Nieuwe iPhone 8 met korting gekocht!

Nieuwe iPhone 8 met korting gekocht! Vorige week konden jullie lezen dat we klagen over duren postzegels, maar dat we zelf mede-verantwoordelijk zijn. Deze week vertel ik jullie hoe ik een heel stuk goedkoper aan een nieuwe iPhone 8 kwam.

Nieuwe iPhone 8 met vette korting gekocht

Nieuwe iPhone 8 met korting gekocht!

Nieuwe iPhone 8 met korting gekocht! Toen de iPhone 8 net uit kwam kostte de 64 gb versie (de kleinste opslag dus) 809 euro. Ik betaalde vorige week voor mijn iPhone ‘maar’ 619 euro. Mijn oude iPhone was alweer 4 jaar oud (nou ja, eind sept/ begin okt dan) en zeurde steeds dat de opslag vol was. Dus tijd voor een nieuwe!

Omdat ik weet dat ik minimaal 4 jaar met mijn iPhone doe, kies ik voor een nieuwe en zet ik elk jaar 200 euro weg op mijn bufferrekening voor een nieuwe telefoon. Dit deed ik in het verleden altijd van de inkomsten van mijn spaarsites zoals Euroclix. Ik had dus al 809 euro klaar staan. Toen ik wist dat ik mijn toestel niet direct zou gaan kopen, heb ik daar al wat geld vanaf gehaald, toen stond er uiteindelijk nog steeds 700 euro.

Ik besloot om cadeaubonnen van bol te gaan sparen. Bij sommige spaarsites kun je namelijk alleen maar laten uitbetalen in cadeaubonnen. Dus ik spaarde van die sites de cadeaubonnen op en zette die alvast klaar in mijn bol account. Ze waren toch een aantal jaar geldig, dus dat kon prima. Ik heb ongeveer 8 maanden deze bonnen opgespaard en toen had ik 100 euro aan bonnen staan. Lekker!!

Prijs in de gaten houden

Ook hield ik de prijs van de iPhone al een paar maanden in de gaten en schreef ik deze steeds op wanneer hij ging veranderen, zo ontdekte ik een patroon. Elke maand was hij wel eventjes goedkoop. De goedkoopste prijs die ik tot dan toe gezien had was 719 euro.

Vanaf de dag dat ik mijn 100 euro aan bonnen klaar had staan besloot ik dagelijks de prijzen in de gaten te houden. En ineens was de telefoon weer 719 euro! Yes!! Mijn geduld en cadeaubonnen opsparen werd beloond! En zo bespaarde ik 190 euro. Ik had ten slotte die 809 al klaar staan en zou dat normaal gesproken ook betaald hebben. Maar door dit systeem toe te passen en dus geduld te hebben, kon ik nu mooi 190 euro minder betalen. Hoe lekker is dat! Het geld wat ik over hield na de aankoop heb ik gewoon lekker op mijn buffer rekening laten staan. Die zou anders leeg geweest zijn, maar omdat ik deze ook graag wil opbouwen heb ik het lekker laten staan. En dat voelde verdomd goed!

Was lang wachten lastig?

Eerst dacht ik dat ik het heel lastig zou vinden om zo lang te wachten. Maar uiteindelijk viel me dat enorm mee. Gewoon omdat ik het al een sport vond om steeds de prijs in de gaten te houden. Ik wilde de telefoon namelijk vóór mijn vakantie kopen zodat ik op vakantie gewoon normaal volop foto’s kan maken. En daarbij vond ik het ook wel fijn om er dan al helemaal gewend aan te zijn. De home-knop werkt iets anders dan bij de iPhone 6. Maar daar ben ik nu een week later al wel aan gewend gelukkig. Ik ben helemaal blij met mijn telefoon. Het voelt zo fijn dat ik nu weet dat ik gewoon ongeremd foto’s kan maken straks op vakantie!

Ook heb ik inmiddels in alle rust mijn foto’s/ liedjes en alles over kunnen zetten op mijn nieuwe telefoon, dus de rust is wedergekeerd! Mijn iPhone 6 bewaar ik wel als reserve telefoon. Mocht er dan iemand omhoog zitten, dan heb ik er eentje liggen.

Mijn oplossing

Met deze nieuwe telefoon wil ik weer minstens 4 jaar doen, maar het liefst nog langer! 4 jaar is wel echt mijn minimum. En ik weet ook nu al dat ik voor mijn volgende telefoon ook weer cadeaubonnen ga opsparen, want dat beviel me echt super goed! Heerlijk om het dan nog goedkoper te kunnen krijgen.

Sommige mensen zullen niet zoveel geld uit willen geven aan apparatuur. Maar ik bespaar daar niet meer op. Ik word er bloedchagrijnig van als iets niet naar mijn zin werkt of niet snel genoeg gaat. Dus dat doe ik mezelf niet meer aan. Daarbij kies ik er ook bewust voor om iets nieuw te kopen, zodat ik zeker weet dat de kwaliteit nog 100% is en ik er dus zo lang mogelijk mee kan doen. En ik vind IOS ook een heel fijn systeem, ik zou met niks anders willen werken. Maar ik wil ook niet de nieuwprijs betalen. Daarom los ik het voortaan lekker op deze manier op! Toch iets nieuws, maar voor een stuk lagere prijs. Mijn bankrekening tevreden en ik ook.

Hebben jullie ook dit soort oplossingen voor wanneer je iets duur vind, maar het toch graag wilt hebben omdat je geen ander systeem wilt aanschaffen? Ik ben zelf altijd erg merktrouw. Als ik eenmaal tevreden ben over een merk wat ik gebruik, verander ik ook niet meer (totdat ik niet meer tevreden ben). Dit geldt voor al mijn apparatuur. Hoe is dat bij jullie?

 

3 thoughts on “Nieuwe iPhone 8 met korting gekocht!”

  1. Mijn iPhone (6) is van januari 2015, dus die gaat straks ook richting de vier jaar. Eerder wilde ik heel graag die rode iPhone 8 en ik heb een aantal weken de prijs nauwlettend in de gaten gehouden. Die veranderde op de goedkoopste website namelijk elke dag!

    Inmiddels heb ik de keuze weer even voor me uitgeschoven. Mijn telefoon doet het nog en de enige klacht die ik heb, is het beperkte (16 GB) geheugen. Maar goed; daar is zelf wat aan te doen door de foto’s af en toe eens wat op te ruimen en niet teveel los te gaan met diverse apps.

    Als hij het wél echt begeeft, dan zie ik het op dat moment wel weer. Wel gebruik ik mijn telefoon vooral zakelijk, dus dat scheelt me al de btw én ik kan de kosten van de winst aftrekken, dus het scheelt me wat aan belasting. Uiteraard blijft het een beetje een broekzak-vestzak-verhaal, dus ik blijf alsnog wel op de prijs letten.

    1. Netjes! Heerlijk he, als je zo lang met je telefoon kunt doen! Dat probleem van de 16 gb had ik dus idd ook. En omdat ik straks op vakantie ga in oktober wil ik me niet beperkt hoeven voelen met foto’s maken. Mijn oude iPhone 6 heb ik nu bewaard als reserve! Mocht het dan ooit nodig zijn, dan heb ik er gewoon eentje liggen, is het niet voor mij, dan wel voor m’n moeder. Het moment waarop die dingen ooit stuk gaan komt namelijk financieel nooit uit (tenzij je natuurlijk al een goede buffer opgebouwd hebt).
      Maar als jij het idd redt met apps opgeruimd houden en je foto’s ook, dan is dat wel lekker! De prijs zakt vanzelf nog verder 😉 En slim idd dat je die in de gaten houdt. Ik vond het zelf wel leuk om te zien hoe hij steeds veranderde. Normaal weet je dat eigenlijk niet als je er niet op let.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *