Nieuwe maandelijkse uitgave

Nieuwe maandelijkse uitgave

8 september 2022 4 Door Marìs

Sinds kort heb ik een nieuwe maandelijkse uitgave erbij. En dat is een uitgave op het gebied van gezondheid, dus wel belangrijk, vind ik.

Nieuwe maandelijkse uitgave

Sinds kort heb ik een nieuwe maandelijkse uitgave die jullie nog niet gezien hebben, en die jullie ook niet terug gaan zien in mijn uitgaven. Wellicht denk je nu; huh? Hoe dan? Maar ik zal in dit artikel gaan uitleggen hoe dat in elkaar zit. En als je het leest en je volgt me al wat langer, dan denk je misschien; o ja, daar heb ik weleens iets van gelezen!

Leestip: Extra aflossen op de hypotheek, tips!

Toen ik nog bij de post werkte begon ik een potje ‘Aquafit’. Hier heb ik een paar honderd euro in gespaard, zodat ik kon gaan starten met Aquafit, alleen toen werd het zomer en was er geen aquafit. Inmiddels is er geen docent voor deze watersport, dus ben ik maar gewoon begonnen met banen zwemmen. Dit kost mij momenteel 5 euro per keer en ik doe dit nu eens per week.

Dit is dus een uitgave die je niet terug zult zien in mijn maandelijkse overzicht, omdat het betaald wordt vanuit een spaarpotje. Dit betreft ook geen abonnement-vorm, maar het wordt gewoon per keer betaald. Ook rittenkaarten heeft dit zwembad niet, dus goedkoper kan ik het niet maken 😉

Het voordeel van per keer betalen vind ik ook dat als je een keer niet kunt, omdat je een andere bezigheid hebt, je dan dus ook geen geld weggooit en dat vind ik wel erg fijn! Ook zou ik op dat moment gewoon kunnen beslissen om of de week daarna 2x te gaan zwemmen of om mijn moment van zwemmen door te schuiven naar een ander moment die week, mits mijn zwemmaatje dan ook kan. Want alleen zwemmen is toch minder gezellig.

Kosten & wat deed ik vroeger eigenlijk?

Wanneer een maand 4 weken heeft, kost deze manier van sporten mij dus 20 euro per maand en dat vind ik eigenlijk een net bedrag. Dit doe ik overigens naast de korte wandelingen die ik tussendoor in de week soms maak. Ik merk heel erg dat de motivatie van het wandelen begon af te nemen. Daardoor beweeg je dan minder en dat vond ik geen goed idee. Het zwemmen is een mooie aanvulling.

En wie weet wordt er snel een nieuwe Aquafit docent gevonden en kunnen we als nog starten met deze sport. Ook dat zou leuk zijn, mits het dan wel op een avond gehouden wordt dat ik kan. Ook zullen mijn maandelijkse kosten voor het zwembad dan omhoog gaan, omdat Aquafit duurder is dan banen zwemmen, maar ook dat is prima.

Vroeger heb ik veel verschillende sporten gedaan, zoals Jazzballet, musicaldans, tapdance, zwemmen dus, maar ook heb ik een tijdje op gym gezeten (ja, naast schoolgym) en nog een zelfverdedigingscursus gedaan. Het merendeel van mijn sporten kwam dus eigenlijk altijd neer op dansen of zwemmen. Destijds had ik ook bijvoorbeeld wel graag op badminton, paardrijden of tennis willen gaan, maar dat mocht toen helaas niet. Dat werd te duur gevonden. Achteraf gezien vind ik dat ook helemaal niet erg, het voelt niet alsof ik echt iets gemist heb. En zowel mijn figuur als conditie waren in mijn jeugd altijd prima.

Leestip: Niet gevoelig voor reclame!

Wat is jullie favoriete manier van bewegen? Ik vond zwemmen van kinds af aan altijd al erg leuk en heb dan ook 4 diploma’s.

Nieuwe maandelijkse uitgave