Nieuwe spaarrekening

Nieuwe spaarrekening

7 februari 2024 2 Door Marìs

Je leest het goed, ik heb een nieuwe spaarrekening geopend. Heel lang geleden had ik ooit een hele fijne gratis spaarrekening waar ik meerdere potjes kon aanmaken bij Moneyou. Maar helaas bestaan zij niet meer.

Nieuwe spaarrekening

Nieuwe spaarrekening

Recent opende ik een nieuwe spaarrekening. Een tijd geleden heb ik een hele tijd een spaarrekening gehad bij Moneyou, gratis, waar ik ook diverse potjes kon aanmaken. Dit vond ik zo fijn dat ik ervan baalde toen zij ermee stopten. Sinds die tijd liet ik mijn geld maar gewoon staan bij mijn eigen bank. Ik vond het uiteindelijk ook wel weer makkelijk om het geld op 1 plek te hebben. Dus ik had niet gedacht dat ik nog eens een andere spaarrekening zou openen.

Leestip: Contant geld over!

Ja bij zulke online spaarrekeningen krijg je natuurlijk wel wat meer rente, maar ook dat haalde mij niet over. Tussendoor heb ik wel nog een (Spaanse) rekening gehad bij Openbank. Maar omdat ik daar ineens niet meer in kon toen ik een nieuw paspoort had, en na meerdere pogingen geblokkeerd werd en ook na bellen die blokkering niet was opgeheven, zei ik die rekening op. Daar stond al geen geld meer op, dus prima.

Netjes kreeg ik weer elke maand mijn rente uitgekeerd van de ING, want daar loopt mijn betaalrekening. Dat vind ik ook helemaal prima. Vanaf maart kost me dat 3,65 euro per maand. De kosten stijgen, maar de klantenservice daalt. Zo moest ik recent op nu.nl lezen dat ING de rente niet meer maandelijks gaat uitbetalen, maar weer eens per jaar. Eerlijk gezegd was ik vergeten dat ze dat eerst ook deden. Als bank zijnde natuurlijk slim, want zo krijg je geen rente op rente effect. Jaarlijks uitbetalen kost ze dus veel minder, dan maandelijks uitbetalen. Dat gaf voor mij de doorslag om mijn grote bedragen niet meer bij de ING te sparen. Ik laat me geen rente ontzeggen bij een bank waar je toch al een lage rente krijgt van 1,5%.

En zo gebeurde het dat ik op zoek ging naar een gratis online spaarrekening waar ik ook gratis spaarpotjes kan aanmaken. Recent hoorde ik veel over Bunq, ook van een van jullie. Maar na dat uitgezocht te hebben, blijkt dat je daar geen gratis spaarpotjes kan aanmaken. Je kunt wel tot 25 spaarrekeningen openen, maar dan ga je naar een betaald abonnement per maand. En dat is dus precies wat ik níét wil. Ik betaal al genoeg om mijn geld te stallen (aan de ING in dit geval). Bunq ging hem dus niet worden.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij Leaseplan bank. Hier kan ik 5 spaarpotjes aanmaken en dat is precies genoeg voor mijn spaarrekeningen waar grote bedragen op (komen te) staan. Het is ook een gratis spaarrekening én ik krijg 2,2% rente die ze gewoon netjes maandelijks uitkeren. Super fijn! Mijn nieuwe spaarrekening is dus aangevraagd! Op moment van schrijven wacht ik nog tot mijn identificatie goedgekeurd is. En dan kan ik er écht gebruik van maken.

Omdat ik verwacht dat de ING op 1 februari nog gewoon de rente uitkeert over januari, laat ik tot die tijd mijn geld voor de stoelen daar staan. Deze moeten namelijk eind januari al betaald worden, dus voor die paar dagen hoef ik het geld voor mijn nieuwe eettafel stoelen niet naar de nieuwe spaarrekening te zetten. Dat zou een beetje omslachtig zijn. Het zal weer even wennen zijn om maandelijks mijn spaargeld over te schrijven naar een andere rekening. Maar wel fijn dat het me weer meer geld gaat opleveren én ik gewoon netjes per maand mijn rente zal ontvangen! Zoals het hoort!

Leestip: Het geld van de telefoons!

Welke gratis spaarrekening heb jij waar je gratis meerdere potjes kunt aanmaken? En hoeveel rente ontvang je daarover?

Nieuwe spaarrekening