Nieuwe CAO

Nieuwe CAO

21 november 2020 12 Door Marìs

Vandaag kunnen jullie lezen over de nieuwe CAO op mijn werk, het is een principeakkoord en 8 december weten we of het goedgekeurd wordt. Ik hoop van wel!

Nieuwe CAO

Er is een nieuwe CAO in zicht. Deze zal na goedkeuring 2 jaar geldig zijn en ik vind hem positief, dus hopelijk keuren ze hem goed. Dat zullen we 8 december weten. In deze CAO staat dat er een salarisverhoging komt en 2x een extra uitkering.

Leestip: Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde!

Om hier verder op in te gaan. Er was ons al een Corona-uitkering beloofd wat wordt uitgekeerd bij het salaris van januari 2021. Dat zal voor mij rond de 75 euro liggen. Dat blijft natuurlijk gewoon bestaan, want die belofte is er nou eenmaal al. Maar dan de nieuwe CAO.

Het is de bedoeling dat we in de komende tijd loonsverhoging krijgen. Diverse keren. Ze willen het in totaal met 5,5% verhogen. De laatste verhoging zal zijn per 1 december 2021. De eerste loonsverhoging geldt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2020. En de eerstvolgende stijging zou zijn op 1 december 2020. Dus als ik tel vanaf juli t/m december hoor ik al 2,5 procent in totaal aan loonsverhoging te krijgen. Mits het 8 december goedgekeurd wordt.

Dan gaan we naar de eenmalige uitkeringen. Ze willen dat we in december 2020 bij ons salaris een uitkering van 0,5% krijgen. Wat voor mijn neer zal komen op 25 euro denk ik zo’n beetje. én een resultaatafhankelijke uitkering over 2020 (die krijg je altijd in juni bij je salaris mits hij uitgekeerd wordt). Dus dat zal dan ongeveer 100 euro zijn voor mij.

Ik pik er nu natuurlijk specifiek de dingen uit die voor mij van toepassing zouden zijn. Want er staat echt nog wel meer in die CAO, maar dit zijn de dingen waar ik voor mezelf het meeste aan heb. Zo heb ik bijvoorbeeld niks te maken met een thuiswerk vergoeding. En daarom hoop ik dan ook dat de leden van de vakbonden het goed zullen keuren. Want ik ben wel weer toe aan salarisverhoging, aangezien diverse prijzen ook alweer gestegen zijn. En daarnaast kan ik dan wellicht weer nét iets meer besteden aan mijn doelen voor komende jaar. Daarnaast zijn ook de extra uitkeringen van harte welkom, want dat komt altijd bovenop je salaris en ik heb nog een heleboel spaardoelen, dus dat komt zeker heel goed terecht.

Leestip: Extra geld en doel behaald!

Hoe zit het bij jullie? Is er nog een kleine salarisverhoging in zicht voor jou?

Nieuwe CAO