Nieuwe beslissing

11 september 2019 5 Door Marìs

Nieuwe beslissing. Vandaag lezen jullie welke nieuwe beslissing(en) ik genomen heb. Er stond recent 500 euro gereserveerd om te investeren én ik wilde sparen voor de nieuwe kast. Maar nu?

Nieuwe beslissing

Nieuwe beslissing. Of eigenlijk meerdere nieuwe beslissingen. Ik had 500 euro klaar staan om in een crowdfunding project te investeren. Recent deed ik dat ook bijna, als ik op tijd geweest was. Maar helaas was het project al helemaal gefinancierd toen ik 1 minuut nadat hij open ging inlogde. Maar alles heeft zijn redenen. In dit geval omdat ik het geld nodig bleek te hebben om de klussen af te ronden. Voor nu af te ronden dan. Want volgend jaar gaan er nog een aantal dingen gebeuren. Maar dan moet er eerst weer even verder gespaard worden.

Leestip: Recente geld gedachten!

Dan nummer 2; ik zou gaan sparen voor mijn eigen nieuwe kast zodat ik er weer 2 heb zoals ik had. Dat doel schuif ik toch weer even verder vooruit. Het spookte steeds door mijn hoofd, maar uiteindelijk vind ik het toch belangrijker dat er nu zoveel mogelijk klussen afgemaakt kunnen worden. En dus schuif ik die kast maar even op. Wel mega onhandig, want zo kan ik mijn spullen niet opruimen. Maar het is even niet anders.

Stukje rustiger

Nu ik deze beslissingen genomen heb en ook inmiddels de prijs voor het plaatsen van mijn kozijnen duidelijk geworden is, ben ik wel weer een stukje rustiger in mijn hoofd geworden. Nog niet helemaal, want ze zijn nu volop bezig met de badkamer en dan moet ook de loodgieter nog de nieuwe radiatoren plaatsen in de woonkamer en een oude radiator weer opnieuw aansluiten in mijn slaapkamer waar ik nu nog niet slaap. Dus dat blijft nog even spannend. Het hangt erom of ik precies uit kom, of dat ik nog nét iets extra’s nodig heb. Daarom heb ik het geld wat ik klaar had staan om te investeren naar mijn bufferrekening overgemaakt.

Mijn eerstvolgende doel was namelijk om weer 1000 euro op mijn bufferrekening te hebben en dat heb ik hierdoor nu behaald. Daardoor kan ik nu mijn eerstvolgende salaris gewoon helemaal gebruiken (op 1 klein stukje na) voor de klussen in huis en dat voelt toch wel een stuk geruststellender. Dit zal om en nabij de 500 euro zijn wat ik dan weer extra kan besteden aan de klussen die nog moeten gebeuren. Dus dat is weer even lekker!

Leestip: Begonnen met beleggen!

Wel is dat geld natuurlijk binnen no time op, dus ook het salaris van oktober én mijn verjaardaggeld zal gebruikt gaan worden om klussen af te ronden. Wie weet is de badkamer dan al af en is het voor de loodgieter. Of als die 2 beiden al klaar zijn, dan voor de afronding van de keuken wanneer mijn nieuwe keukenkozijn erin zit zodat de bovenkastjes opgehangen kunnen worden en het achterwandje geplaatst kan worden. Of anders voor de trapkast, daarvan moet nog 1 wandje worden afgetimmerd en mijn plank voor de printer worden opgehangen en natuurlijk de overige planken voor mijn voorraad.

Ik weet wat ik wil

Ik weet vrij goed wat ik wil, maar ben soms wel wat te ongeduldig en dat veroorzaakt dan weer chaos in mijn hoofd. Het liefst wil ik nu alles tegelijk geregeld hebben en mijn kleinere doelen ook nu behaald hebben. Maar soms zijn andere keuzes noodzakelijk. En dan moet je ook weer kunnen schakelen. Vandaar mijn beslissingen die ik nu genomen heb.

Zelf voel ik me er eigenlijk best wel goed bij. Ik weet gewoon dat ik nog flink wat zal moeten sparen om écht alles af te krijgen, maar toch komt er qua grote klussen nu gewoon heel voorzichtig een eind in zicht. Wel spaar ik zo hard en snel mogelijk verder, zodat ik ook niet mega lang hoef te wachten. Ik wil namelijk wel echt dat alles gedaan is voordat ik oktober 2020 op vakantie ga. Dan kan ik écht extra hard genieten en uitrusten van alle hectiek  rondom de gedane verbouwing.

Maar nu komen de maanden eraan dat ik op mijn werk extra veel geld kan verdienen en als we daar het belastinggeld bij optellen wat we sowieso terug gaan krijgen voorjaar 2020 dan moet het helemaal goed gaan komen. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we dit grote project tijdig kunnen afronden.

Leestip: Zo kun jij ook extra geld verdienen via internet!

Wanneer denk jij dat mijn verbouwing klaar zal zijn? Wat er dan nog moet gebeuren is; de wc beneden afmaken, elektriciën aarde aanleggen boven en aansluitingen maken voor de rolluiken, rolluiken betalen en laten plaatsen, de trapbekleding laten doen, stukadoor dingen aanhelen, alles schilderen (wit gewoon) en een stukje isolatie vervangen. Tot slot natuurlijk ook wanneer de afzuigkap er is deze ophangen en de koof maken voor de buis die naar buiten gaat. Op zich de wat kleinere klusjes dus. En natuurlijk de tuin. Maar die gaat sowieso in 2 delen (voor en achter).