Nog meer pech?

Nog meer pech? Ik had niet verwacht dat het mogelijk was, maar het is gebeurd. Nóg meer pech kwam er naar boven tijdens de verbouwing.

Nog meer pech

Nog meer pech?

Nog meer pech? Ik dacht dat we nu alles wel gehad hadden, maar nee. Ik dacht; we hoeven niks meer te slopen, dus we komen ook geen vervelende verrassingen meer tegen. Fout gedacht! Waar ik de kozijnen zag als project; vervangen. Klopt dat natuurlijk niet helemaal. Want de oude kozijnen moet eruit, jawel; gesloopt, worden. Op zich geen punt. Alle nieuwe kozijnen staan al klaar in de tuin. Kwestie van erin plaatsen en klaar. Dacht ik.

Leestip: Wat wordt mijn financiële weg?

Tot dat ik zaterdagochtend op mijn werk gebeld werd door de klusser die dat ging doen. Tijdens het begin van het sloopwerk vonden ze asbest. Mijn oude kozijnen zitten daarin vast. Shit, shit, shit en nog eens shit. En dan druk ik me nog zacht uit. Het werd me ook direct letterlijk teveel en ik barstte in huilen uit. De deur en het raam en glas waren er al uit gesloopt. Daar zit je dan zonder achterpui op je kale kozijnen na.

Ik wist namelijk direct dat dit betekende dat ik die middag geen nieuwe achterpui zou hebben. Mijn klussers laten zich namelijk niet in met asbest. Volkomen begrijpelijk. Zij hebben ook kinderen en werken met asbest is gewoon gevaarlijk voor je gezondheid. Dit moet dus weggehaald gaan worden door een officieel bedrijf, of iig iemand die daarin gespecialiseerd is, tenzij je het graag zelf wilt aanraken. Dat mag op zich ook. Je mag het als particulier ook zelf slopen. Heel idioot, als particulier mag je ermee doen wat je wilt, lekker gevaarlijk voor de gezondheid.

Maar goed, dat kost dus weer vele duizenden euro’s om dat bij alle kozijnen weg te laten halen. Zwaar shit! Dit kon ik er echt niet ook nog eens bij gebruiken. We hebben bij de oplevering nog specifiek gevraagd naar of er asbest in de woning zat, maar dit wist men niet. De oude bewoner die er vanaf het begin woonde was overleden en een familielid verkocht de woning (nou ja, zijn verkoopmakelaar). En de makelaar en het familielid wisten het niet.

Leestip: Hoe sta ik er financieel voor?

Bijna jarig

Over minder dan een maand ben ik jarig en dan wilde ik dat de woonkamer helemaal af zou zijn (op schilderwerk na). Want het is gewoon leuker om op die manier bezoek te ontvangen. Nu ziet het eruit als een donkere grafkelder. Dat is althans hoe het nu voelt. Daarom belde mijn klusser meteen iemand op die asbest verwijderd. Gelukkig had hij die in zijn kennissenkring. Vandaag, de dag dat jullie dit lezen wordt de asbest al verwijderd. Wel alleen bij de achterpui en het badkamerraam. De rest moet financieel gezien wachten tot volgend jaar. En dus moet ik nog gaan bedenken of ik mijn overige kozijnen ergens binnen kan bewaren, of dat het in de schuur ook een goede overlevingskans heeft.

Omdat ik voor de plaatsing van álle kozijnen al vooruitbetaald heb aan mijn klusser, schiet hij tijdelijk het bedrag voor, voor het verwijderen van de asbest. Echt een topper! Anders had ik dus nog máánden in een grafkelder moeten wonen. En de isolatie was ook niet sterk genoeg voor de winter. Dus dit is een fijne oplossing. Helaas kan ik dus niet zo snel weer alles aanvullen wat ik van mezelf geleend heb als dat ik wilde. Dat wilde ik eind dit jaar helemaal teruggezet hebben. Nu zal ik eerst de klusser moeten terugbetalen. Dat voelt niet heel prettig, maar het is niet anders. Dit hadden we van tevoren niet verwacht. Eind november heeft hij zijn geld terug. Dat geld had ik even goed niet gehad als mijn buffer wel op zijn oude bedrag stond, want het laten verwijderen kost wel een stuk meer dan 1000 euro. Aangezien mijn buffer nog niet groter was dan 1000 euro.

Vanaf nu geluk!

Ik vind wel dat dit nu echt de allerlaatste pechfactor is die we tegen komen. Want het is genoeg geweest zo. Hierna komen er ook alleen nog maar simpelere klussen, dus dan komt er vast wel een portie geluk op mijn weg. Daar is het namelijk tijd voor 😉

Helaas was er niks bekend over asbest in deze woningen. Ook in het bouwkundig rapport stond vermeld dat hier niks over bekend was. Dus gingen we er vanuit dat het er niet was, omdat ze het anders wel hadden moeten weten. Niet dus. Fout gedacht. Ik vind het echt slecht dat dat niet gewoon bekend is, eigenlijk zou je dit ergens moeten kunnen nakijken in een database of zo. Dan weet je tenminste waar je rekening mee moet houden.

Voor nu moet ik gewoon proberen om zoveel mogelijk extra geld te verdienen. Zo wel op mijn werk als via mijn blog en kliksites hoop ik flink wat extra te kunnen verdienen om zo snel mogelijk weer alle achterstand in te kunnen halen en de rest van de asbest te kunnen laten verwijderen. Met mijn blog hoef ik nog maar tussen de 15 en 35 euro te verdienen met de advertenties voordat ik weer aan de uitbetaling grens zit, dus ik hoop dat ik die snel bereik! Ik hoop dat met alles extra’s snel mijn achterstand weggewerkt is, zodat de asbest verwijderd kan worden en mijn nieuwe kozijnen erin kunnen. Want ik ben er nu wel echt klaar mee.

Leestip: Zo kun jij ook geld verdienen via internet! 

Zou jij zelf asbest gaan verwijderen? Of zou je het ook liever door een pro laten doen zodat je zeker weet dat het veilig en goed gebeurt? Ik wil me niet aan die gifzooi wagen in elk geval!

12 thoughts on “Nog meer pech?”

 1. Zolang asbest niet gaat stuiven is het niet gevaarlijk. Nat houden tijdens het verwijderen. Dan loop je geen enkel gevaar.
  Ook met kleine klussen kom je soms onverwachte dingen tegen. Dat hoort nu eenmaal bij verbouwen. Komt nooit goed uit, maar zeker bij een ouder huis weet je nooit wat je tegen komt.
  En geluk komt op je pad als geluk daar zelf zin in heeft. Niet omdat jij vindt dat het tijd wordt voor een portie geluk 🙂 Werkte het maar zo…..

 2. Wat een pech ja. Ik denk inderdaad dat je de verkopende partij kunt aanklagen wegens verborgen gebreken. Dit levert soms best wel wat op, soms alleen het benoemen al!

  Verder heb ik even een extra k l ik voor je gedaan hoor. Succes met sprokkelen!

 3. Omdat men vroeger helemaal niet wist dat asbest gevaarlijk was, is er nooit iets bijgehouden. Je houdt toch nu ook niet bij, welke materialen er precies allemaal gebruikt zijn bij een verbouwing? Dat komt omdat je er van uit gaat dat die materialen gewoon goed en veilig zijn. Helaas bleek dat achteraf bij asbest niet zo te zijn.

  Ik hoop dat degene die de asbest nu verwijdert dat goed doet. Ik zie dat daarvoor het asbestcertificaat SC530 nodig is, want dan hebben ze training in hoe je het asbest veilig kunt verwijderen.

  Ik heb zelf ook sinds anderhalf jaar een eigen huis, en ik kan je vertellen: er is altijd wat. En je kunt het negeren, maar dan wordt het alleen maar erger. Helaas hoort dat er een beetje bij, bij huiseigenaar zijn.

  Maar: sterkte!

  1. Goed punt, zo had ik er nog niet over nagedacht! Maar op deze manier klinkt het idd heel logisch. Ik kwam er ook meer op omdat ik een paar maanden terug wel een asbest kaart gevonden had die over daken ging. Dan kon je je huisnr en postcode invullen en kijken of jouw dak asbest bevat of niet. Die van mij gelukkig niet, dus vandaar dat ik toen dacht; zou ideaal zijn als je zoiets ook voor kozijnen hebt! Of andere delen van het huis.
   Degene die het doet, doet dit zeker volgens de regels, daar is goed op gelet 🙂
   Helaas levert negeren idd weinig op. Als we uitgeklust zijn dan wordt er gewoon een spaarpotje opgebouwd voor onderhoud van het huis. Als er dan een keer iets is, kan het daaruit betaald worden. Dat is het plan voor de toekomst 🙂
   Dankje!

  1. Het werd even teveel nu ja. Maar inmiddels kijken we er weer gewoon op een positieve manier naar. Er zijn weer 2 leuke dingen om naar uit te kijken en ik ben bijna jarig, dus dat wordt ook leuk. De badkamer is bijna af, dus daar word ik ook heel blij van. Even de focus op de positieve dingen nu! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *