Nu beginnen met beleggen

Nu beginnen met beleggen

11 maart 2020 6 Door Marìs

Nu beginnen met beleggen. Je kunt de markt natuurlijk niet timen, maar het aandelen zijn de laatste dagen/ weken flink in een dip terecht gekomen waardoor het nu een mooi moment is om te starten met beleggen. Als je nog niet begonnen was.

Nu beginnen met beleggen

Nu beginnen met beleggen. Twijfelde je al een tijdje om te beginnen met beleggen? Dan is nu een goed moment! De laatste weken zijn de aandelen in een flinke dip terecht gekomen vanwege het welbekende virus. Dus is het nu een goed moment om in te stappen in de beleggingswereld.

Leestip: Extra inkomsten februari 2020!

Hierbij moet ik wel zeggen; wanneer jij je daar goed bij voelt! Er is natuurlijk altijd een kans dat de aandelen nog verder gaan zakken, want de markt valt nou eenmaal niet te timen. Daar moet je tegen kunnen. Zelf beleg ik volgens de buy en hold strategie, in ETF’s. VWRL is de enige die nu in mijn portefeuille zit, omdat ik nog niet zo heel actief aankopen aan het doen was. Nu de markt zo onderuit gegaan is, wil ik wel graag aandelen erbij kopen.

Dit wilde ik sowieso al doen, maar had ik uitgesteld omdat ik eerst mijn kleine spaardoelen wilde behalen. Hiervan moet ik er natuurlijk nog wel een paar behalen, maar dat de markt zo onderuit gegaan is biedt ook een mooie kans. Dus ik wil even kijken in hoe verre ik daar nu iets mee kan gaan doen. Ik moet dan sowieso even wachten totdat mijn salaris binnen is.

Ook mijn ene aankoop staat nu in de min, maar ik moet zeggen dat het me vrij weinig doet. Omdat het maar tijdelijk is. Je beurs krabbelt altijd weer op uit een dip, als je maar lang genoeg wacht. Dus geen reden tot paniek. Ik ben blij te merken dat ik hier zo nuchter op reageer, daardoor weet ik dat beleggen idd iets is wat wel bij mij past.

Voordat je begint met beleggen kun je je natuurlijk wel bedenken of het iets voor jou is en of jij ertegen zou kunnen. Dat moet je bij jezelf ook zeker nagaan. Maar je weet pas écht hoe je erop reageert als jouw aandelen in een dip terecht komen. Wanneer je werkt met de buy en hold strategie is het nooit een echt slécht moment om te beginnen, zoals ik al zei; de markt is niet te timen, er zijn er genoeg die het geprobeerd hebben en het is nog nooit iemand gelukt. Maar extra aankopen doen in de ‘uitverkoop’, is altijd een goed idee! Mits je dat geld voor een lange tijd kunt missen natuurlijk.

Leestip: Verplichte AOV voor ZZP’ers!

Vindt jij het nu een extra mooi moment om te starten met beleggen? Heb jij al extra aankopen gedaan in deze ‘uitverkoop’?