn spaarrekeningen weer hard omlaag. Hoewel het nog niet uitgegeven is, moet ik het natuurlijk wel al reserveren, omdat het wel betaald zal moeten worden als het bezorgd wordt.

Leestip: Zo zeg je nee tegen verleidingen!

Waar komt jouw matras vandaan? Wat voor merk is het en hoe lang doe je daar al mee?

Nieuw matras gekocht