Nieuwe dakramen – diary 72

Nieuwe dakramen – diary 72. Deze week zijn mijn nieuwe dakramen erin gezet op zolder! Het is nu zóveel lichter!

Nieuwe dakramen - diary 72

Nieuwe dakramen – diary 72

Nieuwe dakramen – diary 72. Deze week zijn er weer de nodige klussen gedaan in huis! Stukje bij beetje zie ik steeds meer vorderingen en daar word ik erg blij van!

Leestip: Afgetimmerd en gesloopt – diary 71!

Dinsdag 13 augustus

Nieuwe dakramen - diary 72

Mijn oude grote dakraam was lek (en helemaal vies groen uitgeslagen ook). Ook kon die niet meer helemaal dicht, dus er moest een nieuwe in! Uiteraard meteen kunststof. Hier zit het nieuwe frame erin.

Nieuwe dakramen - diary 72

En hop het nieuwe raam ook! Die moet wel nog even schoongemaakt worden, want de binnenkant was nat geregend omdat er tussendoor toch stiekem een bui viel. Terwijl buienradar gezegd had dat het droog zou blijven. En aangezien het raam buiten lag te wachten tot hij erin mocht…

Maar ik ben zo blij met mijn nieuwe raam die gewoon normaal dicht kan!

Woensdag 14 augustus

Nieuwe dakramen - diary 72

De opbouwfase van mijn badkamer is begonnen! Vandaag was de loodgieter bezig met nieuwe leidingen leggen, de drain plaatsen en….

Nieuwe dakramen - diary 72

De wasmachine aansluiting maken plus mijn inbouwreservoir van de wc plaatsen. Zo leuk om te zien hoe een badkamer opgebouwd wordt!

Donderdag 15 augustus

Nieuwe dakramen - diary 72

Vandaag werd er een gat gemaakt aan de andere kant van de zolder. Omdat de zolder ondanks het ene grote dakraam vrij donker bleef, zetten we er een tweede dakraampje in.

Nieuwe dakramen - diary 72

Maar dan wel een stuk kleiner. Anders wordt het een hele dure grap. En met dit kleine dakraampje is het meteen al 2x zo licht op zolder! Steeds als ik nu op zolder kom denk ik; wauw! Zo mooi licht hier!!

Zaterdag 17 augustus

Nieuwe dakramen - diary 72

Vanmiddag is er weer brand uitgebroken op Gran Canaria. Bij Valleseco en inmiddels bij meerdere plaatsen waaronder ook weer Tejeda. Enz.

Zondag 18 augustus

Nieuwe dakramen - diary 72

Deze verbrandde in amper 7 uur tijd al 500 hectare van het eiland. Deze brand is in slechts een paar dagen tijd al veel groter dan die van vorige week.

Inmiddels zijn er nu dat ik dit schrijf (maandag 19 augustus) al 8000 mensen geëvacueerd (sommigen al voor de derde keer in 1 week tijd). Er is al 6000 hectare aan grond/ huizen verbrand. Er zijn 700 grondwerkers actief om de brand te blussen en 16 blusvliegtuigen/ helicopters. Vlammen van meer dan 50 meter hoog.

Nieuwe dakramen - diary 72

Inmiddels is de brand (de rook ervan) zowel in het noorden, westen als het zuiden te zien. In tegenstelling tot wat sommige Nederlandse media beweren is deze brand NIET in toeristisch gebied, maar in dorpjes in de bergen in het midden van het eiland. Boeren mogen aangeven wanneer hun vee in veiligheid gebracht moet worden en die krijgen dan elders op het eiland onderdak.

Nieuwe dakramen - diary 72

Bewoners die geëvacueerd zijn worden opgevangen in sporthallen of andere grote gebouwen waar veldbedjes neergezet zijn. Echt vreselijk deze branden. En wéér door menselijk toedoen. Echt denk na voordat je iets doet. Er zijn nu al huizen getroffen door de brand ook. Door 1 stommeling zijn mensen nu gewoon alles kwijt. Hoe triest is dat 🙁 Hoe meer beelden ik van die brand zie, hoe verdrietiger ik ervan word. En zoveel respect voor iedereen die daar met man en macht aan het vechten is om de brand te doven!! Hopelijk krijgen ze het snel onder controle!!!

Nieuwe dakramen - diary 72

Tot slot deed ik zondag lekker helemaal niks! Behalve Youtube video’s kijken en uitrusten.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2019!

Zou jij ook een extra zolderraam plaatsen aan de andere kant van je zolder als het daar donker was?

5 Replies to “Nieuwe dakramen – diary 72”

  1. Ik zou geen extra zolderraam plaatsen. Een zolder is geen leefruimte, huiskamer en badkamer en keuken moeten prima zijn, de rest is bijzaak voor mij. Tenzij ik de zolder zou verhuren, maar goed dan wordt het wel een leefruimte natuurlijk.

    1. Leuk om te horen hoe jij het ziet. En welke keuze jij zou maken. Zelf voelde ik me gevangen/ niet prettig steeds als ik op zolder kwam, omdat het zo donker was. Nu voelt de zolder ook gewoon fijn aan, dus blij dat ik deze keuze gemaakt heb daardoor levert het gevoelsmatig nu al wat goeds op.

  2. Ik twijfel heel erg over een dakraam. We hebben een zolder met een piepklein raampje, maar ik heb geen idee hoeveel dat zou gaan kosten. Moet ik dan aan 1000 euro denken of zit ik er helemaal naast?

    1. Voor een klein dakraam (ik geloof dat die van mij 55 cm is, breed) is het bij velux 410 euro excl. btw. Dus tel daar nog 21% btw bij op en het aftimmeren en laten plaatsen, dan kom je idd ergens tussen de 1000 en 1500 euro uit. Even grof geschat (ik heb natuurlijk een bon voor 2 ramen, dus wat het precies per raam gekost heeft weet ik niet letterlijk qua uren en materiaal).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *