Nog een week vrij – diary 135

Nog een week vrij – diary 135

27 oktober 2020 2 Door Marìs

Nog een week vrij – diary 135. Vandaag deel ik met jullie wat ik ondernam in mijn tweede vrije week.

Nog een week vrij - diary 135

Nog een week vrij – diary 135

Vandaag deel ik met jullie hoe het was Nog een week vrij – diary 135. In mijn tweede vrije week stond er bijna niks op de planning, maar ineens moest er vanalles gebeuren. Soms heb je dat. Thuis was er herrie, want men besloot de speeltuin in de buurt te verwijderen. Dat dat zou gebeuren wist ik al, maar er was een tijdsbestek van 8 weken aangegeven waarin het zou gebeuren. Dus had ik gehoopt dat ze het tijdens mijn 1e vakantieweek gedaan zouden hebben, dan had ik nergens last van gehad. Nu werd er steeds met kleine graafmachine langs het huis heen en weer gesjeesd.

Leestip: Wat doe ik nu allemaal met sparen 10!

Dinsdag 20 oktober

Nog een week vrij - diary 135

Vandaag kwam er nog een verjaardagkaart binnen. Dat is een nadeel aan jarig zijn op zondag, je krijgt ze altijd te vroeg óf te laat. Deze was van onze oude vakantievrienden. Jaren lang gingen wij als 2 gezinnen met elkaar op vakantie. Zij hadden ook 1 dochter en wij sloten vriendschap als kleine meisjes van ik denk dat ik misschien hoogstens 6 was. Zij is jonger dan ik. Onze ouders konden het ook goed met elkaar vinden en zo boekten wij elk jaar een (vrijstaand) huisje naast elkaar, en hadden zowel zij als ik altijd een vriendinnetje om mee te spelen. Deze kaart was van haar ouders.

Woensdag 21 oktober

Een dag later (iets te laat schreef ze al), kwam ook een kaartje van hun dochter binnen, ofterwijl: mijn vroegere vakantievriendin.

Ze wonen aan de andere kant van het land. Zien doen we elkaar niet meer, maar met verjaardagen en de feestdagen sturen we elkaar wel altijd kaartjes. Al zeker 26 jaar! We zijn ook zeker 10 jaar met elkaar op vakantie geweest. Ook nog nadat mijn ouders gescheiden waren. Aan alle vakanties samen heb ik nog steeds hele mooie herinneringen.

Donderdag 22 oktober

Nog een week vrij - diary 135

Vandaag kwam de klusser langs. Zo werden er nog wat oude ongebruikte ventilatiepijpen korter gezaagd, dichtgemaakt en op zolder kwam er een kastje omheen waar we dingen op kunnen zetten om het op te vrolijken.

Eigenlijk zou de klusser er de hele week zijn, om onder anderen de kozijnen af te timmeren, maar het materiaal komt maar niet binnen. Door Corona weet niemand wanneer het wel komt. Dus dat is heel vervelend en afwachten.

Nog een week vrij - diary 135

Ook kreeg ik van mijn moeder het beloofde bosje bloemen, nog voor mijn verjaardag.

Vrijdag 23 oktober

Nog een week vrij - diary 135

We gingen naar het tuincentrum voor kerstkaarsen en kaarsen in glas. Ik slaagde alleen voor een geurkaars en deze deurmatten namen wij ook mee.

Nog een week vrij - diary 135

Deze is voor binnen, er komt nog een inloopmat, maar pas als het klussen klaar is. Dus voor nu ligt deze binnen.

Geen idee meer welke dagen

Ook ondernamen wij afgelopen week diverse dingen. Maar hiervan weet ik de dagen niet meer precies. Zo haalden wij planken op die mijn moeder besteld had voor in haar kast, maar pas de helft was binnen. Dus we moeten nog terug als de overige planken er ook zijn.

Verder hebben we bij de badkamerwinkel ook de tegels uitgezocht en besteld voor de wc beneden en een handgreep voor aan de muur van de douche. Mócht het glad zijn, kun je je tenminste ergens aan vast grijpen. Wel zo prettig. De loodgieter heeft in het ziekenhuis gelegen, maar is nu weer aan het werk. Zijn (nieuwe) collega had destijds geen goede foto’s gemaakt, dus dat komt hij zelf opnieuw doen komende week. En dan kan het rapport worden gemaakt en de offertes.

Verder zijn we ook naar de keukenboer geweest, deze had dezelfde naam, maar zit op een anderelocatie en heeft een nieuwe eigenaar. De oude kende ze zogenaamd niet toen we vroegen of ‘meneer achternaam’ er nog werkte. Toen zijn voornaam genoemd werd wisten ze ineens wél wie het was. En ze konden zogenaamd ook niet in de oude orders kijken. Heel raar verhaal!

De oude eigenaar is een nieuwe zaak begonnen in een andere plaats, dus gaan we daar komende vrijdag even langs! Wie weet kan hij ook gewoon aan hetzelfde spul komen, want meneer heeft veel connecties. Wij willen namelijk een dubbel bovenkastje erbij hebben voor naast de afzuigkap en bij het aanrechtblad naast de kookplaat ook een achterwandje, want daar zitten al wat vlekjes op de muur. Ziet er niet fris uit! Als dat er is, kan daarna de koof van de afzuigkap bovenop de kastjes gemaakt worden, dan weten we zeker dat de koof niet nét te laag uit komt.

Dit zijn dus dingen die allemaal tussendoor kwamen en eigenlijk niet voor deze week gepland stonden, maar die wel snel moesten gebeuren. Zodat het thuis ook sneller afgerond kan worden met verbouwklussen. Al is van afronding nog even geen sprake. Maar we zijn dan wel weer een hele stap verder.

Leestip: Rustig aan!

Heb jij vaak onverwachts ineens een drukke week?