Offerte voor nieuwe binnendeuren

Offerte voor nieuwe binnendeuren

13 mei 2021 11 Door Marìs

Onlangs ontving ik een offerte voor nieuwe binnendeuren. Er is destijds goedkope rotzooi in geflikkerd, wat niet om aan te zien is. Ik kreeg ook te horen dat dit de goedkoopste deuren zijn, die ze meestal in huurhuizen plaatsen.

Offerte voor nieuwe binnendeuren

Offerte voor nieuwe binnendeuren

Onlangs was ik bezig met een offerte voor nieuwe binnendeuren. Deze ontving ik direct. De reden hiervoor is, dat ik mij zó enorm erger aan hoe de deuren eruit zien, dat ik ze wil vervangen voor iets moois, want nu is het echt een doorn in het oog. Daarna piept en kraakt het ook aan alle kanten, en het kleppert (als de ramen open staan). Ook zijn diverse deuren al kapot. Het is dus alles wat je niet in huis wilt hebben.

Leestip: Offertes en prijzen inschatten!

Nu bezocht ik onlangs een plaatselijke deuren winkel om eens te kijken wat dit mij zal gaan kosten. Je kunt natuurlijk goedkope rotzooi bij de bouwmarkt halen, maar daar heb ik geen goede ervaringen mee. Dus ik wilde het nu serieus en goed aanpakken, daarom dus de deuren winkel. Er was van alles mogelijk qua deuren, maar mij werd geadviseerd om de kozijnen te laten zitten. Want tegenwoordig willen mensen blijkbaar graag allemaal houten kozijnen voor de binnendeuren. Metaal (of hoe je het noemen wilt) wordt eruit gesloopt en veelal vervangen voor hout.

Meneer kon ook gewoon kozijnen leveren, maar zei; als het niet nodig is, is dat zonde van je geld. Ook het vervangen van de gangkast deuren daarvoor adviseerde hij om gewoon platen te halen en daar een deur van te maken, omdat dit nu ook dunne platen zijn. Hij zei; ik kan wel een deur met kozijn leveren, maar dat wordt heel erg duur. Ik wil graag verkopen, maar niet als het niet nodig is. Dus meneer houdt net als ik niet van centenklopperij.

Irritant geklepper!

Nu vertelde ik dat ik het zo vervelend vind dat mijn deuren nu steeds zo klepperen, daarop had hij wel iets. Deuren met magneetsluiting! Ik had er nog nooit van gehoord, maar het werd mij ter plekke ge-showt en echt; waarom wist ik dit niet eerder!! Je kan er zo hard tegenaan bonken als je wilt, maar die deur gaat niet klepperen. En je sluit hem met je pink en hij klikt zo dicht. Met een hele zachte klik. Echt een geweldige techniek! Ook de scharnieren zitten in de deur zelf verwerkt, je ziet ze niet meer zitten zoals nu nog wel het geval is. Dus het oogt al veel luxer en netter. Eigenlijk precies wat ik wil.

Zo heb ik al even rondgekeken welke handgreep ik erbij wilde hebben, want een handgreep maakt je deur natuurlijk af. Je kon kiezen voor rvs of zwart en dan natuurlijk diverse vormen, om het maar zo te noemen. Zwart kan wel mooi zijn, maar is ook een beetje een ding wat weer uit de mode kan raken, rvs is wat dat betreft meer tijdloos, dus koos ik daarvoor.

Leestip: Offertes voor zonnepanelen!

Hoeveel deuren?

Na vertelt te hebben dat er 7 deuren nodig zijn, waarvan 1 gewone, 2 met vrij/ bezet slot en 4 met slot en sleutel, werd er meteen ter plekke een offerte gemaakt. Dat kwam uit op bijna 6500 euro, echt gigantisch veel geld. Mijn moeder was met mij mee en we waren er beiden helemaal stil van. Bij de prijs zit dan wel in; de deuren zelf, al het benodigde materiaal, het installeren van de deuren, het meenemen van de oude deuren (dat is service, dus gratis). De prijs is dan wel echt all in. De deuren zijn dan ook echt helemaal af. Daar hoef je niks meer aan te doen. Dat mag ook wel voor die prijs.

Meneer zag wel dat wij erg schrokken van de prijs, dus zei; misschien kan ik jullie wat tegemoet komen als dat helpt. Dan wil ik hem naar beneden afronden op 6100 euro. Nog steeds echt gigantisch veel geld natuurlijk. Maar we zijn wel beiden echt verliefd geworden op het systeem met magneetsluiting. De offerte kreeg ik ook meteen netjes per email toegestuurd en ik mag er uiteraard op mijn gemak over nadenken. Als iemand nog andere bedrijven weet die ook deuren met magneetsluiting verkopen, maar dan betaalbaarder, dan hoor ik het graag!

Conclusie…

Natuurlijk zijn dit soort klussen ook in 2 delen te hakken, maar dan zul je minder korting krijgen én uiteindelijk zal het geld dan toch ook betaald moeten worden, dus dat haalt mij niet over de streep om het (eerder) te laten uitvoeren. Dit is dan een klus die binnen als laatste gedaan gaat worden, zodat ook niemand meer tegen de deuren aan kan stoten tijdens het klussen. En dan kijken of er nog wat meer van de prijs af kan! Aangezien meneer zelf al met deze korting aan kwam, kan er wellicht nog wel ietsjes meer van de prijs af.

Leestip: Isolatie offertes!

Heeft iemand van jullie wel eens gehoord over deuren met magneetsluiting? En weten jullie toevallig meer winkels die dat verkopen? Dan kan ik nog een (of meerdere) offerte voor nieuwe binnendeuren aanvragen.

Offerte voor nieuwe binnendeuren