Nog meer ijs – diary 19

Nog meer ijs – diary 19. Vorige week konden jullie lezen dat we eindelijk ijs kregen op het werk. Deze week kregen we nóg meer ijs! Nou moeten ze niet gaan overdrijven.

Nog meer ijs - diary 19

Nog meer ijs – diary 19

Nog meer ijs – diary 19. Deze week kregen we nóg meer ijs op het werk, nou moeten ze toch niet ineens gaan overdrijven! Hoewel het wel een erg fijne methode is om af te koelen, voor een tijdje. Het werkt in elk geval wel een stuk beter dan (koud) water. Maar m’n actie van minder suiker binnen krijgen gaat zo natuurlijk wel naar de knoppen. Dat is voor deze maand nu al mislukt 😛 Maar ja, ik probeer nu maar gewoon iets meer te bewegen, meer stappen te zetten per dag zodat dat hopelijk nog een heel klein beetje compenseert.

Maandag 30 juli

Nog meer ijs - diary 19Ik pakte mijn e-reader erbij om in een nieuw boek te gaan beginnen! Het werd ‘En de minnaar is…’ van Jill Mansell. Ik vind dat zij erg leuke boeken heeft! Dus mijn e-reader staat vol met boeken van deze schrijfster.

Dinsdag 31 juli

Nog meer ijs - diary 19Op dinsdag gebruiken we vaak de grijze tassen. Super lelijke en versleten tassen zijn het. En er kan ook minder in dan in de oranje tassen. Bij de helft van deze dingen is de rits half afgebroken of hangen de grijze flarden aan de tassen. Ik zou zeggen: afschaffen die rotdingen! Want ze zijn totaal niet praktisch.

Nog meer ijs - diary 19Vandaag kreeg ik deze 2 boeken van mijn moeder. Haar vriend had ze bij de bieb gehaald. In totaal had hij er 3 meegenomen, maar eentje had ze thuis laten liggen omdat ze deze boeken zelf ook alle 3 wil lezen. Dus nam ze er alvast 2 voor mij mee. Daarop legde ik mijn e-reader meteen aan de kant en begon ik in het eerste boek ‘Psychologeld’.

Woensdag 1 augustus

Nog meer ijs - diary 19Daarnaast vul ik nog steeds wekelijks mijn planner in, ik had het nooit verwacht want ik was nooit zo’n planner, maar ik vind dit heerlijk werken! Nu las ik laatst ergens dat je planvermogen zich sowieso pas echt ontwikkeld heeft op je 23e dus logisch dat ik altijd dacht dat ik nooit zo’n planner was. Omdat ik op de middelbare school echt een hekel had aan plannen. Maar ja… dat is inmiddels ook alweer zo’n 15 jaar geleden.

Nog meer ijs - diary 19Ik was al lekker op weg in ‘Psychologeld’. Mijn doel was om deze vrijdag uit te hebben, want dan komt mijn moeder altijd de auto brengen vanuit haar werk. Dus dan kon ze hem gelijk weer mee naar huis nemen om hem ook te lezen. Zij heeft namelijk door de weeks bijna geen tijd om te lezen, maar in het weekend wel. Dus wie weet heeft ze hem inmiddels al wel uit.

Donderdag 2 augustus

Nog meer ijs - diary 19Ijsje nummer 2 van dit jaar op het werk! Ik wil niet weten hoeveel shit ik deze week binnen gekregen heb, maar ik heb er wel van genoten! Want bij ons op het werk is het zo heet! Plat dak zonder airco, dat warmt heel snel op. En in deze hitte is dat soms niet te doen. Dus dan is een ijsje erg welkom.

Nog meer ijs - diary 19Ja hoor, gelukt! Uit! Binnenkort verschijnt er een review van mij over dit boek. Of ik het de moeite waard vond en of ik er iets aan gehad heb voor mezelf of niet.

Nog meer ijs - diary 19Ik sloeg heel enthousiast gelijk het volgende boek open, maar na het lezen van de intro kwam ik erachter dat het bedtijd was. Dus legde ik het boek weer weg.

Vrijdag 3 augustus

Nog meer ijs - diary 19

En hoppa, daar ging ik weer, opruimen! Ik ruimde wat souvenirs op en verder voornamelijk kleding die ik bewaard had ‘voor als ik die 9 kilo weer kwijt ben’. Dat gaan we dus even mooi niet doen! Dan hangt het maar te verstoffen in de kast. En waarschijnlijk voel ik me er dan toch niet meer helemaal happy in. Want ik hield altijd van hele strakke kleding omdat ik gewoon een topfiguur had. Maar nu vind ik losse kleding toch een stuk prettiger. Niet dat ik nu zo mega vet ben. Maar ik voel me er wel prettiger in. Dus weg met de ‘twijfelstapel’. En zo zie je maar… Daar vulde ik gewoon alweer een halve vuilniszak mee!! Dit is inmiddels vuilniszak nummer 5 en deze staat nu bij de rest in de schuur. Nog niet dichtgeknoopt, dus er kunnen nog dingen bij als het moet. Maar mijn kast is nu wel erg leeg! Dus kleding zal het niet meer worden.

Nog meer ijs - diary 19Deze middag had ik afgesproken met een vriendin en haar dochtertje van bijna 2. Dit was de vriendin die laatst jarig was en ook 30 werd. Dus ik nam de tassen met cadeau’s mee voor haar. Ons hele tafeltje lag vol met ons drinken, eten en papier en cadeautjes. En haar dochtertje hielp enthousiast mee met uitpakken. Maar de cadeau’s zijn goedgekeurd! Ze was er erg blij mee, dus dan ben ik ook weer blij! We hebben de hele middag gezellig zitten kletsen en gingen pas rond etenstijd maar eens naar huis. En o ja, dat papier hebben we netjes zelf in de prullenbak gegooid! Een beetje zielig voor de bediening om dat ook nog te moeten opruimen. En wie troep maakt moet het zelf opruimen vind ik!

Zaterdag 4 augustus

Nog meer ijs - diary 19En ijsje nummer 2 van deze week! Ik kan op het werk gewoon echt geen nee zeggen tegen ijs in deze tijden. Het is gewoon zo warm binnen en dan is ijs de perfecte manier om af te koelen. Ook al werkt het maar eventjes. Net lang genoeg om het vol te houden tot we klaar zijn!

Nog meer ijs - diary 19

En ik las weer lekker verder in ‘Vrolijk besparen’. Hier was ik gisterenavond in begonnen (echt dan), en ook hierover zal te zijner tijd een review verschijnen op mijn blog. Ik zit zelf te denken aan maximaal 1 review per maand. Anders komen er ineens zo’n overload aan reviews. Omdat ik nu 3 boeken vlak achter elkaar lees en zo verder het lijstje af ga werken. Volgende week komt mijn review over Psychologeld online, dus dan komt mijn review over dit boek in September online. Het 3e boek die ik lees zal dan pas in Oktober op mijn blog verschijnen. De reviews schrijf ik wel meteen wanneer ik de boeken gelezen heb omdat ze dan nog vers in mijn geheugen liggen.

Zondag 5 augustus

Nog meer ijs - diary 19

En daar is de groentesoep weer! Ik heb nu bedacht dat ik eens wil testen of ik (verder) afval als ik een maand tussen de middag helemaal geen brood eet, maar alleen groentesoep. Of crackers (in het weekend 2 dagen als de groentesoep op is). Dus ik ga de komende paar weken nog even testen hierop. Ik heb gelukkig redelijk wat verpakkingen soepballetjes in de vriezer liggen, dus dat komt wel goed. En afgelopen week nam ik ook al een nieuwe verpakking vermicelli mee (zien jullie in de my weekly moneyzz van komende vrijdag). Dus ik ben benieuwd. Helpt het niet, ook prima, maar dan weet ik dat ook weer. Met al die ijsjes van de afgelopen tijd mag er wel weer iets gebeuren namelijk 😉 Gelukkig is de ergste hitte na vandaag voorbij!

Is er iets wat jullie helpt af te koelen in de hitte als de ruimte waarin je zit zo heet is? Behalve een ventilator of een bak water waar je je voeten in zet, want dat kunnen wij op het werk natuurlijk niet gaan doen! Dan wordt het een natte kliederboel.

 

 

 

One thought on “Nog meer ijs – diary 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *