Nieuwe beslissing

Nieuwe beslissing. Vandaag lezen jullie welke nieuwe beslissing(en) ik genomen heb. Er stond recent 500 euro gereserveerd om te investeren én ik wilde sparen voor de nieuwe kast. Maar nu?

Nieuwe beslissing

Nieuwe beslissing. Of eigenlijk meerdere nieuwe beslissingen. Ik had 500 euro klaar staan om in een crowdfunding project te investeren. Recent deed ik dat ook bijna, als ik op tijd geweest was. Maar helaas was het project al helemaal gefinancierd toen ik 1 minuut nadat hij open ging inlogde. Maar alles heeft zijn redenen. In dit geval omdat ik het geld nodig bleek te hebben om de klussen af te ronden. Voor nu af te ronden dan. Want volgend jaar gaan er nog een aantal dingen gebeuren. Maar dan moet er eerst weer even verder gespaard worden.

Leestip: Recente geld gedachten!

Dan nummer 2; ik zou gaan sparen voor mijn eigen nieuwe kast zodat ik er weer 2 heb zoals ik had. Dat doel schuif ik toch weer even verder vooruit. Het spookte steeds door mijn hoofd, maar uiteindelijk vind ik het toch belangrijker dat er nu zoveel mogelijk klussen afgemaakt kunnen worden. En dus schuif ik die kast maar even op. Wel mega onhandig, want zo kan ik mijn spullen niet opruimen. Maar het is even niet anders.

Stukje rustiger

Nu ik deze beslissingen genomen heb en ook inmiddels de prijs voor het plaatsen van mijn kozijnen duidelijk geworden is, ben ik wel weer een stukje rustiger in mijn hoofd geworden. Nog niet helemaal, want ze zijn nu volop bezig met de badkamer en dan moet ook de loodgieter nog de nieuwe radiatoren plaatsen in de woonkamer en een oude radiator weer opnieuw aansluiten in mijn slaapkamer waar ik nu nog niet slaap. Dus dat blijft nog even spannend. Het hangt erom of ik precies uit kom, of dat ik nog nét iets extra’s nodig heb. Daarom heb ik het geld wat ik klaar had staan om te investeren naar mijn bufferrekening overgemaakt.

Mijn eerstvolgende doel was namelijk om weer 1000 euro op mijn bufferrekening te hebben en dat heb ik hierdoor nu behaald. Daardoor kan ik nu mijn eerstvolgende salaris gewoon helemaal gebruiken (op 1 klein stukje na) voor de klussen in huis en dat voelt toch wel een stuk geruststellender. Dit zal om en nabij de 500 euro zijn wat ik dan weer extra kan besteden aan de klussen die nog moeten gebeuren. Dus dat is weer even lekker!

Leestip: Begonnen met beleggen!

Wel is dat geld natuurlijk binnen no time op, dus ook het salaris van oktober én mijn verjaardaggeld zal gebruikt gaan worden om klussen af te ronden. Wie weet is de badkamer dan al af en is het voor de loodgieter. Of als die 2 beiden al klaar zijn, dan voor de afronding van de keuken wanneer mijn nieuwe keukenkozijn erin zit zodat de bovenkastjes opgehangen kunnen worden en het achterwandje geplaatst kan worden. Of anders voor de trapkast, daarvan moet nog 1 wandje worden afgetimmerd en mijn plank voor de printer worden opgehangen en natuurlijk de overige planken voor mijn voorraad.

Ik weet wat ik wil

Ik weet vrij goed wat ik wil, maar ben soms wel wat te ongeduldig en dat veroorzaakt dan weer chaos in mijn hoofd. Het liefst wil ik nu alles tegelijk geregeld hebben en mijn kleinere doelen ook nu behaald hebben. Maar soms zijn andere keuzes noodzakelijk. En dan moet je ook weer kunnen schakelen. Vandaar mijn beslissingen die ik nu genomen heb.

Zelf voel ik me er eigenlijk best wel goed bij. Ik weet gewoon dat ik nog flink wat zal moeten sparen om écht alles af te krijgen, maar toch komt er qua grote klussen nu gewoon heel voorzichtig een eind in zicht. Wel spaar ik zo hard en snel mogelijk verder, zodat ik ook niet mega lang hoef te wachten. Ik wil namelijk wel echt dat alles gedaan is voordat ik oktober 2020 op vakantie ga. Dan kan ik écht extra hard genieten en uitrusten van alle hectiek  rondom de gedane verbouwing.

Maar nu komen de maanden eraan dat ik op mijn werk extra veel geld kan verdienen en als we daar het belastinggeld bij optellen wat we sowieso terug gaan krijgen voorjaar 2020 dan moet het helemaal goed gaan komen. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we dit grote project tijdig kunnen afronden.

Leestip: Zo kun jij ook extra geld verdienen via internet!

Wanneer denk jij dat mijn verbouwing klaar zal zijn? Wat er dan nog moet gebeuren is; de wc beneden afmaken, elektriciën aarde aanleggen boven en aansluitingen maken voor de rolluiken, rolluiken betalen en laten plaatsen, de trapbekleding laten doen, stukadoor dingen aanhelen, alles schilderen (wit gewoon) en een stukje isolatie vervangen. Tot slot natuurlijk ook wanneer de afzuigkap er is deze ophangen en de koof maken voor de buis die naar buiten gaat. Op zich de wat kleinere klusjes dus. En natuurlijk de tuin. Maar die gaat sowieso in 2 delen (voor en achter).

 

5 thoughts on “Nieuwe beslissing”

 1. Moeilijk in te schatten.
  Ik snap dat het heel frusterend is als niet alles op tijd af is.

  Persoonlijk doen wij altijd alleen het hoognodige/gewenste bij een verhuizing, en gaan in de loop der jaren andere dingen bij elkaar sparen. Zodat we zo min mogelijk hoeven te lenen. Dus we kochten dit huis in 2013, badkamer en wc moesten plus nog wat dingetjes. Verbouwden de zolder en nieuwe kozijnen in 2015, een andere keuken in 2018 etc. Steeds sparen en dan aanpakken. Dat vinden wij de fijnste manier om het aan te pakken. (Tenzij je een zak geld op dag 1 hebt, dan kun je je meteen uitleven natuurlijk..haha)

  1. Ja wel echt heel erg balen dat ik niet alles dit jaar kan doen, wat ik voor dit jaar gepland heb. Maar het wordt nu dan gewoon maar zo snel mogelijk sparen zodat het als nog zo snel mogelijk kan gebeuren.
   Ik zal echt blij zijn als alles klaar is, maar ik denk dat álles pas volgend jaar af is. Mijn streven is voor oktober volgend jaar. Voor nu zal het denk ik eind oktober/ begin november dit jaar even stoppen. Dan weer zsm sparen voor de wc beneden af te maken en radiatoren. En de rest volgend jaar!
   Op zich is het wel lekker als je rustig tussendoor voor alles kunt sparen, ik denk dat dat ook wel een stuk rust geeft. En natuurlijk ook dat jullie het samen kunnen doen. Dan gaat het sparen extra snel!

  1. Ik heb niks toe te voegen aan de dingen die ik al eerder hierover geschreven heb, dus dubbele content schrijven vind ik een beetje zonde. Je kunt in dit artikel lezen over mijn eerste investering en hoe ik het op dat moment ervoer; https://moneyzz.nl/mijn-eerste-ervaring-met-crowdfunding/ Op de foto kun je al zien bij welke site ik investeerde, de naam van de site. Die vond ik via een andere blogger die via die site investeerde in een project.
   Tevens heb ik recent geschreven over mijn overweging om te investeren in een tweede project; https://moneyzz.nl/2e-project-of-toch-niet/
   Ik lees gewoon de tekst die bij de projecten staat, kijk naar of iemand veel ervaring heeft, dat staat erbij in de beschrijving en of de looptijd me bevalt. Zo maak ik mijn keuzes. Ik kijk altijd op dezelfde website tot nu toe. Omdat ik geen ervaring heb met andere site’s. En ik hou het graag bij wat ik ken, dat voelt veiliger, omdat ik hierdoor weet dat de website betrouwbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *