Nog kopen lijstje

Nog kopen lijstje

7 juni 2023 3 Door Marìs

Recent maakte ik een nog kopen lijstje. Ik had namelijk zoveel in mijn hoofd zitten, dat ik het eruit wilde hebben. Dat kwam omdat ik steeds dacht aan van alles wat ik nog moest/ wilde kopen of betalen.

Nog kopen lijstje

Nog kopen lijstje

En als ik dingen uit mijn hoofd wil krijgen maak ik lijstjes, daarom nu een nog kopen lijstje. Er staat wel boven nog kopen, maar bijvoorbeeld een testament koop je natuurlijk niet, die laat je opstellen. Maar de notaris die dat doet, moet wel betaald worden. Het is dus een lijstje van dingen die nog moet kopen én betalen.

Leestip: Hoe krijg ik mijn vaste lasten omlaag?!

Niet alles hoeft op korte termijn aangeschaft te worden, maar ik vind het wel prettig als het lijstje zo snel mogelijk slinkt. Ook weet ik nog niet overal de exacte prijzen van, of kunnen sommige prijzen nog veranderen, bijvoorbeeld als ik toch een ander merk sandalen koop. Om maar een voorbeeld te geven. Maar zo’n lijstje is voor mij heel fijn en overzichtelijk. Daardoor kan ik de dingen die in mijn hoofd zaten loslaten. En als ik weer wat bedenk of denk van; oja dat moet ook nog! Dan gaat het gewoon erbij op het lijstje.

Ook staan er wat dingen op dit lijstje waar ik waarschijnlijk pas op vakantie voor ga kijken. Een agenda omslag was nog nergens te vinden bijvoorbeeld. Wellicht was ik te vroeg óf zijn ze tegenwoordig gewoon heel slecht te krijgen (als je er eentje met een leuke print wilt!). Wie weet vind ik wel een hele leuke omslag op Gran Canaria. Tenzij ik voor die tijd nog tegen een hele leuke aanloop. Je weet ten slotte maar nooit 😉

Zelf ben ik wel echt van de lijstjes en ik schrijf dat soort dingen ook altijd met de hand. Als ik het altijd bij de hand wil hebben, ook als niet thuis ben, dan maak ik er een foto van met mijn telefoon. Zo kan ik het dan onderweg ook altijd bekijken, indien nodig. Maar meestal is het gewoon voor thuis voor mijn administratie. En dat doe ik nou eenmaal graag ouderwets op papier. Ik zit voor mijn werk al genoeg achter de laptop. Dus het is ook fijn als je even offline dingen kunt doen.

Voor mij is lijstjes maken en dingen op papier zetten ook een manier om wat overzicht te creëren in de financiële chaos waar ik laatst over schreef. Het is voor mij dé manier om overzicht te behouden. Dit soort lijstjes en andere financiële notities maak ik dan in een kladblok die ik beneden altijd bij de hand heb liggen. Bijvoorbeeld op de bank of naast me op het tafeltje. Zo kan ik het snel pakken als ik weer eens iets bedenk, of als er weer iets uit mijn hoofd moet. Ik vind het soms ook fijn om het gewoon even erbij te pakken en ernaar te kijken. Zo van; hoe zat het ook alweer? O ja, zo was het!

Leestip: Zo kun je besparen op kleine uitgaven!

Ben jij ook van de lijstjes? Of wordt je daar juist helemaal gek van? Om kwijtraken te voorkomen, leg ik dit soort dingen altijd op een vaste plek neer.

Nog kopen lijstje